RESPECT. Primar de etnie maghiară din Harghita reproduce sigla Centenarului Marii Uniri pe documente

September 5, 2018 •Harghita •Views: 1470

La jumătatea lunii august a.c. semnalam faptul că steagul secuiesc și drapelul Ungariei sunt arborate permanent pe sediul Primăriei Lăzarea din județul Harghita. După ce i-am adresat o sesizare, primarul din localitate mi-a comunicat împrejurările acestei situații.

Vezi și EXCLUSIV. INACCEPTABIL. Instituțiile publice controlate de UDMR refuză să utilizeze sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele oficiale

După cum informam aici, steagul secuiesc și drapelul Ungariei erau arborate pe sediul Primăriei Lăzarea, condusă de primarul Danguly Ervin. Edilul comunei mi-a răspuns la sesizare și mi-a comunicat faptul că drapelul Ungariei a fost arborat legal, cu prilejul unei vizite, și a fost îndepărtat. Danguly mi-a comunicat și probe foto în acest sens.

Ceea ce m-a surprins plăcut este însă faptul că Danguly respectă legea în privința tăblițelor cu denumirea instituției și, mai mult, afișează sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele oficiale ale instituției. Asta în timp ce alți poiticieni UDMR sau conducători de instituții publice nu manifestă nici măcar acest minim respect față de sărbătoarea românilor (detalii aici).

Nu pot să zic decât: Respect, domnule Danguly!

FOTO: sediul Primăriei Lăzarea

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to RESPECT. Primar de etnie maghiară din Harghita reproduce sigla Centenarului Marii Uniri pe documente

  1. sorin says:

    Dar cum rămâne cu drapelul secuiesc? Caci, în răspunsul primarului, nu exista nici o mențiune despre respectivul “drapel”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "RESPECT. Primar de etnie maghiară din Harghita reproduce sigla Centenarului Marii Uniri pe documente"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/respect-primar-de-etnie-maghiara-din-harghita-reproduce-sigla-centenarului-marii-uniri-pe-documente/