"Scrisoare catre Romania". O noua mizerie marca "Rosia Montana Gold Corporation" prin care se incearca sensibilizarea opiniei publice in favoarea exploatarii cu cianuri a aurului de la Rosia Montana!

April 18, 2011 •Rosia Montana •Views: 1251

Ultima lucrare de imagine a Rosia Montana Gold Corporation, menita sa sensibilizeze opinia publica din Romania in legatura cu importanta demararii lucrarilor de exploatare la Rosia Montana, a fost materializata in proiectul “Scrisoare catre Romania”, in care mai multi muritori de foame din zona fac un apel “disperat” catre romani sa sustina proiectul de minerit cu cianuri de la Rosia Montana.
Pentru noua campanie de sensibilizare a opiniei publice, Rosia Montana Gold Corporation nu a reusit sa convinga financiar decat opt persoane care isi impartaseasca “drama” si care sa sustina mineritul in zona. Cu alte cuvinte, Rosia Montana Gold Corporation alaturi de opt muritori de foame din zona ne roaga frumos sa fim de acord sa distrugem tot patrimoniul arheologic si natural din Rosia Montana, ca sa poate nea Florea Bolog sa isi ia bere la sticla pentru ca de cea la PET i s-a acrit.
Dar pentru cine fac de fapt apel cei opt? Un simplu search pe google te lamureste pentru cine plang de fapt cei opt prapaditi din Rosia Montana, despre care ar fi curios de stiut cati bani au luat sa faca acest spot: Roşia Montana Gold Corporation (RMGC) este o companie înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, în care acţionari sunt compania minieră de stat Minvest Deva – cu 19.31 %, Gabriel Resources – cu 80.46% şi alţi acţionari minoritari – cu 0.23%. Actionarul majoritar, si deci cel care va lua partea cea mai mare din cascaval este Gabriel Resources. Cine este Gabriel Resources, dupa ce dai un simplu search tot pe google: Compania Gabriel Resources Ltd. este o companie miniera canadiana, dedicata exploatarii miniere responsabile si dezvoltarii durabile a comunitatilor in cadrul carora isi desfasoara activitatea. Compania Gabriel Resources Ltd. este implicata la momentul de fata in explorarea si dezvoltarea perimetrelor miniere detinute in Romania, inderptandu-si in principal atentia asupra Proiectului minier de exploatare a aurului de la Rosia Montana detinut in proportie de 80,46%. Varianta in limba engleza a acestei descrieri este si mai interesanta: Gabriel is a Canadian-based resource company committed to responsible mining and sustainable development in the communities in which it operates. Gabriel is engaged in the exploration and development of mineral properties in Romania and is presently in the permitting stage and preparing to develop its 80.46%-owned Rosia Montana gold project (the “Project”). Minvest S.A. (“Minvest”), a Romanian state owned mining company, and one other private Romanian company, hold a 19.54% interest in Rosia Montana Gold Corporation (“RMGC”), and Gabriel holds the pre-emptive right to acquire the 19.54% minority interest. Adica Gabriel Resources are primul dreptul sa cumpere si cele 19.54% detinute de catre Statul Roman prin compania Minvest S.A.
Concluzia simpla si dura de pana acum: o firma din Canada va profita, in prima faza in procent de 80%, de aurul din Rosia Montana. Nu romanii sau Romania, si nici amaratii aia din Rosia Montana. Adica aurul din subsolul Romaniei va fi extras, prelucrat si vandut de catre o firma din Canada care va incasa 80% din profit. Muritorii astia de foame din zona vor avea locuri de munca timp de 10-15 ani dupa care vor ajunge, din nou, in acelasi punct. Doar ca atunci lucrurile nu vor mai putea fi indreptate: zona va fi distrusa pentru eternitate, patrimoniul arheologic va fi distrus si vor ramane in urma un crater urias plus alte cateva lacuri de decantare pline cu cuanuri. Si toate astea pentru ca opt muritori de foame sa aibe locuri de munca!
Personal nu am sustinut si nu voi sustine niciodata acest proiect! Atitudinea celor opt de aici, dar si a altor asemnea lor, care sustin aceasta mizerie de proiect, este din pacate regretabila. Preocupati doar de propriul lor stomac, sustin intr-un mod cat se poate de gretos un proiect care reprezinta doar o solutie pe termen scurt dar care va distruge pentru totdeauna o parte din istoria si cultura noastra, a tuturor romanilor! Ca sa nu mai repet si faptul ca Romania sau romanii nu vor vedea nicio uncie din aurul de acolo!

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: ""Scrisoare catre Romania". O noua mizerie marca "Rosia Montana Gold Corporation" prin care se incearca sensibilizarea opiniei publice in favoarea exploatarii cu cianuri a aurului de la Rosia Montana!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/scrisoare-catre-romania-o-noua-mizerie-marca-rosia-montana-gold-corporation-prin-care-se-incearca-sensibilizarea-opiniei-publice-in-favoarea-exploatarii-cu-cianuri-a-aurului-d-2/