Scrisoare deschisă Domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei

August 22, 2011 •Antal Arpad, Sfantu Gheorghe, Traian Basescu, UDMR •Views: 1039

Stimate domnule Președinte,

Îndrăznesc să vă supun atenției declarațiile primarului municipiului Sfântu Gheorghe, domnul Antal Arpad Andras, președinte al UDMR Sfântu Gheorghe, apărute astăzi în mai multe publicații de limba română și limba maghiară din județul Covasna, prin care primarul Antal Arpad Andras îi îndeamnă pe niște cetățeni români, locuitori ai municipiului, să plece
din oraș pentru simplul fapt că nu sunt maghiari, secui sau unguri și pentru că ar fi fost “colonizați” în oraș în perioada comunistă.
Subliniez faptul că domnul Antal Arpad, unul din “liderii” marcanți ai UDMR, nu este la prima declarație de acest fel, dânsul fiind același personaj care in urmă cu mai mulți ani i-a amenințat pe românii din Covasna și Harghita cu soarta sârbilor din Kosovo.
Personal consider că aceste declarații, venite din partea unui funcționar al statului român, amintesc de perioada nazistă când evreii au fost deportați și omorâți pentru simplul fapt ca nu erau…germani.
Îndrăznesc așadar să vă solicit public un punct de vedere cu privire la aceste declarații făcute de un membru al partidului aflat la guvernare în România, într-o alianță politică pe care ați susținut-o în repetate rânduri.
Dan Tanasa
22 august 2011
Madrid, Spania

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Scrisoare deschisă Domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/scrisoare-deschisa-domnului-traian-basescu-presedintele-romaniei-4/