REVOLTĂTOR. Drapelul României de la monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe, înlocuit cu STEAGUL SECUIESC

November 30, 2015 • Sfantu Gheorghe • Views: 10002

Tricolorul românesc arborat pe catargul de lângã statuia Ostașului Român din Sfântu Gheorghe a dispărut în cursul nopții de duminicã spre luni, în circumstanțe încă necunoscute, transmite Agerpres, preluată de Antena 3.

Vezi și EXCLUSIV. După DOI ANI nu se știe nimic despre cei care au vandalizat drapelul României din fața Prefecturii Covasna

Dispariția drapelului a fost observată în cursul dimineții de astăzi de col.(r) Ioachim Grigorescu, președintele Asociației Veteranilor de Război din județul Covasna, care a și sesizat Poliția și Prefectura.

Din informațiile mele, în cursul nopții de ieri autori necunoscuți încă au înlocuit drapelul național al României cu steagul secuiesc, care a fost arborat pe catargul de lângă monumentul Ostașului Român din municipiul Sfântu Gheorghe.

Un nou gest batjocoritor la adresa unui simbol național are loc într-un oraș condus de un primar UDMR, chiar în ajunul Zilei Naționale a României.

Așa cum am semnalat încă de acum un an, România nu are în acest moment o legislație care să pedepsească ofensa adusă unor simboluri. Autorii acestui gest de batjocură la adresa unui simbol național nu vor putea fi sancționați în niciun fel pentru fapta lor. Asta pentru că UDMR, susținută de întreaga clasă politică de la București, a reușit să elimine întreaga legislație în domeniul pedepsirii faptelor de ofensă la adresa unor simboluri naționale.

Acest nou gest batjocoritor la adresa unor simboluri naționale vine după ce primarul UDMR din Sfântu Gheroghe, Antal Arpad, a refuzat în data de 8 septembrie a.c. arborarea drapelului național al României pe turla primăriei, cu ocazia aniversării a 71 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupația Ungariei (detalii aici).

În urmă cu aproape trei ani drapelul României arborat în fața Prefecturii Covasna a fost vandalizat de persoane necunoscute. Autorii acestei fapte nu a fost identificați nici până acum. Din păcate, astfel de gesturi sunt alimentate ideologic chiar de către UDMR, prin liderii săi ultra-șovini care promovează în permanență un discurs iredentist, separatist și șovin.

Vezi și EXCLUSIV. UDMR îi face stradă în Târgu Secuiesc criminalului de război Wass Albert

Solicit Guvernului României să intervină imediat și să demareze proceduri legale de reincriminare a faptei de ofensă adusă unor însemne, în caz contrar astfel de gesturi vor rămâne nepedepsite iar amploarea lor va crește.

FOTO: Statuia Ostașului Român din Sfântu Gheorghe, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

10 Responses to REVOLTĂTOR. Drapelul României de la monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe, înlocuit cu STEAGUL SECUIESC

 1. […] fel, pe aceleași pagini de socializare unde acum promovează separatismul pe criterii etnice, furtul drapelului României de la monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe ce a avut loc ieri. Doar Antal Arpad a avut o reacție anemică transmisă […]

 2. Attila says:

  Nu ne vom opri pana toti romanii din Covasna si Harghita vor pleca! Daca va fi nevoie vom si omari ! Tinutul secuiesc este doar pentru unguri. Acum ca UDMR este iar la putere avem destul sprijin sa ne ducem la capat planurile.

  • Avram Iancu says:

   Cine nu poate trai impreuna cu noi, atunci veti trai fara noi, dar dincolo la VEST de Tisa!
   Intr-o bună zi va vom da afara pe toti extremistii, iar in Harghita si Covasna va fi liniste.
   Covasna si Harghita sunt Secuii majoritari ce se trag din neam de Romani.

   Attila – maghiar xenofob, iredentist, voi ungurii suteti doar o minoritate minuscula dar cu foarte mult tupeu jegos.

 3. […] național al României arborat pe un catarg lângă statuia Ostașului Român din Sfântu Gheorghe a fost furat în cursul nopții de duminică spre luni, fiind înlocuit cu un steag […]

 4. Mihai says:

  Domnule, Tanasa sunt un roman amarat din Sfantu Gheorghe. Mi-e si frica sa va scriu. De ce nici o televiziune de stiri nu specifica faptul ca in locul steagului Romanesc, a fost arborat cel secuiesc?
  Pe noi cine ne ajuta?

 5. George says:

  Daca statul ar lua atitudine asa ceva nu s-ar intampla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend