Publikus informáciokat akar megtudni? Tanuljon meg magyarul!

May 14, 2008 •Covasna, FACIAS, romani, Sfantu Gheorghe, UDMR, unguri •Views: 1342

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului isi exprima nedumerirea fata de lipsa unei pagini oficiale a Primariei Municipiului Sfantu Gheorghe (jud. Covasna) in limba romana. Orice simplu cetatean care doreste sa se deplaseze in orasul Sfantu Gheorghe, in interes de afaceri sau ca simplu turist, si acceseaza pagina http://www.sfantugheorghe.ro/ este intampinat de mesajul „Primaria Municipiului Sfantu Gheorghe a incetat contractul pt. pagina prezenta. Va rugam sa ne contactati la adresa office@gnd.ro in cazul in cara aveti interes de a prelua sau cumpara pagina http://www.sfantugheorghe.ro/”. In acelasi timp, de pe aceasta pagina cetatenii pot accesa siteul http://www.sepsiszentgyorgy.ro/ un site redactat exclusiv in limba maghiara, foarte bogat in informatii de interes public, absolut necesare oricarei persoane care doreste sa se deplaseze in Sfantu Gheorghe. Nici pagina oficiala a Prefecturii Covasna (http://www.prefecturacv.ro/) nu contine informatii legate de pagina de internet a Primariei Sfantu Gheorghe. Pe internet mai circula si adresa http://www.sfantugheorgheinfo.ro/ care insa nu este accesibila.
Consideram ca situatia existenta constituie un abuz al Primariei Sfantu Gheorghe fata de cetatenii orasului vorbitori de limba romana, dar si fata de ceilalti locuitori ai tarii, potentiali turisti sau investitori in zona. Inexistenta unor informatii minimale in limba romana face imposibil un contact elementar intre cetatenii romani si propria administratie, ducand la o veritabila secesiune a autoritatilor in raport cu un procent semnificativ al propriului electorat. Reamintim faptul ca primariile sunt obligate prin lege sa detina o pagina de internet unde sa posteze, intre altele, declaratiile de avere ale conducerii locale.
In consecinta, Fundatia Pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului solicita Primariei Sfantu Gheorghe si Consiliului Local o situatie a bugetului alocat de primarie in perioada 2004-2008 pentru promovarea pe internet a orasului Sfantu Gheorghe precum si adresa oficiala a siteurilor in limba romana platite din bugetul primariei pe care cetatenii le pot accesa pentru a se documenta cu privire la activitatea Primariei si a Consiliului Local.

In plus, FACIAS solicita primariei Sfantu Gheorghe adresa exacta unde pot fi consultate de catre cetatenii romani declaratiile de avere ale autoritatilor locale.
Dan Tanasa, Director Investigatii FACIAS
Contact: 0744.822.581, tanasa@facias.ro, http://www.facias.ro/

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Publikus informáciokat akar megtudni? Tanuljon meg magyarul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Publikus informáciokat akar megtudni? Tanuljon meg magyarul!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/publikus-informaciokat-akar-megtudni-tanuljon-meg-magyarul/