SENTINȚĂ BOMBĂ. ÎCCJ a ANULAT DEFINITIV ordinul prin care locotenentul Gheorghe Alexandru a fost trecut în rezervă

July 2, 2014 •Ministerul Apărării Naționale •Views: 3443

Sorin Alexndru (FOTO: jurnalul.ro)

Sorin Alexndru (FOTO: jurnalul.ro)

Locotenentul Alexandru Gheorghe a câștigat procesul împotriva Ministerului Apărării Naționale și a anulat ordinul prin care a fost trecut în rezervă.  

Vezi și EXCLUSIV. Locotenentul Sorin Alexandru: ”Noua putere e de fapt aceeași, iar tratamentul pe care l-am primit este disprețul total”

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă și irevocabilă: ”Decizia nr. 3117/02.07.2014. Admite recursul declarat de reclamantul Gheorghe Alexandru împotriva sentintei civile nr. 5491 din 2 octombrie 2012 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a, de contencios administrativ si fiscal. Modifica sentinta atacata. Admite, în parte, actiunea, în sensul ca anuleaza Ordinul MP 98 din 22 februarie 2012 al Ministrului Apararii Nationale. Înlocuieste sanctiunea trecerii în rezerva cu sanctiunea amânarii înaintarii în gradul urmator pe timp de doi ani. Dispune reintegrarea reclamantului în rândul cadrelor active ale Ministerului Apararii Nationale. Obliga pârâtul sa-i plateasca reclamantului drepturile salariale începând cu data trecerii în rezerva si pâna la reintegrarea efectiva, cu dobânda legala pâna la data achitarii efective. Respinge cererea de acordare a daunelor morale, ca neîntemeiata. Obliga intimatul la plata sumei de 1.000 lei catre recurent, reprezentând cheltuieli de judecata, cu aplicarea art. 274 alin. 3 c.p.c. Irevocabila. Pronuntata, în sedinta publica, astazi 2 iulie 2014”. (decizia poate fi consultată aici)

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to SENTINȚĂ BOMBĂ. ÎCCJ a ANULAT DEFINITIV ordinul prin care locotenentul Gheorghe Alexandru a fost trecut în rezervă

 1. […] să-l reîncadreze în rândul cadrelor militare active pe locotenentul Alexandru Gheorghe (detalii aici). MApN a formulat o cale de atac extreordinară în cazul acestei decizii definitive, însă a […]

 2. constantin says:

  ASCULTA AND SAU GABI DAR CAND SA FACUT REVOLUTIE DE CE ARMATA A MANIFESTAT SI VA MAI ZIC O CHESTIE EU AM FOST SERGENT DE CE LA VOTARE NEA PUS SA PUNEM STAMPILE PE BULETINE DE VOTURI NOI TREBIUA SA LE PAZIN NU TREBUIA SA VOTAM VOI DOI SUNTETI CU VECHIU REGIM SA STITI UNA CA VOI SUNTETI NISTE CADRE COMUNISTE MAI BINE TINEATI IN VOI

 3. and says:

  Acest tanar nu are ce cauta in randurile militarilor. In momentul in care a ales cariera militara si a semnat contractul prin care intra in randurile armatei, a ales aceasta cariera cu bune si cu rele. A incalcat regulamenele militare pe care a jurat sa le respecte. Oricine are dreptul la libertatea de exprimare. Dar actiunea lui de a protesta imbracat in uniforma militara, ca reprezentant al militarilor, nu este permisa.
  Decizia ICCJ nu a creat decat o premisa. Data viitoare sa iasa mai multi militari in strada, in uniforme, apoi sa fie trecuti in rezerva, iar cativa ani mai tarziu sa fie reincadrati, si cu plata salariului din perioada in care au stat acasa. Si cu dobanda, bineinteles!

 4. gabi says:

  Teoretic dl. locotenent nu trebuia sa stea in strada in uniforma. In civil putea sta oricat sa protesteze, e dreptul fiecarui roman – ba chiar as spune ca e obligatia fiecarui roman sa iasa in strada de cate ori isi simte amenintate drepturile de catre un stat clientelar si de multe ori parazitar – dar haina militara impune anumite obligatii. E bine ca il reincadreaza, dar totusi ar trebui sa-i fie invatatura de minte sa nu mai foloseasca haina militara pe post de stindard al revoltei sociale (oricat de corecta ar fi aceasta revolta).

  • Dan Tanasa says:

   Oprea, Onțanu și Iordănescu și-au folosit hainele militare în campania electorală. Asta este cu mult mai grav!

 5. ionut says:

  http://www.evz.ro/abandonat-de-armata-cand-i-s-a-frant-coloana-1082481.html?utm_source=LIBERTATEA&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post#ixzz2tPXdbcQp ce vedeti aici in link pot dovedi cu documente in original, ma mir cum de M.A.p.N. recunoaste ca am lucrat la ei , dar nu recunosc ca m-am imbolnavit la ei. La ei nu exista nici o dovada ca eu am suferit 2 operatii pe coloana , dar m fost in concediu medical 10 luni . am 4 ani de cand umblu prin tribunale si diferite usi pentru a primi ajutorul dar toti refuza chiar si televiziunile. daca are cineva cunostiinte prin televiziuni rog sa faceti cunoscut cazul meu sa afle toata tara ce face M.A.p.N. cu copiii ROMANIEI.

 6. vasile says:

  O mare realizare a tînărului locotenent !Din păcate reintedrat în sistem va fi “tratat” cu reţinere,cu “ochiade chiorâş” din partea mai marilor săi.Cel mai bine ar trebui să participe la orice “cursuri de policalificare” care să-i asigure avansarea rapidă în grade şi să ajungă “şef” Altfel . ……. Mai bine rămânea în civilie şi intra în politică ,unde renumele şi aprecierea mulţimii pentru onoarea cu care şi-a apărat poziţia. MULTĂ SĂNĂTATE !

  • Alex says:

   Nu mai e chiar aşa nici în Armată. Ba cred că nici nu s-au chinuit prea mult mai-marii din MApN să pună presiune pe justiţie. E foarte posibil să fie primit chiar călduros, în special de către colegi şi subordonaţi. Din ce am înţeles, ca militar, e bun profesionist.
   Personal mi se pare prea puţin amânarea la avansarea în grad ca şi pedeapsă pentru ce a făcut, dar într-un fel mă şi bucur pentru el.
   Sper totuşi să nu vedem acum militari în uniforme protestând la tot pasul, că pe la unele instituţii, nu dau nume, deja s-au schimbat regulamente pentru a preveni proteste în uniformă, aruncarea cu caşchete, etc.

 7. Colette says:

  Minunat !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SENTINȚĂ BOMBĂ. ÎCCJ a ANULAT DEFINITIV ordinul prin care locotenentul Gheorghe Alexandru a fost trecut în rezervă"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sentinta-bomba-iccj-a-anulat-definitiv-ordinul-prin-care-locotenentul-gheorghe-alexandru-a-fost-trecut-in-rezerva/