Partidul Conservator solicita demiterea ministrului Elenei Udrea

April 23, 2010 •antiromanism, Elena Udrea, enclavizare, PCM, revizionism maghiar, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1924

Conducerea Partidului Conservator (PC) Covasna solicita demiterea ministrului Elena Udrea din Guvernul Romaniei, din ‘ratiuni de siguranta nationala’, pentru ca a incurajat folosirea sintagmei ‘Tinutul Secuiesc’ ca brand turistic.

Liderul PC Covasna, Doru Decebal Feldiorean mentioneaza, intr-un comunicat de presa dat joi publicitatii, ca acest brand are o ‘profunda conotatie separatista’, fiind ‘inventat’ de curand de liderii comunitatii maghiare pentru a pregati realizarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice.

‘Suntem mirati ca un absolvent al Universitatii Nationale de Aparare ‘Carol I’, seria a XIV-a, expert in securitate si aparare nationala, cu masterat in domeniu, nu-si da seama de strategia si tactica UDMR ce are ca scop autonomizarea, pe criteriul etnic, a unei importante zone din centrul Tarii noastre.

Nu credem ca la universitatea absolvita de doamna Udrea nu se invata despre iredentismul-sovin maghiar, de modul cum Lajos Kossuth a dorit si luptat sa anexeze Transilvania la Ungaria, de lupta pentru aparare nationala a lui Avram Iancu, de Dictatul de la Viena din 30 august 1940, de Ip, de Traznea, de Moisei etc.’, se arata in comunicatul de presa, in care se mai mentioneaza ca, prin fapte si vorbe, ministrul Elena Udrea ‘pune umarul la actiuni ce vizeaza pierderea atributelor esentiale ale Romaniei, acelea de stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil’.

In consecinta, conducerea filialei Covasna a PC cere demiterea din Guvern a Elenei Udrea, daca nu-si va ‘retracta’ acordul dat UDMR, de a promova turistic zona Covasna, Harghita, Mures printr-un ‘brand neromanesc’, respectiv prin sintagma ‘Tinutul Secuiesc’.

Cu prilejul unei vizite de lucru facute luna aceasta la Miercurea Ciuc, Elena Udrea a declarat ca asa cum se vorbeste despre Bucovina sau Tara Barsei din punct de vedere turistic, la fel se poate vorbi si despre Tinutul Secuiesc.

“Consider ca Harghita, Covasna si o parte din Mures se pot promova ca o zona deosebita din punct de vedere al atractiilor sub aceasta denumire, (Tinutul Secuiesc – n.r) care-i creeaza propria identitate”, a declarat Elena Udrea, raspunzand unei intrebari venite din partea ziaristilor.

Autoritatile judetene din Covasna, Harghita si Mures au participat in ultimii doi ani la Targul de turism de la Bucuresti cu un stand comun avand ca brand ‘Tinutul Secuiesc’, iar anul acesta au fost prezente in mod similar la o manifestare internationala in Ungaria, ‘Hungexpo’, cu un stand separat de cel al Romaniei.
Sursa: Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to Partidul Conservator solicita demiterea ministrului Elenei Udrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Partidul Conservator solicita demiterea ministrului Elenei Udrea"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/partidul-conservator-solicita-demiterea-ministrului-elenei-udrea-2/