Sunt UDMR si Mircea Geoana mai presus de lege?

March 4, 2010 •Marko Bela, Mircea Geoana, PD-L, PSD, UDMR •Views: 1225

Noua situatie politica generata de revocarea din functie a actualului presedinte al Senatului, Mircea Geoana, ar trebui sa readuca in atentia opiniei publice si a clasei diriguitoare clasica dilema existentiala a UDMR: pe cine mai santajam astazi? Iata ca, la Senat, reprezentantii UDMR se sfiesc sa semneze alaturi de PD-L si independenti pentru revocarea ex-sefului PSD. Dupa ce vicepresedintele executiv al UDMR si ministru al Mediului Laszlo Borbely a sustinut azi ca revocarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului nu reprezinta o prioritate pentru Uniune, liderul UDMR din Senat, Fekete Andrs, a refuzat sa semneze cererea de sanctionare a lui Geoana. Practic, din cei 9 senatori maghiari doar doi s-au raliat actiunii PD-L si a celor 10 parlamentari independenti (interesant ca-i depasesc deja ca numar pe unguri), contestata vehement de PSD, ca neconstitutionala. Dar dupa cum a declarat senatorul PD-L Iulian Urban, daca prin prevederile Constituţiei şeful statului poate fi revocat din funcţie de Parlament, a spune că preşedintele Senatului nu poate fi revocat înseamnă a crea primul om din ţară mai presus de lege. Se pare ca este si cazul UDMR, care incalca de 20 de ani legile tarii, fara a fi insa sanctionata pe masura, dupa cum o merita cu prisosinta. Poate a venit acest moment, acum.

Faptul ca senatorii UDMR nu prea se inghesuie sa sustina initiativa revocarii lui Geoana nu ar trebui sa ne surprinda prea tare. Formatiunea para-politica, inregistrata ca “asociatie culturala”, a facut parte din asa numita Alianta 322 anti-Basescu si a mers pana intr-acolo incat, la Referendumul de suspendare a presedintelui din functie, a stat, pe langa PSD si PNL, chiar alaturi de “dusmanul” sau de moarte, patriotardul de fatada PRM, doar pentru a-l vedea pe tava pe Basescu. Apoi, nu mai departe decat la alegerile prezidentiale din aceasta iarna, UDMR a ramas, pana in ultima clipa, alaturi de tovarasii sai de drum, aceeiasi ca si la Referendumul anti-Basescu. Imediat dupa aflarea rezultatului, ca si dupa alte scrutinuri electorale, cel mai periculos partid din Romania, basca ilegal, a sarit, fara jena, in barca invingatorilor. Acum, in mod clar, dupa cum semnaleaza si presa de la Budapesta, UDMR se simte amenintata de aparitia vigurosului grup al independentilor, reprezentat deja la guvernare prin Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si care se poate transforma oricand in Uniunea pentru Progresul Romaniei.

Integral pe www.roncea.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Sunt UDMR si Mircea Geoana mai presus de lege?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sunt-udmr-si-mircea-geoana-mai-presus-de-lege-2/