NOAPTEA MINȚII. Tatăl extremistului maghiar acuzat de terorism: „Românii au venit în aceste locuri de prin părţile Albaniei. Să nu mai credeţi că românii sunt aici de la daci şi romani!“

December 18, 2015 •Targu Secuiesc •Views: 42764

„Românii au venit în aceste locuri de prin părţile Albaniei, de-acolo. Să nu mai credeţi că românii sunt aici de la daci şi romani!“. Asta le-a declarat Beke Erno, tatăl extremistului maghiar Beke Istvan, arestat pentru tentativa de atentat terorist la Târgu Secuiesc, pseudo-jurnaliștilor de la Adevărul.

Vezi și Organizația extremistă HVIM a propus, UDMR a votat. Stradă cu numele CRIMINALULUI de război Wass Albert în Târgu Secuiesc

Acesta a fost spiritul în care a fost educat Beke Istvan în familie. Românii nu sunt de prin partea locului iar dacii și romanii sunt doar o invenție a lui Ceaușescu.

Despre activitatea organizației HVIM, care luptă pentru refacerea Ungariei Mari și pentru alipirea Transilvaniei la Ungaria, organizație din care face parte și fiul său, secuiul Beke Erno afirmă tot în interviul dat celor de la Adevărul: „Au ajutat la inundaţii, şi pe români, şi pe maghiari, au organizat pentru copii tot felul de evenimente de Crăciun, donează sânge o dată la trei luni etc., dar nu uită să amintească faptul că în timpul liber organizează marşuri, militează pentru autonomia Ţinutului secuiesc, precum şi pentru refacerea Ungariei mari. Sărbătoresc în stradă ziua naţională a Ungariei. Şi care e problema? Aici suntem 90 la sută maghiari şi doar 10 la sută români. Convieţuim paşnic. De 1 Decembrie cine sărbătoreşte la Târgu Secuiesc? Românii aduşi cu autocarele de prin Constanţa şi Bucureşti. Şi noi sărbătorim 15 martie, dar nu plecăm la Constanţa sau în Capitală. Noi stăm acasă şi sărbătorim. Acum, de 1 decembrie nu te vedeai de atâtea steaguri ale României. Să sărbătorească la ei acasă”, – conchide Beke Erno.

Vezi și DESCOPERIRE arheologică EXCEPȚIONALĂ în Ungaria. Arheologii maghiari admit: Dacii au locuit actualul teritoriu al Ungariei

Ură față de români și negarea istoriei neamului în mijlocul căruia trăiesc. Acestea sunt doar două din principiile în care sunt educați o mare parte a copiilor maghiari din județele Transilvaniei. Românii din Constanța sau București nu au ce căuta la Târgu Secuiesc de Ziua Națională. De ce? Pentru că așa zice secuiul tolerant Beke Erno. Românii din Constanța nu sunt „acasă” la Târgu Secuiesc. De ce? Pentu că așa zice secuiul tolerant Beke Erno.

Evident că românii și maghiarii trăiesc pașnic în Târgu Secuiesc. Asta pentru că în Târgu Secuiesc maghiarii au o pondere de 90% iar românii nu au absolut niciun drept. Nu au acces la fonduri publice pentu păsatrarea identității etnice și culturale, nu au reprezentanți în consiliul local, nu sunt întrebați atunci când se decid chestiunile urbei. Iar pentru că nu au lideri și sunt umiliți și complet supuși conducerii maghiare a orașului evident că secuiul tolerant Beke Erno afirmă că românii și maghiarii din oraș conviețuiesc pașnic.

Tot pe acest subiect vă recomand și articolul semnat de Ioan Cismaș în Cuvântul Liber.

FOTO: nava.hu

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

26 Responses to NOAPTEA MINȚII. Tatăl extremistului maghiar acuzat de terorism: „Românii au venit în aceste locuri de prin părţile Albaniei. Să nu mai credeţi că românii sunt aici de la daci şi romani!“

 1. In realitate, 9 din 10 etnici maghiari care locuiesc acum in Transilvania au origine valahă sau altă origine diferită de cea maghiară. Inaintasii etnicilor maghiari actuali au fost victime ale maghiarizării fortate ! Normal ar fi să-si cunoască fiecare etnic maghiar care-i sunt rădăcinile adevărate .

 2. florin says:

  ar trebuii invadata ungaria si fortati sa vorbeasca romaneste cu accent de teleorman;;;

 3. Petru Dimofte says:

  Cred că, după ultimele bezele date UDMR-ului, Dragnea & Tăriceanu sunt de întrutotul de-acord cu cele afirmate de Beke Ern.
  La urma urmei, Călinaș Călin cu gust amar, ca și ceaușul Ceaușescu, cam de pe acolo a venit pe aceste meleaguri

 4. ioan says:

  si daca secuii nu ar mai fi primit la mare, la Constanta, in delta, la manastirile din Moldova? La Bucuresti? cauta ei acolo? cum vezi nume sau auzi maghiara – gata accesul interzis…afara! glumesc…dar serios vorbind, o ruda din Brasov a fost de mica crescuta in ideea ca daca vine la Bucuresti si este auzita vorbind maghiara va fi omorata de romani!! se mai poate comenta cand un copil de 10 ani iti spune asta?

 5. Viorel says:

  Așa ne trebuie, dacă în 1866, fără plebiscit, fără să ne întrebe cineva cine suntem, străinii, alogenii de neam ne-au poreclit Români și nu cum era firesc să ne numim DACI, într-o țară în vechile hotare milenare: DACIA, acum alții, veniți călare de prin stepă se declară autohtoni. De unde vine “România” : În 1204, cruciada a patra a devastat Constantinopolul și a fondat Imperiul Latin al Romaniei (1204-1261), capitala imperiului roman fiind mutata la Niceea acuma, însă alte doua state romane s-au desprins acum, Despotatul Epirului (1204-1337) și Imperiul din Trapezunt (1204-1461). Cei din Niceea, vor reuși în 1261 să recucerească Constantinopolul, dar imperiul nu-și va mai reveni și va continua să cadă în declin.

 6. anonim says:

  O mare arte din criminaliii de razboi horthysti sunt si astazi la secret si anume criminalii de razboi intrati la ratiuni de stat pentru evitarea tensiunilor etnice dupa dezarmarea armatei romane in intelegerile sovieto-americane. pentru acesti criminali de razboi pe sistemul ratiunilor de stat se ardeau de la certificate de nastere si pana la poze si diplome de bacalaureat.

 7. Livadi says:

  Ura ,,lor,, este visceralã şi ca atare trebuie ,,folosit,, forcepsul…..ptr a înţelege cã ei stau şi trãiesc pe pãmânt ROMÂNESC!
  Tricolorul este drapelul ţãrii, limba oficialã este româna!

 8. nik says:

  Un om simplu care nu a citit si nu citeste istorie.Daca romanii s-ar implica mai mult in viata lor,probabil ar fi alta situatie.Nici nu se aplica legea/constitutia Romaniei in viata maghiarilor.Legea este si pt.magfhiari,ei traiesc in Romania nu in Ungaria

 9. Petrosanu says:

  Cat de analfabet sa fii ca sa debitezi asemenea elucubratii???

 10. Negrut Adrian says:

  Ca sa stie toti cei care nu stiu,de unde se trag romanii sa cititi carea ”Genomul uman” scrisa de Dr Napoleon Săvescu.
  Trebuie sa fim corecti si sa le spunem si maghiarilor de unde se trag ei,si prin urmare va recomand sa cititi cartea Ungurii de Paul Lendvai.

 11. Nicu Dacu says:

  Voi sinteti HUNI neam te tatari mongoli si turci si sinteti pe pamintul ala de 1850 de ani noi sintem traci geto daci si sintem aici de cind pote exista omenire sinteti in transilvania ca uni din strabuni vostri au vrut sa si incerce norocu,nu va place Romania plecati MONGOLOIZILOR in alta tara.

 12. Beatrice says:

  ” In stepele nemarginite ale Asiei Centrale, triburile unor ciudati calareti cu ochi ingusti si capete tuguiate grotesc se puneau in miscare spre Soare Apune cautand noi pasuni pentru turme. Ei hraneau preponderent cu carne de vita, oaie sau cal; carnuri care au o textura tare si fibroasa dupa ce au fost fripte. Pentru a le fragezi, hunii isi puneau viitoarele mese sub saua calului. Carnea era fragezita in acest fel de greutatea corpului calaretului, sarandu-se in acelasi timp datorita transpiratiei sarate a cailor”
  Astia ne fac pe noi tigani sau ca suntem veniti din Albania?
  Imi povestea tata ca pe vremea cand romanii luptau pentru eliberarea Budapestei, ungurii ii atacau noaptea ca sa le fure mancarea si armele.
  Pe parlamentul Lor a fluturat steagul nostru tricolor, Pana acum cativa ani si steagul Budapestei era rosu-galben si albastru ca un semn al recunostintei fata de romani. In 2011 l-au schimbat si ura lor se pare ca merge mai departe.

 13. coco says:

  Nu este el vinovat si nici maghiarii sau ungurii. Vinovatii sunt serviciile secrete romane si psd+pnl+pntcd+unpr+toate jafurile de partide care au guvernat tara in defavoare romanilor

  • Adi says:

   Asa ne trebuie daca nu se aplică constituția. Ce caută un partid fondat pe criterii etnice în Parlament? Culmea ne și denigreaza peste tot im lume. Clasa politică este de vină.

 14. Staicu Floriana says:

  Auzi ma Beke? Fii atent! Recunoaste , hai! Ce ai baut? Tarie precis ca si acum esti beat ! Pai bine ma,omule! Cate clase ai? N-ai fost tu capabil sa termini decat patru clase? De ce ,ma, ai abandonat scoala? Copil neascultator ce esti ! Vezi ce prostii spui? Nu stii nimic ,prostutule! Istorie ? nu stii ,vezi . Scoala fir-ar ea! Ia pune tu mana si studiaza si nu mai bea atata alcool .

 15. ioan szucs says:

  de ce?ve rusine ardealul este teritoriu maghiarmai voi numai mamaliga at stiuto dar am trait noi mai bine si traim mai bine oare de ce nu recunoasteti mancarea ungurului face avere pe globul pamantescstudiaza trecutul

  • G.Cosa says:

   daca studiez trecutul, vad ca ati fost pasalac turcesc pentru 150 de ani….fatul ca nobili maghiari au avut msii in Transilvania nu inseamna ca aceasta a fost pamant unguresc….englezii au avut posesiuni mai intinse in America, Irlanda, India, Africa dar nu le da prin cap sa le revendice ca teritorii apartinand Marii Britanii…..si daca nu-ti place mamaliga, du-te la mama ta in ungaria si mananca acolo ce ti-or da aia… ca sluga la unguri secuii au fost… ati uitat de ce v-au pus pe granita si nu si-au primejduit proprii cetateni? …nu te tine nimeni cu forta aici !!!

  • Gheorghe says:

   Alt analfabet….ma, toti sunteti asa inteligenti?

  • Copiii valahilor au fost maghiarizati la botez . Apoi au fost obligati să urmeze scoli cu predare in limba maghiară desi in familiile lor se vorbea limba română. La recensământul populatiei , absolventii scolilor cu limbă de predare maghiară , fără să fie intrebati,erau trecuti ca etnici maghiari. In scolile cu limbă de predare maghiară se cultivă in rândul copiilor sentimente de ură, dispret fată de români

 16. Ciordas Costi says:

  Sa nu uitam ca acest individ este cel care alerga cu o sabie în mână pe un bulevard din Târgu Mureș la manifestarea nefericită din 2014. Tot la acea manifestație membrii HVIM s-au bătut cu jandarmii, unul dintre jandarmi necesitând îngrijiri medicale după ce a luat un băț de steag în cap. Totodată bătrânul Becke este prezent la toate manifestările extremiste maghiare în ținută de husar și poartă mândru un drapel al ungariei pe umăr. În interviul acordat publicației “Adevărul” acesta a susținut că pe el îl deranjează sarbatorirea Zilei Naționale a României in Tg. Secuiesc pt. ca acolo sunt 90% maghiari care sunt deranjați de acest lucru, pt ei fiind în fapt o zi de doliu. Drapelele negre afișate anul trecut tot de 1 Decembrie in Tg Secuiesc au fost puse pe clădiri ce aparțin familiei Becke. În instanță membrii acestei familii declarând că ei nu știu cine sunt cei care au făcut acest gest. Consider că și acest personaj ar trebui luat la întrebări de către organele competente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Tatăl extremistului maghiar acuzat de terorism: „Românii au venit în aceste locuri de prin părţile Albaniei. Să nu mai credeţi că românii sunt aici de la daci şi romani!“"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-tatal-extremistului-maghiar-acuzat-de-terorism-romanii-au-venit-in-aceste-locuri-de-prin-partile-albaniei-sa-nu-mai-credeti-ca-romanii-sunt-aici-de-la-daci-si-romani/