RGN Press: Criza dar nu pentru UDMR. Minoritatilor le-au fost sporite fondurile pentru 2012. Romanii din Covasna , Harghita si Mures 0 lei! Romanii din afara frontierelor discriminati.

January 31, 2012 • antiromanism, discriminarea romanilor, iredentism, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR • Views: 1030

In timp ce Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures care reprezinta 400.000 de romani din cele trei judete si care apara identitatea acestora in fata presiunii asimilationiste a partidelor maghiare si a guvernului de la Budapesta nu i s-a alocat nici un leu, Uniunea Democrată Maghiară din România va primi şi în acest an cei mai mulţi bani din totalul fondurilor prevăzute în bugetul pe 2012 şi alocate către Departamentul de Relaţii Interetnice, sprijinul financiar fiind însă mai mare comparativ cu sumele date in 2011, transmite Romanian Global News.
Si fondurile alocate celorlalte minoritati din Romania, unele cu numar
simbolic, vor creste in 2012.Modul de repartizare a banilor a fost stabilit de Guvern prin hotărâre, fondurile fiind rezervate organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, altele decât cele care primesc subvenţii de la bugetul de stat, scrie Mediafax.
Conform actului normativ, din suma totală de 79,2 milioane lei (faţă de 73,7 milioane lei anul trecut), Uniunea Democrată Maghiară din România va primi 17,1 milioane lei (faţă de 15,98 milioane lei primite la începutul anului trecut), Asociaţia Partida Romilor “Pro-Europa” va încasa 11,1 milioane lei (faţă de 10,3 milioane lei la începutul anului trecut), iar Forumului Democrat al Germanilor din România îi vor reveni 6,2 milioane lei (faţă de 5,7 milioane lei la începutul anului trecut).
Fonduri vor mai fi alocate, printre altele, şi către Uniunea Ucrainienilor (6,4 milioane lei faţă de 6 milioane lei), Comunitatea Ruşilor Lipoveni (4,3 milioane lei faţă de 4 milioane lei), Uniunea Armenilor (3,3 milioane lei faţă de 3,1 milioane lei).
Banii vor fi folosiţi pentru cheltuieli de funcţionare a sediilor,costuri de personal, acţiuni culturale, investiţii în bunuri mobile şi imobile, cofinanţarea programelor UE.
Actul normativ mai prevede că, la solicitarea Departamentului pentru Relaţii lnteretnice şi cu aprobarea ordonatorului de credite, vor putea fi acordate avansuri de până la 30% din valoarea contractelor de finanţare încheiate pentru derularea acţiunilor, programelor şi proiectelor interetnice şi de combatere a intoleranţei, fără solicitarea unei scrisori de garanţie bancară.
Daca, pentru doua milioane sase sute de mii de minoritari din Romania se aloca suma deaproape 19 milioane de euro, exceptand banii alocati minoritatilor de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Culturii sau Parlamentul Romaniei, ei bine pentru cei 10 milioane de romani din afara frontierelor Romaniei , guvernul aloca circa 2 milioane de euro!
Discriminarea romanilor din afara frontierelor ca si a celor 400.000 de romani din Harghita si Covasna si Mures este evidenta si este condamnabila. Ce fac parlamentarii alesi de romanii din afara frontierelor? O parte importanta a lor apartin Puterii? De ce daca nu au fost ascultati de propriul partid nu am vazut un singur parlamentar ca isi da demisia? Este aceasta o forma de a raspunde romanilor din afara frontierelor pentru ca au adus la putere actuala coalitie?!
Ori criza este doar pentru romani, dar pentru minoritari nu? 


2 Responses to RGN Press: Criza dar nu pentru UDMR. Minoritatilor le-au fost sporite fondurile pentru 2012. Romanii din Covasna , Harghita si Mures 0 lei! Romanii din afara frontierelor discriminati.

  1. […] finanțată anual de către Guvernul României cu milioane de lei din fonduri publice (detalii aici), putem afirma faptul că România se află în situația ridicolă de a finanța campania […]

  2. […] este finanțată anual de către Guvernul României cu milioane de lei din fonduri publice (detalii aici), putem afirma faptul că România se află în situația ridicolă de a finanța campania […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend