Petitie catre Parchetul Brasov pe numele primarului Antal Arpad si a consilierului Madalin Guruianu

November 6, 2008 •Antal Arpad, Covasna, iredentism, Madalin Guruianu, semidoct, Sfantu Gheorghe, UDMR •Views: 1539

From: Dan Tanasa
To: pca_brasov@mpublic.ro
Cc: pt_brasov@mpublic.ro
Sent: Wednesday, November 5, 2008 2:48:03 PM
Subject: Petitie in baza legii 233/2002 – fapte de coruptie Antal Arpad si Madalin Guruianu

Catre,

Ministerul Public, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov

In atentia

Domnului Procuror General Valentin Horia SELARU

Sediul: Str. Republicii, nr. 45, Municipiul Brasov, judetul Brasov

Obiect: sesizare cu privire la posibila savarsire a unor fapte de coruptie de catre primarul municipiului Sfantu Gheorghe, domnul Antal Arpad, si consilierul local independent Madalin Guruianu, prevazute in legea nr. 161/2003 sectiunea a 3-a, referitoare la conflictul de interese privind alesii locali

Stimate domnule Procuror General,

In baza articolului 51 din Constituia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) va inaintez prezenta petitie

In fapt,

Domnul Antal Arpad, fost deputat in Parlamentul Romaniei, si domnul Madalin Guruianu, ziarist la cotidianul „Observatorul de Covasna, au fost candidati la alegerile locale din luna iunie 2008. In timpul campaniei electorale, domnii Antal Arpad Andras si Madalin Guruianu, in calitatea lor de candidati la un post in administratia publica locala au utilizat afisajul electoral in locuri nepermise pe raza municipiului Sfantu Gheorghe. Mai mult chiar, sub pretexul ca isi promoveaza o carte domnul Madalin Guruianu a tapetat integral mai multe statii de autobuz de pe raza municipiului Sfantu Gheorghe, judetul Covasna.

In urma alegerilor locale din luna iunie 2008 cei doi au ajuns sa ocupe posturi publice de alesi locali. Domnul Antal Arpad a ajuns primarul Municipiului Sfantu Gheorghe in timp ce domnul Madalin Guruianu a ajuns consilier local independent in cadrul Consiliului Local al Municipiului Sfantu Gheorghe.

La scurt timp dupa ce a fost validat in functia de ales local, domnul Antal Arpad s-a aratat dispus sa finanteze, din fonduri publice, in parteneriat cu Asociatia Pentru Comunitate, un proiect intitulat „Patrula mobila pentru un oras mai curat”. Obiectul contractului rezultat in urma acestui parteneriat, contract nr. 69/2008, il reprezinta prestarea serviciilor pentru intretinerea curateniei spatiilor murdarite cu afisaj prin instituirea unor patrule pe biciclete. Parteneriatul s-a concretizat prin incheierea contractului indicat mai sus in urma careia Primaria Municipiului Sfantu Gheorghe a platit, din fonduri publice, suma de 12.000 lei Asociatiei pentru Comunitate. Intamplator sau nu, consilierul local Madalin Guruianu, un apropiat al primarului Antal Arpad, a fost presedinte al Asociatiei pentru Comunitate, avand mentionata in declaratia de interese postata pe pagina oficiala de internet faptul ca e membru fondator al Asociatiei pentru Comunitate.

O mare parte din locurile vizate de procesul verbal incheiat in data de 26.09.2008 de catre Asociatia pentru Comunitate pentru a justifica sumele primite din fonduri publice au fost murdarite cu afise electorale si nu numai de catre insusi primarul Antal Arpad si consilierul local Madalin Guruianu, asa dupa cum reiese si din dovezile fotografice pe care le pun la dispozitia Parchetului. Dupa cum reiese din documentele pe care le-am primit din partea Primariei Municipiului Sfantu Gheorghe, in urma solicitarii mele adresata in baza legii 544/2001 si pe care le pun la dispozitia Parchetului, nu sunt mentionate capitolele bugetare pentru care s-au facut aceste plati. Cu alte cuvinte, pentru ce anume s-au cheltuit 12000 de lei din fonduri publice? De asemenea, va rog sa solicitati Asociatiei Pentru Comunitate, sa puna la dispozitia Parchetului documente care sa ateste ca au pregatirea profesionala pentru a executa activitatea pentru care au primit fonduri publice si daca au mentionat in statutul asociatiei ca isi propun sa faca „activitati de salubrizare si toaletare a spatiilor publice”. Studiind fatura emisa in acest caz, pentru a deconta transferul fondurilor publice, se poate limpede observa ca nici in acest caz nu sunt respectate prevederile legale in vigoare, constatandu-se lipsa indicarii bancii si a contului Primariei Municipiului Sfantu Gheorghe si lipsa datei la care s-a facut expedierea precum si a semnaturilor in acest caz.

Avand in vedere cele semnalate, va solicit sa analizati posibile fapte de coruptie prevazute de legea 161/2003 comise de primarul Antal Arpad si consilierul local Madalin Guruianu, aflati intr-un conflict de interese, care au cheltuit fonduri publice in folosul propriu pentru a se sustrage sanctiunilor legale in vigoare referitoare la afisajul electoral in locurile nepermise. Ca si cetatean, platitor de taxe si impozite, consider ca este revoltator ca autoritatile publice sa aloce fonduri publice discretionar, dupa bunul lor plac, pentru o presupusa activitate onesta in conditiile in care cetatenii orasului Sfantu Gheorghe sunt taxati de catre autoritatea publica locala pentru a intretine o societatea de salubrizare care ar fi putut foarte bine sa se ocupe de curatirea acestor locuri de mizeria facuta de candidatii la alegerile locale, fara a mai irosi fonduri publice suplimentare. Solicit anularea contractului si recuperarea prejudiciului cauzat bugetului local prin cheltuirea iresponsabila a fondurilor publice de catre primarul Antal Arpad care isi recompenseaza astfel clientela politica.

In speranta unui raspuns prompt,

Dan Tanasa

05 noiembrie 2008

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Petitie catre Parchetul Brasov pe numele primarului Antal Arpad si a consilierului Madalin Guruianu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Petitie catre Parchetul Brasov pe numele primarului Antal Arpad si a consilierului Madalin Guruianu"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/petitie-catre-parchetul-brasov-pe-numele-primarului-antal-arpad-si-a-consilierului-madalin-guruianu-2/