Madalin Guruianu a aflat cine este Ioan Selejan

July 18, 2008 •Madalin Guruianu •Views: 1751

Am remarcat un editorial demn de toata lauda al consilierului local Madalin Guruianu in ziarul domniei sale, Observatorul de Covasna. Domnul Guruianu il lauda, devenind pe alocuri chiar exagerat, pe PS Ioan Selejan, Episcopul Covasnei si Harghitei. Articolul la care fac referire este prilejuit de inaugurarea monumentului soldatilor romani ucisi in 1944 la Aita Seaca, comemorare la care a participat si PS Ioan, alaturi de alte fete bisericesti si oameni politici sau simpli cetateni. Domnul Guruianu recunoaste ca este pentru prima data cand participa la o sluja oficiata de PS Ioan si se arata miscat de felul in care aceasta a fost oficiata precum si de cuvintele rostite de parintele Ioan la sfarsitul slujbei.
La prima vedere domnul Guruianu merita tot respectul nostru pentru demersul sau laudativ la adresa PS Ioan Selejan. Ne bucuram ca avem sansa sa invatam din experienta consilierului local Madalin Guruianu.

Sunt insa cateva lucruri care cred ca ar trebui punctate pentru ca opinia publica sa perceapa toata poza, ca sa zic asa.

In primul rand mentionez ca am participat personal alaturi de Ioan Lacatusu, preotul Cucu militar, Romeo Negrea si Adrian Buzdugan, precum si de alte persoane ale caror nume nu imi vin acum in minte, la dezgroparea si reinhumarea acelor soldati in curtea bisericii din localitate. Adica, ca sa intelegeaga toata lumea, am pus mana pe lopata si i-am dezgropat, cot la cot cu cei prezenti. Nu multa lume stie asta. Sunt convins ca printre acestia se numara si domnul Guruianu. Asta in timp ce domnul Guruianu a participat la comemorare pentru a-si spori capitalul de imagine.
In al doilea rand, nu pot sa nu remarc faptul ca domnul Guruianu a aflat in sfarsit cine e Ioan Selejan. Desi este de mai bine de un deceniu Episcop al Covasnei si Harghitei, Ioan Selejan nu a contat prea mult in preocuparile “intelectuale” ale domnului Guruianu. Asa cum o spune chiar dansul, domnul Guruianu a partipipat abia acum, in 2008, la o slujba oficiata de PS Ioan. Din informatiile mele, domnul Guruianu este interesat de o intrevedere cu PS Ioan, fata in fata, cat mai urgent. Motivul acestei intalniri este si motivul pentru care Madalin Guruianu a scris acest editorial la adresa parintelui: sustinerea publica a domnului Guruianu, a domnului Dan Manolachescu si a Asociatiei pentru Comunitate de catre PS Ioan Selejan. Punctul terminus al acestui demers este un post de deputat pe care il tinteste, in toamna, Dan Manolachescu, presedinte de onoare al Asociatiei pentru Comunitate.

Mai mult, viata politica din Covasna fierbe in aceste zile, dupa ce ieri au fost trasate colegiile uninominale. Se impart zone de influenta, se nominalizeaza intern oameni pentru posturi, se fac jocuri. Madalin Guruianu si Dan Manolachescu au inceput lupta pentru ca cel din urma sa fie sprijinit de cat mai multi in lupta pentru un fotoliu de deputat. Argumentele lor sunt imaginea buna (cica!) si controlul mediatic al zonei prin cotidianul si radioul local pe care le detin (formal sau informal). Nici un partid nu va putea refuza o asa oferta, mai ales ca un refuz se poate lesne intoarce impotriva lor. Dovada in acest sens este faptul ca Alianta Romaneasca a pompat fondurile destinate campaniei electorale, atatea cate au fost, la Observatorul de Covasna si Radio Loco, evitand saptamanalul Condeiul ardelean.

Astfel, Madalin Guruianu a aflat cine e Ioan Selejan abia acum pentru ca are nevoie de dansul pentru a forta mana anumitor oameni care vor fi nevoiti sa il sustina pe Dan Manolachescu. Inteligent gandita, miscarea celor doi eminenti lideri, Manolachescu si Guruianu, este menita a le intari legitimitatea ca si viitori lideri ai comunitatii.
Jenant este insa faptul ca Madalin Guruianu profita de moartea unor soldati romani pentru a initia o relatie cu PS Ioan Selejan. Madalin Guruianu comite astfel o adevarata profanare a memoriei celor care si-au dat viata pentru ca domnia sa sa ne poate prosti in fata ca este un roman care sprijina valorile crestine si nationale.

Stati pe aproape pentru ca zilele urmatoare mai am cateva informatii de culise interesante…

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to Madalin Guruianu a aflat cine este Ioan Selejan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Madalin Guruianu a aflat cine este Ioan Selejan"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/madalin-guruianu-a-aflat-cine-este-ioan-selejan/