Marko, cateva motive pentru care ai fost, esti si vei ramane o mare curva!

December 16, 2009 • antiromanism, Covasna, discriminarea romanilor, Harghita, iredentism, Marko Bela, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR • Views: 2131

Fara alt comentariu, declaratiile politice ale lui Marko Bela asa cum au fost ele citate de presa…

24 noiembrie 2009

“Deocamdată, ceea ce v-am spus că se conturează este o colaborare mai strânsă cu PNL şi vă pot repeta că pentru noi este foarte importantă propunerea lui Klaus Johannis în funcţia de premier. În mod firesc am susţinut de la început această propunere şi, în continuare, dacă va exista o majoritate de susţinere a lui Johannis, vrem să facem parte din acestă majoritate. Nu putem face o distincţie foarte mare între cele două deziderate, şi anume alegerea preşedintelui şi, în acelaşi timp, după alegeri, formarea unei majorităţi guvernamentale”, a spus Marko.

3 decembrie 2009

„UDMR a făcut o analiză foarte serioasă a tuturor şanselor şi posibilităţilor şi am ajuns la concluzia că vom semna o colaborare cu PNL, cu care avem o experienţă îndelungată de conlucrare, atât în Guvern cât şi în opoziţie. Dorim continuarea reformelor, a descentralizării şi o susţinere comună a unui candidat pentru funcţia de prim- ministru- domnul Klaus Johannis, deoarece vom contribui la formarea unui nou guvern şi la constituirea unei majorităţi parlamentare. Această înţelegere include susţinerea lui Klau Johannis, ceea ce e foarte important, deoarece numirea acestuia ar putea însemna o schimbare de mentalitate în România, acceptând ideea unui prim- ministru de naţionalitate germană”, a declarat Marko Bela.

Liderul UDMR a arătat că susţinerea lui Johannis promite o altă viziune în România, inclusiv în ceea ce priveşte convieţuirea minorităţilor etnice.

„Din aceste considerente am ajuns la concluzia că bom susţine pentru preşedinţia acea persoană care acceptă propunerea Johannis prim- ministru, deoarece miza alegerilor nu e neapărat peroana care va câştiga funcţia de preşedinte, ci aşa cum am spus, o altă viziune, o altă contrucţie în viitorul apropiat pentru România. De aceea, decizia UDMR este de a-l susţine pe Mircea Geoană, candidatul PSD, deşi UDMR are un acord cu PNL nu cu PSD”, a mai spus Marko Bela.

8 decembrie 2009

“Am întărit intenţia noastră de a colabora cât mai strâns cu PNL. După cum ştiţi şi în perioada campaniei noi am colaborat şi avem o experienţă îndelungată atât în Guvern, cât şi în opoziţie în ceea ce priveşte colaborarea noastră. Dorim în continuare să ne corelăm şi să ne consultăm cât mai strâns cu colegii noştri din Partidul Naţional Liberal. În rest, UDMR va fi deschisă către orice formă de guvernare care asigură o stabilitate guvernamentală în România, care asigură o majoritate parlamentară transparentă privind susţinerea Guvernului respectiv şi care asigură un program corespunzător privind combaterea crizei şi scoaterea ţării noastre din situaţia de criză. Dacă se vor îndeplini aceste condiţii, atunci UDMR va fi deschis către o astfel de majoritate guvernamentală şi către o astfel de formulă de guvernare”, a expus Marko principiile negocierilor viitoare convenite.
“Nu am stabilit condiţii exclusive, cu cine, în ce condiţii, ceea ce am spus este că încercăm – la urma urmei este vorba despre o reciprocitate – încercăm să ne corelăm şi vrem să colaborăm cât mai strâns cu PNL. Ar fi de dorit să mergem împreună în continuare aşa cum stabilisem către o anumită formulă, dacă va exista în continuare o voinţă reciprocă şi dacă în continuare se vor întruni condiţiile necesare”, a mai spus Marko.

16 decembrie 2009

“Noi optăm pentru o astfel de soluţie majoritară PDL-PNL-UDMR. Putem concepe şi un guvern format de PDL-UDMR şi minorităţi, dacă colegii din PNL vor considera că nu pot participa într-o astfel de majoritate. (…) În acest moment, eu exclud o astfel de variantă (PSD-PNL-UDMR – n.r.). Luând în considerare contextul actual, eu cred că majoritatea guvernamentală va fi formată cu PDL. Întrebarea este dacă se reuşeşte acest lucru şi cu PNL sau numai cu UDMR şi minorităţile”, a spus Marko.

Sursa: Amosnews

10 Responses to Marko, cateva motive pentru care ai fost, esti si vei ramane o mare curva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend