NOAPTEA MINȚII. Moscheea de la București va fi construită. Iohannis zice că ea oferă mai multe garanții de securitate

March 31, 2016 • Bucuresti • Views: 5283

Moscheea de la București va fi construită, ea oferă mai multe garanții de securitate, au declarat surse din Administrația Prezidențială citate de Agerpres.

Vezi și MEGA-MOSCHEE ÎN BUCUREȘTI. În lipsa reciprocității vorbim de un act de trădare națională

“Nu respingem ideea unei moschei la București pentru că oferă mai multe garanții de securitate. (…) Momentul este prost din cauza contextului privind imigranții și terorismul”, au afirmat sursele citate.

Potrivit acestora, în 2004 fostul premier turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut omologului său român de la acea dată Adrian Năstase un teren pentru construirea unei moschei. Năstase a fost de acord, însă i-a cerut la schimb un teren pentru construirea unei biserici la Istanbul, menționează sursele citate. “Biserica Ortodoxă Română nu a primit foarte bine ideea unei biserici românești la Istanbul și a propus construirea unui lăcaș mai mic, de genul unei capele sau al unui centru de pelerinaj”, au arătat sursele citate.

După acest moment, autoritățile turce și-au dat acordul pentru construirea unei biserici și au identificat șase terenuri necentrale în Istanbul pentru ridicarea ei, însă autoritățile române nu au ales locul.

Sursele citate reamintesc că, în 2011, fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit cu Erdogan și și-a dat acordul cu privire la construirea moscheii la București, iar în 2015 fostul guvern, condus de Victor Ponta, a adoptat hotărârea prin care a fost alocat un teren în zona Romexpo pentru construirea moscheii. “Băsescu știa foarte bine ce înseamnă un angajament în numele statului”, au afirmat sursele din Administrația Prezidențială.

FOTO: enational.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

6 Responses to NOAPTEA MINȚII. Moscheea de la București va fi construită. Iohannis zice că ea oferă mai multe garanții de securitate

 1. Popescu says:

  Hooooooo cum și de ce moscheie sa duca draqu cu Mahomed al lor pe pustie nu face bine social și multicultural am văzut cu toți ce rahaturi au făcut în alge tari așa că mars de aici cu mahomedani și ce le mai fi ei

 2. Constantin says:

  Daca totusi s-a promis, sa se faca ceva mai mic, nu o megamoscheie, si in niciun caz loc de pelerinaj in Bucuresti ! Sa se faca ceva in genul celor ce exista la Constanta. Daca nu ma insel, acolo exista asa ceva .

 3. […] Vezi și NOAPTEA MINȚII. Moscheea de la București va fi construită. Iohannis zice că ea oferă mai multe … […]

 4. George says:

  Vrem sa ne ceara si noua parerea. Sa vedem cati dintre romani sunt de acord cu ceea ce ei fac acum.

 5. O asumare a presedintelui Romaniei in constructia megamoscheii la Bucuresti constituie un gest neagreeat de toti crestinii ortodocsi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend