O PIERDERE COLOSALĂ. A încetat din viaţă un mare patriot român, academicianul Florin Constantiniu

April 14, 2012 •Acad. Florin Constantiniu, istorie, valori nationale •Views: 1249

Academicianul Florin Constantiniu

Reputatul istoric Florin Constantiniu a încetat din viaţă sâmbătă dimineaţă. Născut pe 8 aprilie 1933, la Bucureşti, Constantiniu a fost din 1999 membru corespondent al Academiei Române, şapte ani mai târziu fiind ales membru titular al acestui for.

A fost cercetător ştiinţific principal la Institutul de Istorie “Nicolae Iorga”, fiind distins cu premiul Nicolae Bălcescu al Academiei Române în 1972.

Academicianul Florin Constantiniu a fost unul dintre cei mai importanţi istorici ai zilelor noastre. A publicat studii despre diferite perioade ale istoriei şi a abordat diverse direcţii de cercetare, fiind cunoscut, în special, ca autor al cărţii “O istorie sinceră a poporului român”.

Citeşte şi Acad. Florin Constantiniu: Clasa politică post-decembristă – cea mai incompetentă, cea mai lacomă şi cea mai arogantă din întreaga istorie a poporului român , articol apărut pe jurnalul.ro în data de 26 februarie 2012

“În atâtea cazuri, păcatele de azi sunt păcatele de ieri, repetate, agravate, tocmai pentru că au fost ascunse, iar istoricii, de teamă că li se va reproşa lipsa de patriotism, au preferat să tacă”, spunea însuşi autorul despre această lucrare de sinteză.

Sursa: Jurnalul Național

Vezi și O lucrare de exceptie: Acad. Florin Constantiniu – “O istorie sincera a poporului roman”


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "O PIERDERE COLOSALĂ. A încetat din viaţă un mare patriot român, academicianul Florin Constantiniu"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/o-pierdere-colosala-a-incetat-din-viata-un-mare-patriot-roman-academicianul-florin-constantiniu/