Proiectul ”Lumea prin ochii românilor” sau altfel despre românii din diaspora

March 28, 2013 •Lumea prin ochii românilor •Views: 1890

”Lumea prin ochii românilor”

”Lumea prin ochii românilor”

M-a ajutat Dumnezeu și-am călătorit destul de mult prin lumea asta. Evident, nu atât cât îmi doresc :). Am reusit să cunosc, atât în țară cât și în fara granițelor României, foarte mulți români care lucrează sau studiază pe diferite meridiane ale lumii. Statisticile arată că în afara României locuiesc peste 3 milioare de cetățeni români. Majoritatea dintre aceștia lucrează sau studiază. Cu toate acestea mass-media și opinia publică din România, dar și din afara ei, îi văd doar pe cei care comit fapte antisociale.

Acest lucru m-a determinat să fac ceva prin care să arăt că în afara granițelor țării trăiesc și români cu care ne putem mândri. Vreau să arăt mass-media din țară, dar și românilor din țară, că avem cu ce ne mândri atunci când vine vorba de românii care au plecat să lucreze, să studieze sau pur și simplu să călătorească în afara României.

”Lumea prin ochii românilor” l-am gândit ca un proiect jurnalistic prin care îmi propun promovarea românilor din afara granițelor țării atât în rândul celor de acasă cât și în rândul celor din țările în care aceștia trăiesc. Îmi propun să arătăm românilor de acasă că diaspora românească este plină de români cu care ne putem mândri. La rândul lor, românii din diaspora ne pot împărtăși din experiența lor și ne pot ajuta să cunoaștem un pic mai bine alte locuri și diferite culturi.

Voi încerca să public, în măsura posibilităților, interviuri cu românii din diferite colțuri ale lumii. Cu ajutorul experienței acestor români vreau să cunoaștem lumea și să redescoperim mândria de a fi român oriunde în lume. Cum au ajuns acolo? Cu ce se ocupă? Ce ne recomandă să mâncăm sau să vizităm în țara în care trăiesc? Cum se vede România de acolo de unde sunt ei?

Îmi doresc asta foarte mult ca acest proiect să reușească, însă nu depinde doar de mine. Cine știe, poate m-a luat pe mine vreun avânt prostesc :). Am contactat deja câteva persoane care au fost mai mult decât receptive. Rămâne de văzut cu vor evolua lucurile. Aveți răbdare cu mine 🙂Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to Proiectul ”Lumea prin ochii românilor” sau altfel despre românii din diaspora

  1. Cosmin says:

    Frumos… Astept cu mult interes sa vedem ce iese 🙂

  2. Excelenta initiativa, succes!Datorita unei propagande ostile din exterior, sustinuta cu sarg de cozile de topor din interior, cum sunt slugile lui Soros de la GDS si revista “22” – aspect relevant prin proaspata iesire la atac a filosofului-inginer-gazetar Sorin Ionita – s-a creat o imagine falsa despre romani si Romania. Sa fie clar: nu suntem mai rai decat restul europenilor! Au si aia uscaturile lor. La noi nu a aparut inca un scelerat criminal in serie, ca Brevik ala din Norvegia si nici un monstru ca individul din Austria care si-a tinut fiica sechestrata si a facut plozi cu ea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Proiectul ”Lumea prin ochii românilor” sau altfel despre românii din diaspora"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/proiectul-lumea-prin-ochii-romanilor-sau-altfel-despre-romanii-din-diaspora/