RETORICĂ FASCISTĂ! Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, somează Kaufland România să angajeze etnici maghiari în noul magazin din oraș!

December 9, 2011 •Antal Arpad, antiromanism, discriminarea romanilor, iredentism, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1312

Antal Arpad
Aflăm din cotidianul covăsnean Mesagerul de Covasna
Primarul Antal Arpad cere respectarea bilingvismului
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a solicitat conducerii noului supermarket care se va deschide luna viitoare, să respecte specificul acestei zone, mai exact să
angajeze persoane care vorbesc atât limba română, cât şi limba maghiară şi să pună afişe bilingve.
Antal Arpad a menţionat că până acum a trimis două scrisori conducerii acestei societăţi pentru a-i aduce la cunoştinţă că peste 75% din populaţia municipiului Sfântu Gheorghe este de etnie maghiară şi i-a recomandat să ţină seama de această proporţionalitate etnică pentru menţinerea echilibrului lingvistic. Cea de-a doua scrisoare a fost expediată după ce firma a postat un panou pentru recrutare de personal inscripţionat doar în limba română.
„Încă în momentul în care se elibera autorizaţia de construcţie am trimis o scrisoare amabilă câtre Kaufland în care am semnalat că peste 75 la sută din populaţia municipiului Sfântu Gheorghe este de etnie maghiară şi am cerut să ţină cont de această proporţionalitate etnică, iar în cazul acelor angajaţi care vor avea relaţii cu cetăţenii să ţine cont de importanţa cunoaşterii limbii maghiare”, a spus Antal Arpad, menţionând că, fiind vorba despre o investiţie privată, nu are pârghii pentru a obliga firma să respecte această cerinţă.
Noul supermarket, Kaufland, se va deschide la începutul lunii ianuarie 2012 în zona Lunca Oltului şi va împărţi clienţii cu alte patru supermarketuri prezente la Sfântu Gheorghe – Billa, Lidl, Penny şi Profi.
PS: subliniez faptul ca titlul articolului este foarte prost inspirat, pentru ca induce ideea ca in Covasna ar fi doua limbi oficiale, romana si maghiara, ceea ce este departe de adevar. UDMR forteaza impunerea limbii maghiare ca limba oficiala de stat cu sprijinul prefectului judetului Covasna, fostul membru UDMR Gyorgy Ervin.

PS 2: am reclamat numeroase cazuri Prefecturii Covasna in care firme particulare din Sfantu Gheorghe isi fac reclama exclusiv in limba maghiara, incalcand legea. Evident ca Antal Arpad nu a fost deranjat de aceasta ilegalitate pentru ca ea era indreptata impotriva romanilor. Culmea tupeului, Antal a fost deranjat in aceste cazuri de faptul ca Prefectura Covasna a somat aceste firma sa respecte legea si sa afiseze reclama si in limba romana.


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to RETORICĂ FASCISTĂ! Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, somează Kaufland România să angajeze etnici maghiari în noul magazin din oraș!

  1. […] Vezi și RETORICĂ FASCISTĂ! Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, somează Kaufland România să… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "RETORICĂ FASCISTĂ! Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, somează Kaufland România să angajeze etnici maghiari în noul magazin din oraș!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/retorica-fascista-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-antal-arpad-someaza-kaufland-romania-sa-angajeze-etnici-maghiari-in-noul-magazin-din-oras/