PREMIERĂ. Localnic din Mureș, CONDAMNAT PENAL pentru promovarea criminalului de război Wass Albert

November 25, 2015 •Wass Albert •Views: 4081

Un localnic din Sovata, județul Mureș, a fost condamnat penal de Judecătoria Sighișoara pentru promovarea cultului personalității criminalului de război Wass Albert. În același timp, în județele Covasna și Harghita este promovat cultul personalității criminalului de război Wass Albert cu acordul tacit al autorităților publice locale controlate de UDMR și complicitatea organelor de cercetare penală.

Vezi și EXCLUSIV. E OFICIAL: Guvernul Victor Ponta își asumă ÎN INSTITUȚII PUBLICE cultul scriitorului fascist Nyírő József și al criminalului de război Wass Albert. DOCUMENTE

În iunie 2014 presa de limbă maghiară din România a relatat despre cazul unui cetățean din Sovata, județul Mureș, Toth Ferenc, care a amplasat în curta casei sale un bust al criminalului de război Wass Albert. Poliția s-a sesizat și în scurt timp a percheziționat locuința acestuia și a confiscat bustul și placa cu numele personajului. Ulterior, Toth a fost trimis în judecată pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 31/2002.

Prin Hotărârea nr. 190/24.11.2015, Judecătoria Sighișoara l-a condamnat pe Toth la plata unei amenzi penale în cuantum de 10.000 lei pentru comiterea infracţiunii de promovare a cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace în public.

Vezi și EXCLUSIV. Rezoluția ULUITOARE a procurorului din Gheorgheni care încurajează cultul CRIMINALULUI de război Wass Albert. DOCUMENT

Instanța a decis de asemenea și confiscarea de la inculpat bustului lui Wass Albert, a plăcii pe care este inscripţionat numele lui Wass Albert şi a trei panglici cu tricolorul Ungariei.

Soluția pe scurt a Judecătoriei Sighișoara: ”În baza art. 5 din OUG nr. 31/2002 modificată prin legea nr. 187/2012, cu aplicarea art. 74 C.p., art. 61 al. 4 lit. c C.p., art. 5 C.p., condamnă pe inculpatul Toth Ferenc (cu datele personale de la dosar), la 10.000 lei amendă penală pentru comiterea infracţiunii de promovare a cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace în public; Stabileşte valoarea unei zile amendă de 100 lei şi nr. zilelor amendă de 100 zile. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 ind. 1 C.p. privind înlocuirea amenzii penale în cazul în care se va sustrage cu rea credinţă de la executarea acesteia. În baza art. 112 al. 1 lit. b C.p., dispune confiscarea de la inculpat a bunurilor aflate în custodia I.P.J. Mureş, conf. procesului verbal din 17.06.2014, fila 144 constând din: bustul lui Wass Albert, placa pe care este inscripţionat numele lui Wass Albert şi trei panglici cu tricolorul Ungariei. Obligă inculpatul să achite în favoarea statului suma de 850 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în cadrul cărora sunt cuprinse şi cheltuielile din faza de urmărire penală de 550 lei. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 24.11.2015, orele 8.45”.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Detalii despre dosar aici.

În Covasna și Harghita e permis, în Mureș nu

Între timp, criminalul de război Wass Albert beneficiază de un adevărat cult al personalității în zonele controate politic și administrativ de UDMR. Busturi pe domeniul public, nume de străzi și instituții de învățământ cu numele lui, elogieri în instituții publice, calendare etc., de multe ori chiar cu implicarea unor fonduri publice. Toate acestea au loc cu complicitatea organelor de cercetare penală din județele Covasna și Harghita care refuză să aplice legea și tolerează cultul personalității unui criminal de război vinovat de moartea unor români.

Detalii despre promovarea în România a cultului criminalului de război Wass Albert aici.

FOTO: Toth Ferenc, erdely.ma

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to PREMIERĂ. Localnic din Mureș, CONDAMNAT PENAL pentru promovarea criminalului de război Wass Albert

  1. […] Vezi și PREMIERĂ. Localnic din Mureș, CONDAMNAT PENAL pentru promovarea criminalului de război Wass Alber… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PREMIERĂ. Localnic din Mureș, CONDAMNAT PENAL pentru promovarea criminalului de război Wass Albert"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/premiera-localnic-din-mures-condamnat-penal-pentru-promovarea-criminalului-de-razboi-wass-albert/