Scrisoare deschisă domnului Marco Maximillian Katz, Director al Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea AntiSemitismului

May 21, 2012 •Al Doilea Razboi Mondial, antiromanism, antisemitism, Horty Miklos, nazism •Views: 2231

Scrisoare deschisă,

Domnului Marco Maximillian Katz,

Director al Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea AntiSemitismului

Stimate domn,

Doresc să îmi exprim pe această cale profunda indignare față de atitudinea complice pe care o aratați, atât dumneavoastră cât și instituția pe care o conduceți, față de cei care în aceste zile fac presiuni politice și diplomatice pentru a reînhuma în România, la Odorheiul Secuiesc, rămășițele unui binecunoscut antisemit și antiromân maghiar, scriitorul de mâna a treia Nyirő József.

După cum probabil ați citit deja, presa din România a acordat ample spații acestui ”eveniment” organizat chiar de către Parlamentul Ungariei și care se dorește a fi unul ”cultural”.

Deși nu se revendică a fi un ONG care ”monitorizează și combate antisemitismul”, Centrul European de Studii Covasna- Harghita a dat publicității o serie întreagă de fotografii care dovedesc fără urmă de îndoială faptul că Nyirő József a fost un promotor al nazismului, antiromânismului și al antisemitismului, propagând în paginile revistei pe care a condus-o cultul personalității lui Hitler, Goebbels sau Horthy.

Din nefericire, spre deosebire de cazurile în care vă ”bășicați” fără temei la închipuitul (de cele mai multe ori!) antisemitism românesc, atunci când vine vorba de acțiuni antisemite orchestrate de lideri ai comunității maghiare din România (și mai nou din Ungaria pe teritoriul României) alegeți să tăceți ca ”rahatul în păpușoi”, fără să reacționați în niciun fel.

V-am atras atenția de nenumărate ori cu privire la acțiuni antisemite desfășurate în județele Covasna și Harghita și tolerate de către liderii comunității maghiare din România (dacă nu chiar finanțate!). Amintesc cu această ocazie doar sărbătorirea amiralului Miklos Horthy într-o manifestare publică la Miercurea Ciuc în luna septembrie 2010 de către primarul UDMR Raduly Robert sau protestul sceleratului Csibi Barna (puternic susținut de organizațiile politice maghiare UDMR și PCM!) din fața unui supermarket din Miercurea Ciuc prin care îndemna cetățenii să nu mai cumpere de la evrei. Evident, nu ați reacționat la niciuna dintre aceste manifestări!

         Reacțiile anemice ale comunității de evrei din România în general și ale domniei voastre în special la antisemitsmul maghiar din România vă descalifică complet și vă transformă în complici ai călăilor fraților și surorilor voastre și ale noastre.

Vă solicit așadar să reacționați la antisemitismul maghiar cel puțin la fel de virulent ca la cel românesc (închipuit de cele mai multe ori, repet!).

Dan Tanasă

21 mai 2012

Madrid
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to Scrisoare deschisă domnului Marco Maximillian Katz, Director al Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea AntiSemitismului

  1. luca d says:

    Domnul Katz n-o să vă răspundă din mai multe motive. Cel mai important ar fi, după cum scrie domnul proesor Ion Coja:. „Aflăm de la Roger Garaudy că nu era destul să fii evreu ca să fii primit în Palestina, în ţara strămoşilor tăi. Trebuia să fii un evreu de calitate, făcut dintr-un „material uman“ superior. Evreii erau admişi în Palestina „cu condiţia să nu se dovedească prin nimic o povară pentru ţară“, adică pentru Israelul viitor . Încă din 1935, un important lider sionist Ytzhak Gruenbaum, avertiza că „trebuie să avem autorizaţia de a alege pentru imigrare refugiaţii care merită şi, de asemenea, să avem permisiunea de a nu-i accepta pe toţi“… “Sionismul este vinovat de soarta celor 460.000 de evrei din Ungaria pe care naziştii, în acord cu liderii sionişti ai evreimii, i-au „transferat” în cuptoarele de la Auschwitz! Repet: naziștii, în acord cu liderii sionişti ai evreimii… Ba, cum spuneam mai sus, cu concursul acestor lideri sionişti!” Alt motiv este acela că ungurii şi kazarii sunt cam aceeaşi rasă. Altul, destul de important, este că au mai mult de “luat” din România decât din Ungaria.

  2. Lenuta says:

    locuiesc departe dar nu pierd un articol de-al dumneavoastra, si nu pot sa cred ca sînteti asa de putini a reactiona la tot ce se petrece în tara.
    ma îngrijoreaza ne-pozitia celorlalti!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Scrisoare deschisă domnului Marco Maximillian Katz, Director al Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea AntiSemitismului "! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/scrisoare-deschisa-domnului-marco-maximillian-katz-director-al-centrului-pentru-monitorizarea-si-combaterea-antisemitismului/