Președintele Iohannis, „parlamentar” UDMR

March 28, 2018 • opinie • Views: 2274

Deși era anunțat în program, Președintele României, Klaus Iohannis, nu a participat ieri, 27 martie 2018, la ședința solemnă a Parlamentului României dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Fără nicio justificare, de la înălțimea funcției de Președinte al României, Iohannis a desconsiderat un moment istoric crucial din existența poporului român.

Vezi și ANTIROMÂN. Ea este SINGURUL deputat care a votat ÎMPOTRIVA sărbătoririi Unirii Basarabiei cu România

Până ieri am respins categoric acuzele aduse lui Klaus Iohannis că nu ar fi un bun român pentru că este un etnic german. Mi se părea stupid să judec un om doar pentru că e etnic german. Faptul că Iohannis e etnic german nu era suficient pentru mine să-l bănuiesc că nu ar fi un bun român, loial României. La un moment dat am auzit chiar că Iohannis a refuzat să participe la manifestările dedicate Zilei Naționale a României pe vremea când era primar al Sibiului. Nu am verificat niciodată această informație și ca atare am refuzat în continuare să-l acuz public că nu ar fi român doar pentru că e etnic german. Din păcate, pentru mine lucrurile s-au schimbat fundamental după ziua de ieri.

Începând de ieri, 27 martie 2018, îmi pun serioase semne de întrebare cu privire la loialitatea Președintelui Klaus Iohannis față de națiunea română. Pentru mine Klaus Iohannis nu mai este, de ieri, Președintele României ci o simplă unealtă a celor care acționează împotriva României și a poporului român. Asta pentru că nimic, dar absolut nimic, nu poate justifica absența lui Klaus Iohannis, Președintele României, de la ședința solemnă a Parlamentului României dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Iar dacă stăm să ne gândim că Iohannis a marcat acest moment istoric printr-un banal mesaj (publicat aici), la fel cum a făcut, spre exemplu, în urmă cu câteva zile cu ocazia celei de-a treia ediții a Galei MERITO, când din nou a trimis un mesaj (publicat aici), sau cu ocazia deschiderii Salonului Internațional de Automobile București (mesaj publicat aici), avem dovada clară a faptului că cel mai votat om din România este în fapt un personaj care acționează împotriva poporului care l-a votat.

Istoria i-a dat ocazia lui Iohannis să-și depășească statutul de profesoraș de provincie. Iohannis ar fi avut acum momentul (au mai fost momente pe care le-a tot ratat) să dovedească națiunii române că este un lider, nu un banal personaj care va rămâne în istorie doar prin funcția pe care a ocupat-o nu și prin faptele sale. Iohannis a avut ocazia, din nou, să ne arate că înțelege ce șansă i-a dat poporul ăsta care l-a votat. Din păcate însă, Iohannis a ales să-și bată joc, din nou, de poporul ăsta atât de dezbinat. Prin atitudinea sa, Iohannis pare a fi mai degrabă un parlamentar UDMR, nu Președintele României.

Deloc surprinzător, Președintele României, Klaus Iohannis, a coincis în atitudinea sa de desconsiderare a momentului istoric dat de Centenarul Unirii Basarabiei cu România cu UDMR, formațiunea politică a maghiarilor din România. După ce s-a abținut sau a votat chiar împotriva sărbătoririi zilei de 27 martie (detalii aici), ieri UDMR s-a abținut de la votul cu privire la adoptarea „Declarației pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, România”,  document în care se spune că „la împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu Patria Mamă,  azi, 27 martie 2018, se consideră ca fiind pe deplin legitimă dorința acelor cetățeni ai Republicii Moldova care susțin unificarea celor două state ca o continuare firească în procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române”. Antiromânism pe față, chiar din Parlamentul României.

FOTO: Klaus Iohannis, Kelemen Hunor, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

10 Responses to Președintele Iohannis, „parlamentar” UDMR

 1. Marius says:

  Niciodată n-am avut dubii. Iohanete este mai mult neamț decât român.

 2. Nu știu ce gândesc alții, dar eu sunt extrem de revoltat de comportamentul și declarațiile lui Iohannis care ia în derizoriu acțiunea Parlamentului de ieri, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la revenirea Basarabiei acasă.
  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la absenţa sa de la şedinţa comună din Parlament pentru marcarea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, că discursurile bombastice în stil „populist-electoralist” nu ajută nici Republica Moldova, nici România.
  Adică, Declarația Parlamentului care recunoaște dreptul la unire și disponibilitatea României s-o înfăptuiască împreună cu partea basarabeană ca și cuvântările Patriarhului, a tuturor șefilor cultelor, a Casei Regale și a tuturor partidele parlamentare, mai puțin UDMR, sunt discursuri ”populist bombastice”, domnule Iohannis?
  Poate ar fi mai corect să nu participați nici la 1 Decembrie deoarece nu aveți nimic în comun cu poporul român pentru care nu simțiți nimic, dar pe care doar îl gestionați ca un guvernator străin în numele altora.
  Atunci când Instituția Prezidențială desconsideră Instituția Poporului, se autodeclară incompatibilă. Moral.

 3. Deci Nu says:

  “Potrivit unor surse politice, invitația către președintele Klaus Iohannis ar fi fost trimisă cu mai puțin de o oră înainte de eveniment. Șeful statului nu a onorat invitația transmisă pe ultima sută de metri, preferând transmiterea unei mesaj care a fost publicat pe paginile Senatului și Camerei Deputaților.” – http://romanialibera.ro/politica/cum-a-ajuns-unirea-prilej-de-dezbinare-politica-718721
  Iohannis are meciul lui meschin cu PSD si Parlamentul de “penali”, meci in care se saboteaza reciproc si nu sunt capabili sa treaca peste orgolii personale, chiar si atunci cand este vorba de teluri si idealuri mai inalte, ca in cazul de fata.
  In plus, daca va aduceti aminte, Iohannis a fost acuzat in mai multe randuri de reprezentantii minoritatii maghiare (care isi pusese sperante intr-un Presedinte ne-roman) ca ar fi sovin si neprietenos cu ei.

  • Dan Tanasa says:

   Trebuia să meargă. Trebuia să urle în gura mare că și-au bătut joc de el și trebuia să meargă. În plus, declarația lui de ieri probează faptul că nu regretă că nu a fost prezent. Nu are nicio scuză, în opinia mea.

   • Muresan Flaviu says:

    Declarația fermă a lui Dragnea că el vrea sus și tare, răspicat unirea cu Basarabia e ca declarațiile lui Tăriceanu: “luptăm cu corupția și lupta impotriva corupției trebuie să continue”. Dacă nu l-ai cunoaște aproape l-ai crede. Cam asta e un discurs bombastic. Despre cuvântarea patriarhului, mă lași? La fel de convingător spune poruncag “să nu furi” și stă de partea celor ce fură România de 28 de ani.
    Mă lași?

   • Muresan Flaviu says:

    Chiar crezi că ar fi trebuit să facă circ ca la ușa cortului?
    Trebuie să caut articole mai vechi ale tale să văd ce scriai despre Băsescu.

 4. Constantin says:

  Pai nu minoritarii ungurieni si sasi erau herrenvolk in Transilvania acum cateva sute de ani ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend