Nu stii limba maghiara si nu esti nascut in Covasna nu ai ce cauta aici…De ce? Pentru ca asa spune primarul Antal Arpad!

August 13, 2009 •Antal Arpad, antiromanism, Covasna, discriminare, Harghita, iredentism, separatism etnic, Sfantu Gheorghe, Tinutul Secuiesc •Views: 1216


Antal Arpad recomandă MAI să angajeze localnici, pentru a nu mai avea probleme cu spaţiile locative

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Covasna a cerut, prin intermediul unei adrese, sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe, în vederea achiziţionării unor locuinţe pentru angajaţii săi, în sensul în care municipalitatea ar putea oferi informaţii cu privire la fondul locativ disponibil şi preţurile orientative ale locuinţelor, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că adresa referitoare la existenţa unor parcuri de locuinţe disponibile vânzării sau închirierii către Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) nu este tocmai nimerită în actuala situaţie economico- financiară. Subliniind că are o relaţie instituţională bună cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Covasna, Antal Arpad a arătat că aceasta s-ar putea orienta spre angajarea localnicilor, astfel încât să nu fie nevoie de cumpărarea sau închirierea de locuinţe.
“Mai ales în zona noastră, în Transilvania, în Secuime, prin angajarea localnicilor s-ar rezolva şi problema necunoaşterii limbii maghiare de către o mare parte a angajaţilor instituţiilor MAI. Consider că aceeaşi variantă este valabilă şi pentru Caracal, nu vreau nimic special pentru Sfântu Gheorghe. Astfel, MAI ar putea reduce din cheltuieli angajând oameni din Caracal pentru Jandarmeria şi Poliţia de acolo şi să nu aibă oameni din Timişoara sau Maramureş, pentru care să trebuiască rezolvată problema locuinţelor”, a explicat Antal Arpad.
Potrivit primarului de Sfântu Gheorghe, în municipiu nu există dezvoltatori imobiliari care să fi construit locuuinţe spre care să se poată orienta insituţiile din subordinea MAI, spre rezolvarea problemelor locative ale angajaţilor.

Autor : Monica RIZEA
Data publicării: 13 Aug 2009

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Nu stii limba maghiara si nu esti nascut in Covasna nu ai ce cauta aici…De ce? Pentru ca asa spune primarul Antal Arpad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Nu stii limba maghiara si nu esti nascut in Covasna nu ai ce cauta aici...De ce? Pentru ca asa spune primarul Antal Arpad!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/nu-stii-limba-maghiara-si-nu-esti-nascut-in-covasna-nu-ai-ce-cauta-aici-de-ce-pentru-ca-asa-spune-primarul-antal-arpad-2/