Noi expoziţii la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior

April 20, 2010 •expozitie, Harghita, Muzeul Carpatilor Rasariteni •Views: 1084

,,Parcul Natural Porţile de Fier” şi ,,Oraşe dunărene din România” sunt două expoziţii fotodocumentare care vor fi deschise publicului începând de astăzi, 20 aprilie 2010, la sediul Muzeului Oltului şi Mureşului Superior din Miercurea-Ciuc.
Organizate în colaborare cu Muzeul Regiunii Porţilor de Fier şi Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, expoziţiile reunesc o serie de imagini, hărţi, fotografii reprezentative pentru Parcul Natural Porţile de Fier şi pentru oraşele dunărene de pe teritoriul ţării noastre.
Parcul Natural Porţile de Fier se găseşte în sud-vestul României şi urmăreşte cursul Dunării pe o lungime de apoximativ 140 km. Pe teritoriul său, ce are o suprafaţă de 115.655 hectare, se găsesc 18 rezervaţii ştiinţifice cu protecţie integrală.
Acest areal este cea mai importantă zonă a României din perspectiva geologică, cu trăsături unice din punct de vedere morfologic, paleontologic şi structural.
Din punct de vedere istoric, acest teritoriu este foarte interesant. Cercetările arheologice au dus la descoperirea celei mai vechi aşezări umane stabile din Europa (cu o vechime de circa 9000 ani).
Datorită diversităţii biologice, complexităţii geologice, varietăţii de peisaj, precum şi a vestigiilor culturale, Parcul Natural Porţile de Fier reprezintă un patrimoniu ştiinţific şi peisagistic de o importanţă internaţională.
Expoziţia ,,Oraşe dunărene din România” cuprinde documente şi fotografii ce reflectă aproape un secol şi jumătate de istorie, viaţă culturală, politică, aspecte sociale şi chiar mondene, din traiul atât de viu şi pitoresc al oraşelor de pe malul Dunării.
În completarea expoziţiei, muzeul oferă grupurilor organizate posibilitatea vizionării unor documentare interesante despre parcul natural.
Expoziţiile ,,Parcul Natural Porţile de Fier” şi ,,Oraşe dunărene din România” vor rămâne deschise la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior până pe data de 28 mai 2010 şi vor putea fi vizitate de marţi până sâmbătă, de la ora 9:00 la 17:00, duminică 10:00 – 15:00, preţul biletului de intrare fiind de 2 lei pentru adulţi şi 1 leu pentru elevi.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să luaţi legătura cu muzeograf Florina Ghineţ (e-mail: florinaghinetz@yahoo.com) sau vizitaţi site-ul muzeului: www.muzeul-carpatii-rasariteni.ro. Florina GHINEŢ, muzeograf

Sursa: Informatia Harghitei

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Noi expoziţii la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noi-expozitii-la-muzeul-oltului-si-muresului-superior-2/