ROMANII DIN TIMOC sunt anchetati si intimidati! Parlamentarii romani responsabili, Raymond Luca si Tudor Pantiru, tac "ca mortu’ in papusoi"!

May 5, 2010 •Romania, Romanian Global News, Serbia, Timoc •Views: 1430

Cei care ar trebui sa reactioneze fata de noul val de anchetari si intimidari la adresa romanilor din Timoc, senatorul PNL Raymond Luca (foto stanga) si deputatul PSD Tudor Pantiru (foto dreapta) tac amandoi “ca mortu’ in papusoi”. Luca si Pantiru a fost alesi in Colegiul uninominal 2 si ar trebui sa aiba grija, in principiu, si de interesele romanilor din Serbia. Din pacate acestia tac din gura, devenind complicele autoritatilor sarbe.
Deputatul Tudor Pantiru este si vicepresedintele grupului de prietenie cu Serbia…
Agentia Romanian Global News titreaza azi…

Conform surselor Romanian Global News, Ministerul de Externe al Romaniei a transmis Belgradului o nota de protest legata de modul in care autoritatile sarbe trateaza pe romanii/vlahi din Timoc. Gestul este fara precedent in relatiile recente romano-sarbe si demonstreaza o schimbare de ton a Romaniei in dialogul cu autoritatile sarbe, transmite Romanian Global News.

Pe de alta parte operatiunile de represiune si intimidare a populatiei romanesti din zona Timocului dirijate de ministrul de interne de la Belgrad, Ivita Dacici (foto),continua. Astazi 5 mai, este chemat la ancheta vicepresedintele comitetului local al Consiliului National al Minoritatii Nationale Rumane(CNMNR), Darko Anghelovschi, iar maine Dragan Demici, Seful Secretariatului CNMNR. Pe langa ei, alti zeci de romani/vlahi sunt chemati si inspaimantati de politia si procuratura sarba, doar pentru vina ca isi sustin propria identitate si doresc alegerea unui Consiliu National care sa-i reprezinte. Pe de alta parte, surse din politia sarba din zona, au declarat pentru Romanian Global News ca la nivelul politiei, dar si al securitatii sarbe au aparut conflicte intre angajatii de origine romana/vlaha si cei de origine sarba, ca urmare a faptului ca primii nu sunt de acord cu anchetarea conationalilor lor. Maine are loc la Belgrad intalnirea dintre conducerea actualului Consiliu National si ministrul minoritatilor din Serbia.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to ROMANII DIN TIMOC sunt anchetati si intimidati! Parlamentarii romani responsabili, Raymond Luca si Tudor Pantiru, tac "ca mortu’ in papusoi"!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ROMANII DIN TIMOC sunt anchetati si intimidati! Parlamentarii romani responsabili, Raymond Luca si Tudor Pantiru, tac "ca mortu' in papusoi"!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/romanii-din-timoc-sunt-anchetati-si-intimidati-parlamentarii-romani-responsabili-raymond-luca-si-tudor-pantiru-tac-ca-mortu-in-papusoi-2/