PROTEST. Cum este DISTRUS Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș, la comanda UDMR

July 8, 2016 •Mures •Views: 19674

Șovinism maghiar, segrerare etnică, trădare națională, ilegalitate, slugărnicie. Acestea ar putea fi doar câteva cuvinte care ar putea descrie situația existentă în acest moment la Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș. O clădire a cărei retrocedare face obiectul unui dosar penal, o instituție publică de învățământ înființată prin distrugerea unei alte instituții publice, vechi și de elită, personaje slugarnice și fără demnitate națională, toate acestea se amestecă în dauna elevilor români care sunt victimele unei bătălii etnice în care comunitate maghiară din județul Mureș obține ceea ce nu i-a aparținut niciodată.

Vezi și EXCLUSIV. Noi documente care probează retrocedarea ILEGALĂ a Colegiului Național Unirea din Târgu Mureș

Părinții elevilor de la Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș sunt disperați. Copii lor sunt victime ale unor jocuri politice murdare orchestrate de niște personaje sinistre, unelte în mână unor alte personaje care nu promovează altceva decât ura interetnică și șovinismul. Disperați, părinții au ales calea protestelor oficiale.

Redau mai jos o scurtă scrisoare deschisă semnată de colectivul părinților din aceată unitate de învățământ de elită a județului Mureș, și a țării, care sunt lăsați singuri în fața abuzurilor și a nedreptăților de către cei care pretind că le sunt lideri.

„Scrisoare deschisă a părinţilor din Colegiul Național Unirea cu privire la sesizarea unor abuzuri săvârşite împotriva elevilor unirişti

Nu a trecut mult timp de când românii şi-au ales politicienii, cărora le-au acordat din nou încredere în a-i reprezenta pentru următorii 4 ani. Alăturat, vă prezentăm un  punct de vedere al părinţilor spre a se înţelege transparent situaţia DE CRIZĂ creată în şcoală. Solicităm acest lucru şi pentru că PSD-ul a stabilit o întelegere politică locală cu UDMR-ul pe fondul căreia ASTĂZI ROMÂNII SUNT ABUZAŢI ŞI INTIMIDAŢI LA EI ACASĂ!

În condiţiile unui contract legal, valabil între noul proprietar al imobilului şcolii şi municipiu, în data de 24 iunie 2016 se prezintă dl. deputat Laszlo Borbely care solicită, intimidant şi abuziv, conducerii CNU eliberarea unor săli de clasă în care urmează să fie aduse clase din Liceul Teologic Reformat din incinta Liceului Teoretic „Bolyai Farkas”.

De asemenea, vă facem cunoscut şi faptul că încă în 2013 o fundaţie maghiară numită „Statusul Romano Catolic”, cu sediul în Cluj-Napoca, solicită prin mai multe adrese desfiinţarea prin divizare totală sau parţială a CNU iar autorităţile locale împreună cu susţinerea inspectorului genaral Someşan Ştefan (FOTO) procedează tacit la materializarea acestor adrese de desfiinţare a unei şcoli de elită în favoarea unei şcoli fantomă, exclusiv maghiară.

Pe parcursul anului şcolar acelaşi inspector nu rămâne indiferent la solicitările şcolii maghiare nou înfiinţate de a le susţine şi aproba un plan de învăţământ ilegal, în condiţiile în care acest plan fusese aprobat  legal cu 6 luni calendaristice înainte. Cu alte cuvinte, a aprobat un plan de şcolarizare în care nu era menţionată această înfiinţare numind un director care nu era titular al şcolii nou înfiinţate.

Deşi iniţial adresele fundaţiei maghiare erau convingătoare în a nu fi afectată locaţia CNU, procesul educaţional, elevii, de fapt azi acelaşi inspector ne mai propune curajos şi mutarea locaţiei şcolare în alte unităţi de învăţământ din oraş invocând o lipsa de spaţiu.

Avem tăria să susţinem cum e posibil ca o şcoală maghiară neacreditată, fără statut şi fără autorizare şi mai ales fără elevi (aceştia fiind luaţi de la CNU, cu acordul aceluiaşi inspector Someşan) şi cu un statut de provizorat să DISTRUGĂ un brand şcolar de elită numit UNIREA.

Poate şi numele colegiului este sugestiv, atâta vreme cât inspectorul Someşan este atât de părtinitor cu partea maghiară. Vorba înţeleaptă  spune „Cere şi ţi se va da” însă de acestă dată maghiarii cer şi primesc mai mult decât şi-ar fi dorit în vreme ce noi, românii, suntem ignoraţi.
Mai recurgem la acest protest, în conditiile în care, deşi LEGEA EDUCAŢIEI nu a fost respectată, domnul Someşan la aflarea nemulţumirilor părinţilor de la Unirea transmite prin directorul şcolii că „nu-i pasă nici de 5000 de părinţi”. Chiar asemenea lideri aţi ales să vă reprezinte acolo unde se face EDUCAŢIE? De ce nu a spus aceste lucruri în CAMPANIA ELECTORALĂ?

Şi nu în ultimul rând, ar trebui să cunoaşteţi şi faptul că aceeaşi persoană, Somesan Ştefan, este una şi aceeaşi care în 2004, procedează în mod identic la desfiinţarea secţiei române din Liceul Bolyai Farkas pe aceeaşi formulă de guvernare PSD-UDMR şi cu aceeaşi pace interioară, trecând nepăsător peste 2000 de semnături ale comunităţii româneşti de atunci, moment pe care noi, tot parinţii, ni-l amintim ca un moment de RUŞINE NAŢIONALĂ şi ca o TRĂDARE DE NEAM ŞI ŢARĂ în condiţiile în care Legea Educatiei 1/2014 art 3, susţine „păstrarea identităţii naţionale şi a valorilor româneşti”.

Colectivitatea părinţilor unirişti”


FOTO: Someşan Ştefan, punctul.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to PROTEST. Cum este DISTRUS Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș, la comanda UDMR

 1. Anomymus says:

  Prima dată colegiul unirea a distrus educația maghiară.
  Acum NOI distrugem educația lor!

  Atât!!!

 2. harghiteanul says:

  Psd-udmr…sau coaliția trădării naționale

 3. Cristian says:

  aceleasi curve imputite de politiceni tradeaza neamul romanesc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PROTEST. Cum este DISTRUS Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș, la comanda UDMR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/protest-cum-este-distrus-colegiul-national-unirea-din-targu-mures-la-comanda-udmr/