Românii, soluție de compromis în cazul proiectului „Balaurul”. Va fi UDMR rezonabilă?

November 14, 2016 • Sfantu Gheorghe • Views: 1277

Consilierii de etnie română din cadrul Consiliului local Sfântu Gheorghe propun reducerea de la 5 metri la 1,5 metri a nivelului colinei de pământ pe care municipalitatea doreşte să o ridice în faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean Covasna, în cadrul unui proiect de reamenajare urbanistică şi extindere a spaţiilor verzi, transmite Agerpres preluat de Mesagerul de Covasna.

Vezi și EXCLUSIV. Mihai Viteazul, BATJOCORIT sistematic de UDMR la Sfântu Gheorghe

Aceştia consideră că propunerea lor este „echilibrată şi raţională”, întrucât colina nu va mai obtura vizibilitatea grupului statuar Mihai Viteazul, iar proiectul, care stagnează de câteva luni, ar putea fi deblocat.

„Comunicat

Consilierii locali români din cadrul municipiului Sf. Gheorghe,indiferent de apartenența politică, și având întregul suport al societății civile românești din județul Covasna, au inițiat în deplin consens un proiect de modificare a Planului Urbanistic Zonal /Zona central.

Prin acest proiect se propune ca în planul urbanistic în vigoare, să se modifice limita maximă a colinei artificiale ce urmează a fi construită în fața Instituției Prefectului – județului Covasna de la 5 metri la 1,5 metri.

În această soluție echilibrată și rațională nu se mai obturează Ansamblul statuar Mihai Viteazul, locul de desfășurare a ceremoniilor oficiale organizate cu ocazia sărbătorilor naționale românești, inclusiv a Zilei Naționale a României, precum și sediul Instituției Prefectului – județul Covasna, instituție care reprezintă Statul Român în teritoriu. În același timp, se asigură extinderea spațiului verde și ridicarea formei artificiale de relief care să reprezinte „balaurul ucis de Sf. Gheorghe”.

Vezi și EXCLUSIV. Prefectura Covasna a câștigat procesul cu Primăria Sfântu Gheorghe în proiectul „Balaurul”

 Voce a românilor din Sf. Gheorghe, dar și a maghiarilor care au identificat o alternativă politică la UDMR, PCM, PPMT în partidele noastre, în fapt voce a locuitorilor municipiului Sf. Gheorghe care doresc pace interetnică și nu permanente inovații și proiecte culturale sau de așa zisă dezvoltare a municipiului Sf. Gheorghe care au ca finalitate promovarea unor acțiunii extremiste, xenofobe și șovine antiromânești noi, consilierii locali – Rodica Pârvan,  Andrei Chochior, Mirela Bucur și  Liviu Comăneci Liviu, dincolo de apartenența noastră politică, suntem convinși că această soluție de compromis poate pune capăt falsului scandal interetnic generat de inițiativa Primarului municipiului Sf. Gheorghe de a obtura cel mai important reper statuar românesc din municipiu și locul de desfășurare a manifestărilor românești prilejuite de diferitele sărbători naționale.

Solicităm primarului municipiului Sf. Gheorghe să accepte această soluție de compromis, să dispună înlăturarea de îndată a molozului din centrul municipiului Sf. Gheorghe, menținut ostentativ în vederea ridicării formei artificiale de relief, în fapt un zid al rușinii, al discriminării și simbol al segregării pe criterii etnice a zonei Pieței Mihai Viteazul de Piața Libertății.

Ne exprimăm convingerea că stă în mâna primarului Antal Arpad și a consilierilor săi, deblocarea situației existente, absolut inacceptabilă, de menținere a unei grămezi de moloz în centrul municipiului Sf. Gheorghe cu unicul scop de a masca un ansamblu statuar și o instituție statală românească atât în prezent cât și în viitor prin finalizarea colinei artificiale.

Solicităm public autorităților municipiului Sf. Gheorghe, să inițieze proiecte culturale și  de dezvoltare care să consolideze armonia interetnică și nu să altereze climatul interetnic. Primăria mun. Sf. Gheorghe trebuie să privească în mod egal pe cetățenii municipiului Sf. Gheorghe și nu să se manifeste, prin diferitele sale inițiative, ca o primărie cu veleități exclusiv monoetnice sau vădit antiromânești.

Sf. Gheorghe, 11.11.2016

Consilierii locali români din cadrul municipiului Sf. Gheorghe”

FOTO: Antal Árpád András, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend