SFIDARE. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe A DAT JOS drapelul României de pe turla primăriei

September 9, 2016 •sovinism maghiar •Views: 13182

Tricolorul românesc arborat joi pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, cu prilejul aniversării a 72 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţie fascist-hortystă, a fost înlăturat, transmite Agerpres citată de Antena 3.

Vezi și REVOLTĂTOR. Drapelul României, mai degrabă atârnat decât arborat pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe cu ocazia zilei eliberării orașului

Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Cadrelor Militare în Retragere şi Rezervă Covasna, col. (r) Ioachim Grigorescu, a declarat vineri că gestul autorităţilor locale este “sfidător” şi că va face demersurile necesare pentru modificarea legii, astfel încât arborarea drapelului naţional pe turla primăriei să fie obligatorie.

“Nu are sens să continuăm discuţiile cu ei, că nu avem cu cine. Vom acţiona altfel, vom cere modificarea legii. Tricolorul românesc să fie pe turlele tuturor primăriilor”, a declarat pentru AGERPRES, col. (r) Ioachim Grigorescu.

El a ţinut să reamintească faptul că Sfântu Gheorghe a fost primul oraş din Ardealul de Nord eliberat pe sub ocupaţie străină, pe 8 septembrie 1944, zi în care Armata Română a înălţat pentru prima dată acest steag pe turla primăriei, ca simbol al libertăţii.

Primarul Antal Arpad a declarat săptămâna trecută că va arbora tricolorul în ziua de 8 septembrie, din respect pentru veteranii de război, dar că acesta nu va rămâne definitiv pe turlă, deoarece, pe de o parte, legea reglementează clar cum trebuie arborate steagurile pe instituţiile publice, respectiv la intrarea principală şi nu în altă parte, iar pe de alta, pe turlă există un ornament care împiedică acest lucru.

În cursul zilei de joi, prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a făcut un apel public către conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe de a nu înlătura drapelul de pe turla instituţiei, menţionând că “preţuirea memoriei eroilor care au căzut pentru patrie şi cinstirea veteranilor de război care au luptat pentru libertatea şi unitatea naţiunii române poate fi veşnică şi nicidecum provizorie”

FOTO: turla Primăriei Sfântu Gheorghe ieri, 8 septembrie

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to SFIDARE. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe A DAT JOS drapelul României de pe turla primăriei

  1. Andreea says:

    Aici este România! Dacă nu acceptă asta, e liber să plece, cu toţi cei care gândesc ca el! E plătit de statul român şi nu noi am fost invadatorii acestor locuri. Dosa Viorica, am prieteni maghiari, dar nu-mi jignesc casa, ţara şi neamul. Aşa ceva nu se trece cu vederea.

  2. Lucian says:

    Mi-ar face plăcere ca autoritățile să acționeze în acest sens, să vedem drapelul nostru arborat și să putem fi mândri că suntem acasă la în România!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SFIDARE. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe A DAT JOS drapelul României de pe turla primăriei"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sfidare-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-a-dat-jos-drapelul-romaniei-de-pe-turla-primariei/