PRIMARIA SFANTU GHEORGHE: In Sfantu Gheorghe ungurii sunt majoritari, astfel ca limba oficiala de stat este limba maghiara, nu limba romana!

September 8, 2010 •Antal Arpad, Covasna, discriminarea romanilor, epurare etnica, PCM, Primaria Sfantu Ghorghe, Sfantu Gheorghe, sovinism maghiar, UDMR •Views: 6110

Dupa cum aratam aici, saptamanalul covasnean “Condeiul ardelean” sesiza la inceputul lunii august un nou exemplu in care limba maghiara este de facto limba oficiala de stat in judetele Covasna si Harghita, situatie tolerata chiar de catre Guvernul Romaniei prin reprezentantii sai in cele doua judete.
Am adresat asadar o sesizare prefectului judetului Covasna, geologul de renume local Gyorgy Ervin, in care i-am solicitat ca in calitatea sa de reprezentant al Guvernului Romaniei in Covasna sa ia masurile legale care se impun pentru ca Primaria Sfantu Gheorghe sa respecte prevederile legale in vigoare si sa inscriptioneze aceste tichete de parcare mai intai in limba oficiala de stat si abia mai apoi in limba minoritatii nationale (foto). Cum era de asteptat, Ervin a trimis sesizarea mea catre Primaria Sfantu Gheorghe (de parca pe mine ma-r fi interesat parerea primariei!), fara se se pronunte asupra legalitatii sau ilegalitatii situatiei, lasand la latitudinea primariei alegerea modalitatii in care isi va bate joc de mine!
Primaria Sfantu Gheorghe, mi-a expediat in urma cu cateva zile un raspuns care nu cred ca mai merita comentat.
Adaug doar faptul ca acest raspuns reprezinta de fapt modul in care autoritatile publice locale din Covasna si Harghita, controlate de catre membri ai comunitatii maghiare din Romania, inteleg sa respecte legea si Statul Roman. Explicatia angajatului Primariei Sfantu Gheorghe reprezinta esenta epurarii etnice si a discriminarii pe criteriul etnic, iar in orice stat democratic si civilizat individul asta ar fi fost data afara iar institutia publica si-ar fi cerut scuze. Nu si in Romania! Nu si atunci cand vine vorba de umilirea romanilor de catre “oprimata” comunitate maghiara din Romania!


Si vom merge mai departe…

PS: de observat doar ca adresa Primariei Sfantu Gheorghe nu are stema Romaniei, conform legii!

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

18 Responses to PRIMARIA SFANTU GHEORGHE: In Sfantu Gheorghe ungurii sunt majoritari, astfel ca limba oficiala de stat este limba maghiara, nu limba romana!

  1. […] în urmă cu patru ani atrăgeam atenția opiniei publice (detalii aici) asupra faptului că tichetele erau mai întâi inscripționate în limba maghiară, acum limba […]

  2. Gruia lui Novac says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PRIMARIA SFANTU GHEORGHE: In Sfantu Gheorghe ungurii sunt majoritari, astfel ca limba oficiala de stat este limba maghiara, nu limba romana!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/primaria-sfantu-gheorghe-in-sfantu-gheorghe-ungurii-sunt-majoritari-astfel-ca-limba-oficiala-de-stat-este-limba-maghiara-nu-limba-romana-2/