MINISTRUL UDMR KELEMEN HUNOR CRIMINAL! “Kelemen Hunor, omul de paie al RMGC” si-a dat acceptul pentru distrugerea patrimoniului istoric si cultural de la Rosia Montana!

July 20, 2011 •antiromanism, Kelemen Hunor, Rosia Montana, UDMR •Views: 1152

Opozantii proiectului de exploatare a zonei miniere de la Rosia Montana s-au intrunit astazi in Piata Unirii din Cluj pentru a protesta. Actiunea, numita sugestiv “Hunoriada” l-a vizat in mod direct pe actualul minstru al Culturii, Kelemen Hunor, care a aprobat saptamana trecuta
avizele pentru inceperea lucrarilor de descarcare arheologica in Muntii Carnic de catre compania RMGC.

In jurul orei 13 protestatarii s-au adunat in centrul orasului cu pancarte si bannere pe care era scris “Nu accept minerit cu cianura” sau “Kelemen Hunor, omul de paie al RMGC”. Clujenii implicati in aceasta actiune au purtat masti simbolice cu chipurile unor demnitari vizati in afacerea Rosia Montana: Kelemen Hunor, Lazlo Borbely, Emil Boc, Elena Basescu, Elena Udrea si Traian Basescu.

“Sunt in Cluj in vizita si am hotarat sa ma alatur protestului de azi pentru ca sunt de acord cu opinia celor care protesteaza. Proiectul celor de la Rosia Montana Gold Corporation este un dezastru, nu ma asteptam ca ministerul sa ia o asemenea decizie”, a spus Victoria S., una dintre protestatare.

Prezent la manifestatia de astazi a fost si Mihnea Blidariu, solistul trupei Luna Amara si activist cu vechime in Campania de salvare a Rosiei Montane.

Integral in City News 

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MINISTRUL UDMR KELEMEN HUNOR CRIMINAL! “Kelemen Hunor, omul de paie al RMGC” si-a dat acceptul pentru distrugerea patrimoniului istoric si cultural de la Rosia Montana!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ministrul-udmr-kelemen-hunor-criminal-kelemen-hunor-omul-de-paie-al-rmgc-si-a-dat-acceptul-pentru-distrugerea-patrimoniului-istoric-si-cultural-de-la-rosia-montana/