ÎNCEPUT CU STÂNGUL. Noul prefect de Covasna învestit în prezența steagului SECUIESC al județului, ANULAT definitiv de instanță

April 24, 2014 •Prefectura Covasna •Views: 1746

Marius Popica la învestirea în funcția de prefect al județului Covasna cu steagul județului în spate (FOTO: mesageruldecovasna.ro)

Marius Popica, în centru, la învestirea în funcția de prefect al județului Covasna, cu steagul secuiesc al județului în spate (FOTO: mesageruldecovasna.ro)

Noul prefect al județului Covasna, Marius Popica, și-a început cu stângul mandatul la conducerea Prefecturii Covasna. 

Vezi și Noul prefect al judeţului Covasna, Marius Popica, Omul legii sau al UDMR? Asta-i întrebarea!

Marius Popica a fost învestit în data de 4 aprilie a.c. în funcția de prefect al județului Covasna. La învestirea oficială au fost prezenți deputatul PSD Horia Grama, subsecretarul de stat Florea Oprea și fostul prefect de Covasna, Dumitru Marinescu. În momentul învestirii, în sala de ședințe a Prefecturii Covasna, sală pe care o utilizează și Consiliul Județean Covasna, în spatele proaspătului prefect Marius Popica era arborat steagul secuiesc al județului Covasna, anulat definitiv și irevocabil de Curtea de Apel Brașov (detalii aici).

Început de mandat cu stângul al noului prefect de Covasna, care a legitimat cu prezența sa o ilegalitate. La câteva zile de la învestitură, într-un interviu acordat unui cotidian local din Covasna, Popica își manifesta dezinteresul față de ”șicanele etnice”, cum a numit el procesele câștigate definitiv și irevocabil de către predecesorii săi, dr. Codrin Munteanu și Dumitru Marinescu, în cazul steagurilor secuiești, a inscripților în limba maghiară sau a altor ilegalități comise de reprezentanți ai UDMR.

Popica a gafat. Dar cred că voineșteanul Marius Popica merită un cec în alb. Mai ales că sarcina lui este una extrem de ușoară acum. El nu tebuie să conceapă acțiuni în instanță ca predecesorul său dr. Codrin Munteanu, primul prefect care a aplicat legea în privința steagurilor secuiești sau a inscripțiilor în limba maghiară. Popica trebuie doar să pună în executare sentințele judecătorești definitive câștigate de predecesorii săi, dr. Codrin Munteanu și Dumitru Marinescu.

Marius Popica are ocazia să ne/își dovedească că deși a fost uns prefect cu acordul UDMR nu este un trădător și că este capabil să respecte memoria înaintașilor lui care au fost la Alba Iulia și au făcut Marea Unire. Ne vom lămuri însă în scurt timp despre cum înțelege Marius Popica să asigure respectarea legii și a Constituției în județul Covasna.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to ÎNCEPUT CU STÂNGUL. Noul prefect de Covasna învestit în prezența steagului SECUIESC al județului, ANULAT definitiv de instanță

  1. […] Vezi și ÎNCEPUT CU STÂNGUL. Noul prefect de Covasna învestit în prezența steagului SECUIESC al județul… […]

  2. […] după transformarea PNL Covasna într-un UDMR de limba română, formațiunea politică maghiară a impus noi prefecți umili în județele pe care le controlează și urmărește și legiferarea prezenței simbolisticii antiromânești în Transilvania. Dacă […]

  3. Alex says:

    Să dea Domnul să merite acest “cec în alb” dl. Prefect, numai că experienţa cu tipul acesta de “rumân verde” care se bate cu pumnii-n piept cât e el de patriot, fiind în realitate coadă de topor sau cârpă de şters pe jos, mă face să fiu foarte sceptic.
    Iar de începutul cu stângu…no comment. Poate merită însă să ne amintim cum arată, ce studii are şi cum se comportă un PREFECT ADEVĂRAT:
    http://www.dantanasa.ro/wp-content/uploads/2012/06/Antal-Arpad-UDMR-prefect-dr.-Codrin-Munteanu-copia.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ÎNCEPUT CU STÂNGUL. Noul prefect de Covasna învestit în prezența steagului SECUIESC al județului, ANULAT definitiv de instanță"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/inceput-cu-stangul-noul-prefect-de-covasna-investit-in-prezenta-steagului-secuiesc-al-judetului-anulat-definitiv-de-instanta/