SPANIA. Premierul separatist al Cataloniei a fost amenințat cu închisoarea

September 26, 2017 •Internațional •Views: 2704

Premierul separatist al provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a fost amenințat pentru prima dată cu închisoarea de un reprezentant al autorităților de la Madrid. Procurorul general al Spaniei, Jose Manuel Maza, a declarat luni, într-un interviu pentru postul de radio Onda Cero, preluat de Reuters, că posibilitatea unei condamnări penale a lui Puigdemont rămâne deschisă, transmite Agerpres.

Vezi și Kelemen Hunor. Cronologia radicalizării unui lider moderat (II)

Potrivit magistratului, printre acuzațiile care i-ar putea fi aduse liderului separatist se numără deturnarea de fonduri publice.

Puigdemont a reafirmat public că referendumul pentru independența Cataloniei va avea loc la 1 octombrie, în ciuda avertismentelor repetate din partea guvernului Spaniei și a unor decizii judecătorești împotriva consultării populare. “Confirm că vor fi urne și buletine de vot, precum și ceva chiar mai important pentru desfășurarea unui referendum: votanți”, a declarat el postului de radio France Inter.

Poliția spaniolă a anunțat luni că a convocat 17 persoane suspectate că au dezvoltat site-uri web cu informații despre desfășurarea referendumului declarat ilegal de Curtea Constituțională. Polițiștii au început de mai mult de o săptămână ia măsuri împotriva separatiștilor; printre altele, forțele de ordine au confiscat câteva milioane de buletine de vot și au arestat 14 înalți funcționari implicați în organizarea votării.

FOTO: thisisspain.info

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SPANIA. Premierul separatist al Cataloniei a fost amenințat cu închisoarea"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/spania-premierul-separatist-al-cataloniei-a-fost-amenintat-cu-inchisoarea/