MENTALITATE DE SLUGĂ. Președintele PNL Sfântu Gheorghe a depus singur o coroană cu drapelul Ungariei de Ziua maghiarilor de pretutindeni

March 16, 2012 •Madalin Guruianu, PNL, Sfantu Gheorghe •Views: 2096

Președintele PNL Sfântu Gheorghe se lăuda ieri pe pagina de Facebook a TNL Covasna (Tnl Covasna-Fiatal Nemzeti Liberalisok, după cum apare pe Facebook!?) cu faptul că ține în mână o coroană de flori cu drapelul Ungariei, ieri fiind Ziua maghiarilor de pretutindeni. Guruianu apare într-o poză alături de alți doi indivizi care, ca de altfel în mai toate pozele lui Guruianu în care nu apare singur, îl flanchează pe șeful PNL Sfântu Gheorghe.

Evident, o serie întreagă de etnici maghiari au sărit să-l laude pe Guruianu. Până și celebra talibană a iredentismului maghiar Samaranda Enache a salutat pe Facebook gestul lui Guruianu. Deloc surprinzător pentru mine, au sărit să-l laude și cățiva români pe marele promotor al multiculturalismului, șef la PNL Sfântu Gheorghe.

Se ridică întrebarea dacă gestul lui Guruianu este unul normal sau nu? Consider că gestul lui Guruianu este cam tot atât de normal pe cât este de normal ceea ce se întamplă acum în cele două județe din mijlocul României, Covasna și Harghita. Adică absolut deloc! În timp ce în primăria Sfântu Gheorghe, ca de altfel în multe alte zeci de instituții publice din Covasna, nu este niciun angajat român, Guruianu se afișează cu drapelul Ungariei. În timp ce drapelul Ungariei este arborat permanent pe clădiri ale statului român de către liderii politici și civici ai maghiarilor, Guruianu se afișează cu drapelul Ungariei. În timp ce primarul Antal Arpad refuză ostentativ și în mod repetat să poarte eșarfa tricoloră și are o atitudine disprețuitoare la adresa românilor și a României, Guruianu se afișează cu drapelul Ungariei. Aș putea să mai adaug multe astfel de comparații, asta ca să nu mai vorbesc de adevărata însemnătate pentru românii din Transilvania a evenimentelor de la 1848 pe care Guruianu e limpede că nu le cunoaște.

Dacă compar acest gest al șefului PNL Sfântu Gheorghe cu cel al fostului șef al PNL Covasna, Ioan Bălan, care a arborat drapelul PNL în bernă pe sediul PNL după care și-a dat demisia după ce Guvernul Tăriceanu a numit un prefect UDMR în Covasna, gestul lui Guruianu trădează în opinia mea o mentalitate de slugă (ca de altfel multe din gesturile sale!). Să pretinzi că faci un gest normal într-o mare de anormalitate evidențiază incapacitatea lui Guruianu de a percepe realitatea în care trăiește și pe care pretinde că o influențează cu gestul său. Să fii scuipat în față și umilit de ani de zile ca și comunitate iar tu să pretinzi că faci un gest normal, de prietenie, este în opinia mea cel puțin grețos. Ca să nu mai zic că dacă vroiai să nu fii fățarnic nu postai nicio poză pe internet ci te mulțumeai cu gestul în sine.

Mai punctez doar opinia unuia dintre cei care au comentat pe Facebook,  Tudor Cernea, care după știința mea a fost un susținător al președintelui PNL Sfântu Gheorghe. Cernea este de părere că ”…Avem doi liberali de frunte sau trei? Ca incep sa confund asociatia ptr comunitate cu TNL covasna. Ok, pana cineva imi confirma/infirma confuzia trec mai departe la ce vad eu in poza. Un domn, Emil Pantelimon venit la ziua fratilor lui imbracat de parca balcescu si Aron sunt DJ la Club 1848. Nu sint adeptul tinutelor de gala dar parca denota mult prea putin respect pentru o asa zi. La madalin nu am ce sa comentez. Bravo. Iar la tanarul din dreapta..ei aici e aici. I s-a pus acea coroana in mana, cu tricolorul romanesc dar ori fotograful a fost foarte pe faza ori tanarul iubeste tricolorul sufletului lui. Si cred ca a doua explicatie este valabila certificata mai ales de privirea lui lunga sprea coroana din mana Madalinului si mai ales te tinuta usor crispata. madaline daca spui ca ai venit la ziua fratelui tau maghiar atunci lasa-l pe fratele tau maghiar sa tina langa inima drapelul de suflet nu-i pune in brate un drapel care ptr el nu reprezinta prea mult. Si tot pentru Madalin daca corpul tau arata deschidere spre Emil de ce este inchis spre tanarul care azi iti este frate? Gata…va las pe voi sa mai descoperiti si alte amanunte extrem de amuzante ale acestei fotografii.”

Mă veți întreba probabil dacă eu aș face un astfel de gest. Răspunsul este da, cu siguranța l-aș face. Însă doar în momentul în care atmosfera din Covasna și Harghita ar fi normală iar comunitatea maghiară din cele două județe ar respecta țara care le emite buletinele.

PS: faptul că Guruianu a făcut singur acest gest (înțeleg că cei doi sunt doar aghiotanți care îi țin lui coroanele în timp ce el se trage în poză) este o dovadă în plus a anormalității gestului său!


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to MENTALITATE DE SLUGĂ. Președintele PNL Sfântu Gheorghe a depus singur o coroană cu drapelul Ungariei de Ziua maghiarilor de pretutindeni

  1. gigi says:

    Frumos.Nici cei mai mari trdatori nu zambeau asa frumos cand ne vindeau.Aveau macar frica de a fi prinsi ………si nu era usoara pedepsa.Multa indolenta incape in pielea magarului care duce povara!Oare tu mirificule crezi ca hunii te vor salva de noi,de foame,batranete,boli,spitale goale,frig,ploaie,ninsoare,scoli fara dascali,tva,csa,impozit,si oricat de lunga ar fi lista pentru noi cei de aici si nu parveniti ca tine nu am renunta niciodata pentru “un blid de linte”ca tine,la neam si tara???Fara tine ne-am descurcat cumplit 1000 de ani dar cu tine devine imposibil!Mai bine dute-n……Braila ta si nu ne mai da lecti de conviatuire,noua celor care ne descurcam deja de un mileniu si nu pupam partile ascunse si de soare.Drum bun!!!!

    PS.UDMR-istul care il iubeste sa-l ia acasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MENTALITATE DE SLUGĂ. Președintele PNL Sfântu Gheorghe a depus singur o coroană cu drapelul Ungariei de Ziua maghiarilor de pretutindeni"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/mentalitate-de-sluga-presedintele-pnl-sfantu-gheorghe-a-depus-singur-o-coroana-cu-drapelul-ungariei-de-ziua-maghiarilor-de-pretutindeni/