ȘOVINISM. Românii din Sfântu Gheorghe, EXCLUȘI pentru al patrulea an consecutiv de la titlul Pro Urbe

April 29, 2017 • sovinism maghiar • Views: 3030

Refuzul conducerii Primăriei Sfântu Gheorghe de a nominaliza, pentru al patrulea an consecutiv, o persoană de naţionalitate română pentru titlul Pro Urbe a generat, joi, noi dispute în cadrul şedinţei Consiliului local municipal, reprezentanţii comunităţilor română şi maghiară acuzându-se reciproc de lipsă de toleranţă, transmite Agerpres preluat de Mesagerul de Covasna.

Vezi și HALUCINANT. Kosovo, un posibil model de urmat pentru UDMR VIDEO

Decizia Consilului local Sfântu Gheorghe, luată cu majoritatea voturilor reprezentanţilor UDMR, a fost ca titlul Pro Urbe să fie acordat în acest an domnului Dancs Arpad pentru activitatea desfăşurată în beneficiul comunităţii locale, însă aceasta a fost contestată de consiliera PSD Rodica Pârvan. Ea a declarat că premiul i s-ar fi cuvenit unui reprezentant al comunităţii româneşti, pe considerentul că din anul 2013 nici un român nu a mai primit acest titlu.

„Nu am nimic cu persoana nominalizată, ci cu principiul (…) Războiul s-a încheiat, iar dacă cineva are impresia că a câştigat, în fond l-a pierdut, adâncind prăpastia, abisul care există între noi (comunităţile română şi maghiară -n.r). Am sperat că va exista înţelegere şi raţiune şi că se va pune capăt acestei încrâncenări (…) O să vină rândul românilor la acest premiu la Paştele cailor (…) Este o atitudine total discriminatorie şi voi protesta în continuare prin toate mijloacele mele”, a spus Rodica Pârvan.

Ea a adăugat că prima sa acţiune de protest va fi de a nu participa la Zilele Sfântu Gheorghe, care se vor desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, iar a doua, de a vota împotriva tuturor proiectelor de hotărâri ce vor fi puse pe ordinea de zi a următoarelor trei şedinţe ale Consiliului local.

Integral pe Mesagerul pe Covasna

FOTO: Antal Árpád András, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

4 Responses to ȘOVINISM. Românii din Sfântu Gheorghe, EXCLUȘI pentru al patrulea an consecutiv de la titlul Pro Urbe

 1. Cornel says:

  E ceva ce nu pricep:
  secuii s-au ungarizat si sunt foarte mandri de asta ca nu mai vorbesc limba lor ca au renuntat la obiceiurile lor pentru a deveni unguri SH. Sunt atat de bine informati ca nu stiu cel mai elementar lucru ca ungurii, adica ugrii sunt de rasa mongola(ex tipic Bela Khun ) cu ten tuciuriu si ochi oblici.
  Ce fel de unguri sunt daca nu fac parte din rasa ungureasca ? DSH?

 2. Antal Árpád András are figura de roman says:

  Antal Árpád András are figura de roman! Dar este dresat sa urasca romanii!
  Este interesant de aflat cine ii sunt stramosii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend