LUDMILA SFÂRLOAGĂ – „Cu tot lobby-ul obsesiv al liderilor maghiari, solicitarea autonomiei aşa-zisului Ţinut Secuiesc a fost respinsă. Consiliul Europei nu intervine şi nu încurajează”

July 30, 2015 • autonomie • Views: 4005

Consilier judeţean de Prahova, vicepreşedinte al Congresului Puterilor Locale şi Regionale din cadrul Consiliului Europei (CPLRE), Strasbourg

Succes românesc la Strasbourg

Pe 24 martie anul curent, la Strasbourg, s-a consumat, într-un nedrept anonimat, un eve­niment istoric: Consiliul Europei a spus NU autonomiei teritoriale pe criterii etnice în Ro­mâ­nia. Aşa-zisul “Ţinut Secuiesc” nu a primit girul Congresului Puterilor Locale şi Regionale din cadrul Consiliului Europei, eveniment la care a participat şi consilierul judeţean al PSD Prahova, Ludmila Sfâr­loagă, în calitate de vicepreşedinte al Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale şi preşedinte al de­le­gaţiei române. Mai exact spus, doamna Sfârloagă este cea care a avut rolul determinant în respingerea pre­tenţiilor ilegale ale liderilor maghiari, în frunte cu “duetul” anti-românesc din Sfântu Gheorghe: pre­şe­dintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Arpad Antal. În interviul de faţă, doamna Ludmila Sfâr­loa­gă, singurul membru român din Comisia de Monito­ri­zare prezent la concluzii, ne relatează cum a obţi­nut, prin argumente bazate pe legislaţia europeană, unul dintre cele mai răsunătoare succese ale ro­mânilor în instituţiile europene, din ultimii 25 de ani.

“Presa şi televiziunile din România nu au relatat, pe larg, succesul nostru de la Strasbourg, pentru că, probabil, nu a fost suficient sânge pe pereţi”

– Aţi obţinut un succes de excepţie la Stras­bourg: refuzul autonomiei Ţinutului secuiesc, o obsesie de tristă durată a UDMR. De ce credeţi că presa românească, scrisă şi audiovizuală, nu a acordat o importanţă mai mare acestui eveniment?

Citiți interviul integral în Formla AS

FOTO: Ludmila Sfâr­loagă

Tags: , , , ,

One Response to LUDMILA SFÂRLOAGĂ – „Cu tot lobby-ul obsesiv al liderilor maghiari, solicitarea autonomiei aşa-zisului Ţinut Secuiesc a fost respinsă. Consiliul Europei nu intervine şi nu încurajează”

  1. romania says:

    ungurii nu au sustinere in Europa deoarece si europenii au aceleasi probleme pe care le avem noi , in tarile lor. Deci ar crea un precedent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend