România, exclusă de la Eurovision 2016

April 22, 2016 •social •Views: 3468

Autoritățile de la București au fost informate azi că România va fi exclusă de la competiția Eurovision din acest an din cauza datoriilor pe care țara noastră le are față de organizatori. România datorează organizatorului European Broadcasting Union (EBU) 14,5 milioane de euro, transmite Deutsche Welle.

EBU a retras azi Televiziunii Române calitatea de membru, care include și posibilitatea de a participa la finala Eurovision din acest an, ce va avea loc pe 14 mai la Stockholm, în Suedia.

Asta înseamnă că intrarea în concurs a cântărețului Ovidiu Anton a fost anulată.

„Este regretabil faptul că suntem obligați să luăm această măsură. Suntem dezamăgiți de faptul că încercările noastre de a rezolva această problemă nu au primit nici un răspuns din partea guvernului român”, a declarat directorul general al EBU Ingrid Delentre.

De asemenea, oficialii EBU au avertizat că TVR se confruntă cu excluderea de la alte evenimente globale comune, inclusiv acoperirea turneului de fotbal Euro 2016 din iunie și a Jocurilor Olimpice de la Rio din luna august.

Decizia de vineri a venit în ciuda faptului că Premierul Dacian Cioloș  a promis la începutul acestei săptămâni că va găsi o soluție pentru a evita excluderea României de la o competiție cu o audiență la nivel mondial de 197 milioane de telespectatori în 2015.

FOTO: cristi-raraitu.blogspot.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to România, exclusă de la Eurovision 2016

  1. Mihai Damian says:

    România, exclusă de la Eurovision 2016
    – In sfarsit am scapat de porcaria asta oligofrena. Nu-mi vine sa cred.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "România, exclusă de la Eurovision 2016"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/romania-exclusa-de-la-eurovision-2016/