Obraznicia UDMR si aliatii sai

December 10, 2008 •Covasna, Harghita, PCM, separatism etnic, UDMR •Views: 1131

Robert Turcescu

Robert Turcescu

Asa cum era de asteptat posibilitatea pierderii ciolanului de catre UDMR a scos din amortire tot felul de baieti, analisti si deontologi care au inceput sa se agite pe la televiziuni sau pe la diverse posturi de radio facand previziuni apolcaliptice care s-ar intampla daca UDMR ar fi exclusa de la guvernare. Udmereii unei parti a societatii civile din Romania ca si udmereii din presa mai au putin si spun ca Romania se va prabusi fara UDMR la guvernare.

Va dati seama cat a trebuit sa investeasca guvernul de la Budapesta pentru un asemenea lobby ?
Iata insa ca daca la inceput doar PSD se opunea intrarii la guvernare a struto-camilei segregationiste, intre timp si sefi de filiale al PD-L din Transilvania au anuntat ca sustin acelasi lucru. Filialele PD-L din Covasna si Harghita cer ca extremismul maghiar sa ramana in afara actului de guvernare. De ce o fac ? Pentru ca stiu pe pielea lor diferenta dintre discursul cu poleiala europeana pe care il fac parlamentarii UDMR la Bucuresti si grohaitul de grof care se aude din 1990 incoace in judetele pe care struto-camila etnica le controleaza.
Robert Turcescu (foto), intr-o emisiune facuta aseara pe Realitatea FM, post de radio serios dealtfel, a lasat la o parte obiectivitatea si a facut tot ce i-a stat in putinta sa ne convinga cat de necesar este UDMR-ul la guvernare. De ce oare ? Poate din convingere…Poate…cine stie !
Tot invita sa sune, pe locuitorii din Cluj, si sa isi spuna parerea. Oare un ziarist de talia lui Turcescu habar nu are de comportamentul total diferit al maghiarilor de la Cluj (ei isi spun diaspora maghiara), in mare parte normali la cap, si al celor din Harghita si Covasna, masa de manevra principala a extremistilor UDMR ? Oare Turcescu nu stie ca odata ce scolile si clasele din Harghita si Covasna au fost separate pe criterii etnice in anii 1990, toti absolventii maghiari ai acestor scoli nu mai sunt capabili sa inteleaga limba romana, fiind practic prizonierii informatiei tendentioase a mediei, exclusiv, de limba maghiara ? Si oare ghetoizarea informationala nu este un abuz major la dreptul la informarea libera ? De cate ori a vorbit Turcescu in viata lui cu romani din Harghita si Covasna ca sa poata aprecia adevaratul comportament al liderilor maghiari in postura de agresori identitari ? Nu cred ca a facut-o. Altfel nu putea face o astfel de emisiune partinitoare.

La randul sau reprezentantul UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat cu o obraznicia binecunoscuta, marti la postul Realitatea TV, ca excluderea UDMR de la negocieri are tenta etnica. Adica numai pentru faptul ca sunt maghiari ar trebui sa aiba dreptul sa guverneze Romania !
Tupeul maghiarizatului Frunda atinge pretentii de rasa superioara intalnite la nazisti si pune Romania reprezentata in forurile europene de asemenea oameni, intr-o postura extrem de delicata.
Regretele pierderii ciolanului il fac pe Frunda aproape patetic:”Imi lasa un gust amar, nu cred ca in doua zile poti discuta o alianta de patru ani. Inainte de a discuta programul de guvernare ar trebui sa se decida daca UDMR va fi la guvernare sau nu, pentru daca noi vom participa la guvernare e firesc sa participam si noi la discutii”, a declarat Gyorgy Frunda.
“PD-L are o datorie politica si morala fata de UDMR. In patru ani cat am fost la guvernare ne-am dovedit competenta si cred ca putem fi un punct de stabilitate in Guvernul Romaniei”, a adaugat liderul stro-camilei etnice.
In patru ani aflati la guvernare singura grija a grofilor UDMR a fost aceeasi ca a baronilor PNL si anume sa se imbogateasca. Dar grofii au mai avut o grija ! Aceea de a submina statul roman. Acest lucru il stie si Presedintele si este cunoscut si de serviciile secrete. De aceea este cel putin ciudat si ingrijorator cum de transpare o anumita presiune venita asa prin culoarele ascunse ale Puterii ca UDMR sa revina in carti.
Sa fie frica unor institutii care subminate de jocuri de putere interna si de competia imbogatirii sa nu vrea sa-si asume veghea asupra unei democratii europene cum este Romania ? Si veghea Constitutiei ei ?

Sursa: Romanian Global News

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Obraznicia UDMR si aliatii sai"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/obraznicia-udmr-si-aliatii-sai-2/