NOI AMENINȚĂRI MIZERABILE ALE UDMR-istului ANTAL ARPAD LA ADRESA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE: ”Dacă BOR forţează obţinerea sediului BNR, compromite definitiv relaţia cu Primăria”

May 25, 2012 •Antal Arpad, antiromanism, discriminarea romanilor, extremism maghiar, iredentism, PCM, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1371

Antal Arpad

Antal Arpad: Dacă BOR forţează obţinerea sediului BNR, compromite definitiv relaţia cu Primăria

Primăria Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna solicită sprijinul Prefecturii în vederea promovării unei hotărâri de Guvern prin care fostul sediu al Băncii Naţionale Române (BNR) din municipiu, aflat în folosinţa Bisericii Ortodoxe, să intre în patrimoniul localităţii.

„O să îl rog pe prefectul Codrin Munteanu să semneze acest proiect şi să îl transmită mai departe la Guvern (…) Avem nevoie de această clădire şi consider că este mult mai cinstit dacă aceasta intră în proprietatea oraşului, decât în proprietatea sau în folosinţa Bisericii ortodoxe. Am mai spus şi mai spun, că nu cred că este corect ca Biserica ortodoxă să primească o clădire care nu i-a aparţinut niciodată, în timp ce bisericile tradiţionale maghiare din Transilvania nu primesc nici măcar acele clădiri care le-au fost confiscate abuziv de către statul comunist (…) Cred că este o dovadă de discriminare foarte clară (…) De ce trebuie să dăm Bisericii ortodoxe, de ce statul trebuie să fie atât de părtinitor faţă de unii şi discriminator faţă de alţii. E revoltător acest lucru”, a declarat joi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

Acesta a mai menţionat că reprezentanţii Bisericii Ortodoxe au o atitudine„agresivă” şi se folosesc de „conjunctura nefavorabilă” în care se află UDMR şi comunitatea maghiară pentru a lua o clădire care ar trebui să revină comunităţii locale. În opinia sa, Biserica Ortodoxă ar trebui să renunţe de bună voie la fostul sediu al BNR în favoarea Consiliului local sau a Consiliului Judeţean.

„Eu cred că putem construi o relaţie corectă cu Biserica ortodoxă, dacă ne stimăm (…) Nu se poate ca, folosindu-se de nişte conjuncturi politice nefavorabile pentru UDMR şi pentru comunitatea maghiară, să fie atât de agresivi şi să ia nişte imobile care în mod corect ar trebui să aparţină întregii comunităţi din acest oraş. Deci, eu cred că în cazul în care Biserica ortodoxă forţează preluarea acestei clădiri, în municipiul Sfântu Gheorghe se compromite definitiv relaţia dintre Primărie şi Biserica ortodoxă şi nu cred că este un lucru bun”, a conchis Antal Arpad.

Potrivit acestuia, Primăria are nevoie de fostul sediu al BNR pentru a muta aici o parte dintre departamentele din subordine.

Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei a câştigat în instanţă dreptul de folosinţă asupra fostului imobil al Băncii Naţionale Române (BNR), drept conferit de Guvernul României în anul 2004, obţinând în urmă cu doi ani o sentinţă definitivă şi irevocabilă la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie după ce s-a judecat cu Consiliul Judeţean.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES (Sursa: Mesagerul de Covasna)

Vezi și RĂZBOI TOTAL al UDMR Covasna cu Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei. Noi declarații care incită la ură interetnică ale primarului extremist din Sfântu Gheorghe, UDMR-istul Antal Arpad!

INTERVIU CU PĂRINTELE PROTOPOP FLORIN TOHĂNEAN. 8 ani de război mizerabil al UDMR cu Episcopia ortodoxă a Covasnei și Harghitei! Sentințe definitive și irevocabile călcate în picioare de UDMR din simple rațiuni șovine și antiromânești!
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to NOI AMENINȚĂRI MIZERABILE ALE UDMR-istului ANTAL ARPAD LA ADRESA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE: ”Dacă BOR forţează obţinerea sediului BNR, compromite definitiv relaţia cu Primăria”

  1. […] NOI AMENINȚĂRI MIZERABILE ALE UDMR-istului ANTAL ARPAD LA ADRESA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE: ”Da… […]

  2. […] BOR forţează obţinerea sediului BNR, compromite definitiv relaţia cu Primăria” NOI AMENINȚĂRI MIZERABILE ALE UDMR-istului ANTAL ARPAD LA ADRESA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE: ”Da… Share this:DiggLike this:LikeBe the first to like this […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOI AMENINȚĂRI MIZERABILE ALE UDMR-istului ANTAL ARPAD LA ADRESA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE: ”Dacă BOR forţează obţinerea sediului BNR, compromite definitiv relaţia cu Primăria”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noi-amenintari-mizerabile-ale-udmr-istului-antal-arpad-la-adresa-bisericii-ortodoxe-romane-daca-bor-forteaza-obtinerea-sediului-bnr-compromite-definitiv-relatia-cu-primaria/