ȘOVINISM. Peste 10 mii de ortodocși din Sfântu Gheorghe DISCRIMINAȚI de primarul UDMR

December 11, 2015 •Sfantu Gheorghe •Views: 2783

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe crede că toți locuitorii urbei sunt catolici sau evanghelici.

„Întregul oraș sărbătorește Adventul la Sfântu Gheorghe, pentru a șasea oară”. Așa sună titlul unei știri publicate zilele trecute pe pagină oficială a Primăriei Sfântu Gheorghe, condusă de UDMR-istul Antal Arpad.

Potrivit acestei știri, „Este cel de-al şaselea an, când Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe amplasează o coroană imensă în centrul oraşului, în prima duminică de Advent, în 29 noiembrie”. Mai departe aflăm că „În prima duminică de Advent, în 29 noiembrie, domnul Antal Árpád, primarul Municipiului Sfântu Gheorghe va aprinde prima lumânare al uriaşei coroane, după care va da flacăra mai departe către cetăţenilor care sunt prezenţi”. Tot din știre mai aflăm că „Şi în acest an, asemenea anilor precedenţi, municipalitatea va oferi copiilor ceai cald şi turtă dulce”.

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe zice că întreg orașul pe care îl conduce participă la Advent. Evident, afirmația este o minciună. Asta pentru că potrivit recensământului din 2011 din cei 56 de mii de locuitori ai urbei peste 10.500 sunt creștini ortodocși, care nu sărbătoresc Adventul, aceasta fiind o sărbătoare evanghelică preluată și de catolici.

Nu cred că mai este nevoie să adaug faptul că primarul UDMR din Sfântu Gheorghe nu a participat niciodată la vreo sărbătoare a creștinilor ortodocși din oraș. Inutil să mai zic și faptul că Primăria Sfântu Gheorghe nu oferă ceai cald şi turtă dulce copiilor creștini ortodocși din Sfântu Gheorghe pentru că aceștia sunt români.

Ceea ce face primarul UDMR din Sfântu Gheorghe în acest caz nu poate fi catalogat decât discriminare pe criterii religioase a românilor din oraș. Să publici o astfel de știre în condițiile în care aproape 19% din populația orașului nu sărbătorește Adventul este abject. Să oferi ceai și turtă dulce doar copiilor catolici și evanghelici este, din nou, discriminare pe criterii religioase.

advent sfantu gheorghe primaria

FOTO: Antal Arpad, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to ȘOVINISM. Peste 10 mii de ortodocși din Sfântu Gheorghe DISCRIMINAȚI de primarul UDMR

  1. Multi romani se complac in mrejele starii de supusi ! Unii patrioti romani autentici, au indrazneala sa se ridice impotriva obrazniciei extremistilor maghiari! Dar marea majoritate a romanilor pleaca capul mai jos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ȘOVINISM. Peste 10 mii de ortodocși din Sfântu Gheorghe DISCRIMINAȚI de primarul UDMR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sovinism-peste-10-mii-de-ortodocsi-din-sfantu-gheorghe-discriminati-de-primarul-udmr/