NOAPTEA MINȚII. TVR a găsit vinovatul în scandalul trupei maghiare „Beatice”/Hitler

October 14, 2016 •sovinism maghiar •Views: 6399

Comisia de Etică și Arbitraj din cadrul TVR a găsit vinovatul pentru scandalul iscat de concertul trupei „Beatice” la Zilele Culturale Maghiare din Cluj Napoca din luna august.

După concert și după ce știrea TVR Cluj Napoca a scandalizat o țară întreagă, mai mulți angajați ai TVR Cluj Napoca, majoritatea unguri, au semnat o scrisoare către Comisia de Etică și Arbitraj din cadrul TVR în care semnalau faptul că Diana Apahidean, prezentatoarea știrilor TVR Cluj, a acționat împotriva codului jurnalistic atunci când în data de 17 august a făcut public un material cu privire la anumite ofense aduse de concertul trupei „Beatrice” clujenilor, în timpul concertului ce a avut loc în Piața Unirii, potrivit gazetadecluj.ro.

Potrivit raportului Comisiei (detalii aici), sesizările au fost adresate Comisiei de etică şi arbitraj de către dl Gergely Balázs, în numele organizatorilor Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, dl Adrian Szelmenczi, din partea organizaţiei neguvernamentale ActiveWatch şi de către un grup de 29 de angajaţi şi colaboratori ai TVR Cluj (detalii aici), referitoare la modul în care în care a fost reflectat în jurnalele TVR concertul susţinut la Cluj-Napoca de trupa maghiară “Beatrice”. Semnatarii sesizărilor reclamă absenţa punctului de vedere al organizatorilor în jurnalul difuzat în 17 august (TVR1, ora 19.00), trunchierea poziţiei exprimate de reprezentantul acestora în 18 august (TVR 2, 12.00), ca modul “tendenţios” în care au fost concepute ştirile dedicate de TVR evenimentului menţionat.

Comisia de Etică și Arbitraj a scos-o vinovată, culmea, pe jurnalista Diana Apahidean care a și fost concediată între timp la presiunea UDMR.

Apahidean a recționat pe o rețea de socializare cu privire la acest raport și afirmă, pe bună dreptate, că a fost concediată și scoasă vinovată la presiunea UDMR: „Raportul comisiei de etica reconfirma ca a fost vorba despre o executie politica, la comanda UDMR. Mai exact, a doamnei Debreczeni Hajni din CA al TVR. Din punct de vedere profesional, continutul stirii pe care eu am transmis-o la Bucuresti respecta toate normele deontologice. Avand in vedere modul de lucru al comisiei de etica, consider ca audierea mea a fost abuziva si tendentioasa. Din interogatoriul format din peste 50 de intrebari, doar cateva au avut relevanta sub aspectul competentelor care cad in sarcina comisiei. Ar fi inutil sa contest un act politic si nu unul de natura profesionala”.

Vezi și Protejata UDMR, Debreczeni Hajnalka, a demisionat de la Radio Cluj, dupa dezvaluirile Ziar de Cluj

FOTO: realitatea.net

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to NOAPTEA MINȚII. TVR a găsit vinovatul în scandalul trupei maghiare „Beatice”/Hitler

  1. Dinu says:

    Intrebare: care este procentul de maghiari din totalul angajatilor TVR Cluj ? Din lista semnatarilor scrisorii reiese un procent de circa 50%. Parca trebuia sa fie o proportie intre diferitele grupuri etnice si reprezentarea lor in cadrul institutiilor publice, sau ma insel ? Conform ultimului recensamant, proportia maghiarilor din Cluj este de 16%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. TVR a găsit vinovatul în scandalul trupei maghiare „Beatice”/Hitler"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-tvr-a-gasit-vinovatul-in-scandalul-trupei-maghiare-beaticehitler/