RUȘINE JUDICIARĂ. Final în dosarul amenințării cu moartea: potrivit justiției covăsnene omul de afaceri Csató Kovács Imre a vrut SĂ-MI TAIE BEREGATA în GLUMĂ!

April 30, 2014 •extremism maghiar •Views: 7601

Judecătoria Sfântu Gheorghe mi-a respins plângerea împotriva rezoluției procurorului de neîncepere a urmăririi penale față de omul de afaceri harghitean Csató Kovács Imre care m-a amenințat cu moartea

În luna martie 2013 omul de afaceri harghitean Csató Kovács Imre m-a amenințat cu moartea prin intermediul unui mesaj pe care mi l-a expediat pe Facebook. ”Te büdös gazember, a torkodat kéne elvágni, a Sabinájéval együtt! Takarodjatok Székelyföldről, terület tolvajok!”. Traducerea mesajului în limba română: ”Gunoi împuţit, ar trebui să-ţi tăiem beregata, odată cu a Sabinei! Căraţi-vă din Ţinutul Secuiesc, tâlhari de terenuri!”

Parchetul a decis că ”mesajul nu a avut un caracter serios”. Analizând dosarul, prim-procurorul Poiană Elena este de acord cu rezoluția dată în dosar de subalternul său pentru că, apreciază ea, amenințarea cu moartea pe care am primit-o din partea omului de afaceri Csató Kovács Imre nu a fost de natură să mă alarmeze (documentul aici).

Rezoluția adoptată în acest caz precum și decizia Judecătoriei Sfântu Gheorghe umple de ridicol sistemul judiciar covăsnean în condițiile în care Csató Kovács Imre este un om de afaceri binecunoscut în Miercurea Ciuc, nu un simplu cetățean. Mai mult, Csató Kovács Imre a recunoscut că el personal mi-a expdiat acest mesaj dar că el nu consideră că m-a amenințat. Te pomeni că m-a felicitat și nu știu eu!

La capătul acestui drum în care mi-am căutat dreptatea m-am ales dator la statul român cu 120 de lei cheltuieli judiciare. Dementul Csató Kovács Imre râde liniștit: a amenințat cu moartea un cetățean și nu a pățit absolut nimic, ba mai mult, i-a și produs o pagubă acestuia. Acum sunt mult mai liniștit pentru că e clar că am fost amenințat cu moartea în glumă, nu în serios.

Decizia Judecătoriei Sfântu Gheorghe aici.

Într-un caz similar, un român a amenințat un UDMR-ist iar justiția din Harghita s-a mișcat foarte repede: românul a fost amendat după ce și-a recunoscut fapta și și-a cerut scuze.

parchet judecatoria miercurea ciuc rezolutia plangere amenintare borobly csaba

FOTO: Csató Kovács Imre, dementul care mă amenință că-mi taie beregata (Foto: www.hsccsikszereda.com)

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

20 Responses to RUȘINE JUDICIARĂ. Final în dosarul amenințării cu moartea: potrivit justiției covăsnene omul de afaceri Csató Kovács Imre a vrut SĂ-MI TAIE BEREGATA în GLUMĂ!

 1. bogdan bobolea says:

  Poti sa te duci cu dosarul la CEDO ?

 2. Tanasescu says:

  Stai sa vezi noua carte a lui Boia, cea despre romanizarea Romaniei… Ti se face parul maciuca, asa ceva nu inveti la scoala…

 3. […] fără sprijinul nimănui, și am aflat că am fost amenințat cu moartea în glumă (detalii aici). Absolut nicio reacție în acest caz din partea celor care acum sunt ”Charlie”. […]

 4. […] Vezi și RUȘINE JUDICIARĂ. Final în dosarul amenințării cu moartea: potrivit justiției covăsnene omul … […]

 5. Maria says:

  In primul rand, prim-procuroarea nu avea cum sa dea o alta solutie, deoarece ar fi insemnat recunoasterea faptului ca subalternii ei nu-si fac treaba cum trebuie.
  Daca doriti rejudecarea cazului, in nici un caz nu trebuie sa va adresati aceleasi instante. “Corb la corb nu-si scoate ochii”, va amintiti?

  In al doilea rand, cele doua cazuri ilustreaza perfect justitia din Ardeal. Daca un roman face ceva, este automat judecat si condamnat, indiferent de fapta. Este vinovat. Daca un ungur face acelasi lucru, automat se gasesc circumstante atenuante, sa vedeti, ca a glumit, ca nu si-a dat seama, ca e familist convins, ca e de-abia la a suta abatere… Este nevinovat.
  Justitia in Ardeal functioneaza pe criterii etnice. Te cheama Nagy sau Csaba? Esti nevinovat! Te cheama Ion? Esti vinovat!

  Si, cu o mare doza de pesimism, recunosc, va intreb: presupun ca veti da in judecata Judecatoria Sf. Gheorghe, si veti castiga si procesul. Dar ce anume veti castiga?
  Csibi Imre asta, sau cum il cheama, va recunoaste ca a gresit, va va plati daune morale de 100 de lei si cheltuieli de judecata de 10 lei si cam atat…

 6. anonim says:

  Eu am un Vis şi-n visul acela îi văd venind ca prin ceaţă…mereu mai aproape, cu Drapelele-n vânt. Iar în fruntea lor sunt decembriştii care n-au trădat niciodată, eroii vii ai luptei pentru păstrarea identităţii din Balcani, Basarabia, Bugeac, Bucovina de N, părinţii care ţin aprinse făcliile Ortodoxiei. Parcă pe unii i-aş recunoaşte, iar în alţii mă recunosc.

  În visul meu cele 12 Armate sunt aproape gata.

 7. Tiberiu says:

  Ma intreb, daca rolulile ar fi fost inversate, i s-ar mai fi parut judecatorului o gluma?

 8. Alex says:

  Procuroarea era unguroaică şi l-a amendat pe Cătălin. Oricum, şi dacă era româncă aservită, cum sunt tot mai mulţi prin poliţie şi justiţie, tot aia era.
  În cazul de faţă, un român ameninţat de un ungur e un rasist, un şovin, un antimaghiar, cum îşi permite să-l acţioneze în justiţie pe sărmanul minoritar???

 9. Nicolae Bacrau says:

  Am comparat citatele din ambele cazuri.
  Eu nu sunt lingvist si nici procuror, dar sunt de parere ca sunt cazuri similare. Ambele instiga la violenta si insufla teama.
  A fost bine ca romanul a fost amendat, nu se face asa ceva.
  La fel, bine ar fi fost ca si ungurul sa fie amendat, nu se face asa ceva.
  Ori suntem egali, si atuncu ungurii sa zica “mersi”, sau pot sa nu zica nimic, nu-I bai, ori ii tratam pe unguri ca privilegiati in tara noastra?

  • ERIKA MARKOVITS says:

   Am citit replicile ce sau scris!da mi se pare ca multi oameni in ROMANIA au uitat putin istoria care nu de mult a fost in tara!Cind minoritatea a fost umilita si neaprciata.Cind sau facut replsari de populatie pentru a dovedi ca Transilvania e romana!in loc sa cautati cum sa supuneti minoritatea ocupativa cum sa reuniti Romania.Toate “minoritatile” in tara au trait si lucrat acelas pamint istoria lor si memoriile sint in tara asta asa ca se poate reusi.
   IN ORICE CAZ NIMENI NU ARE DREPYUL SA AMENITE CU MOARTEA!NU IESTE VORBA DE UN TINAR CARE A “DAT DRUMU LA GURA”.
   SI CEL MAI PERICULOS CA IE UN OM DE AFACERI!
   JUSTITIA NU TREBUIE SA AIBA PREFERITI.

 10. Nicolae Bacrau says:

  Daca acel caz e chiar similar, atunci cred ca ati putea da in judecata justitia din Covasna.

 11. Nicolae Bacrau says:

  Existenta cazului omolog e inadmisibila. Si ei mai vorbesc de discriminare. Aceasta e o dovada ca exista discriminare negative asupra romanilor.

 12. ROMAN minoritar in secuime says:

  RUSINE tradatorului de NEAM – Lucian Boia.
  Dl. Boia ai auzit de blestemul lui HOREA???

  • ROMAN minoritar in secuime says:

   A lansat un nou volum ” PRIMUL Razboi Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări “. Prin aceasta lucrare aduce un afront romanilor si Romaniei, este un teoritician al antiromanismului, un tradator de tara si neam. S-ar rasuci in mormant eroii neamului romanesc.
   RUSINE!!!

  • Dorin says:

   Lucian Boia nu este roman, el este evreu si uraste tot ce este romanesc!

   • Andrei says:

    Lucian Boia provine dintr-o familie de origine italiana si este catolic.
    Cunosc foarte multi evrei dar nici unul nu urăște România sau pe romani. Dimpotrivă….Nici măcar pe unul ca tine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "RUȘINE JUDICIARĂ. Final în dosarul amenințării cu moartea: potrivit justiției covăsnene omul de afaceri Csató Kovács Imre a vrut SĂ-MI TAIE BEREGATA în GLUMĂ!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/rusine-judiciara-final-in-dosarul-amenintarii-cu-moartea-potrivit-justitiei-covasnene-omul-de-afaceri-csato-kovacs-imre-a-vrut-sa-mi-taie-beregata-in-gluma/