SRI ȘI DIICOT S-AU FĂCUT DE RÂS. Beke și Szocs, achitați pentru terorism

April 10, 2017 •justitie •Views: 1988

Extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, lideri ai grupării „Mișcarea de Tineret 64 de Comitat” (HVIM) din Transilvania, au fost condamnați vineri, 7 aprilie, de Curtea de Apel București la 10 luni și 8 zile, respectiv 11 luni și 6 zile închisoare cu executare, în dosarul în care sunt acuzați că intenționau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc, transmite Agerpres.

Vezi și ANTIROMÂN. Ea este SINGURUL deputat care a votat ÎMPOTRIVA sărbătoririi Unirii Basarabiei cu România

Cei doi au fost trimiși în judecată de DIICOT pentru instigare la infracțiunea de atentat contra unei colectivități, săvârșită în condițiile Legii nr.535/2004 — privind prevenirea și combaterea terorismului și instigare la infracțiunea de nerespectarea regimului materiilor explozive.

Instanța a schimbat încadrarea juridică din instigare la infracțiunea de atentat contra unei colectivități în tentativă la acțiuni împotriva ordinii constituționale, pentru care Szocs Zoltan și Beke Istvan au fost achitați de judecători.

De asemenea, magistrații au schimbat încadrarea juridică din nerespectarea regimului materiilor explozive în folosirea materialelor pirotehnice fără drept, pentru care Szocs Zoltan a primit 10 luni și 8 zile închisoare, iar Beke Istvan — 11 luni și 6 zile, ambele cu executare.

Instanța a constatat însă că pedepsele au fost deja executate de către cei doi, în perioada în care au stat în arest preventiv și arest la domiciliu.

Judecătorii au mai dispus confiscarea de la Beke Istvan a materialelor pirotehnice găsite la locuința lui de procurorii DIICOT, cei doi fiind obligați să achite și câte 10.000 lei cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Nota mea: Serviciul Român de Informații și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism s-au făcut de râs în acest dosar. În instanță, nici SRI și nici DIICOT nu au putut dovedi faptul că cei doi extremiști maghiari sunt teroriști sau că au intenționat să detoneze vreo bombă, așa cum au afirmat inițial. Beke și Szocs au fost condmnați pentru „folosirea materialelor pirotehnice fără drept”, o faptă pentru care cei doi puteau fi prinși și cercetați de niște polițiști de sector, nu de SRI și DIICOT. Dacă aceasta va fi sentința definitivă până la urmă mă tem că SRI și DIICOT au acționat complet iresponsabil pentru că nu au făcut altceva decât să întărească imaginea de eroi pe care cei doi extremiști maghiari o au în Transilvania și Ungaria.

FOTO: Beke Istvan, Szocs Zoltan, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SRI ȘI DIICOT S-AU FĂCUT DE RÂS. Beke și Szocs, achitați pentru terorism"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sri-si-diicot-s-au-facut-de-ras-beke-si-szocs-achitati-pentru-terorism/