TRĂDARE NAȚIONALĂ. Retrocedări de 60 de MILIARDE de euro în Transilvania

August 9, 2017 •Transilvania •Views: 20904

Ioan Sabău Pop, profesor la Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, a vorbit în exclusiviate în emisiunea „Sinteza zilei”, de la Antena 3, despre retrocedările ilegale din Transilvania, transmite Antena 3. Este vorba despre o sumă de 60 de miliarde de euro. 

Vezi și TRĂDARE NAȚIONALĂ. O nouă anchetă ”În premieră” despre retrocedările dubioase din Transilvania

„În contectul pe care îl prezentați, sunt de constatat cateva lucruri. Este vorba de peste 60 de miliarde de euro. Au fost făcute evaluările în anii 2014, de un grup de economiști. În județul Mureș și Harghita s-au revendicat peste 230 de mii de hectare de pădure”, a spus Ioan Sabău Pop.

„Aceste bunuri au fost în niște evidențe și inventare și au fost scoase odată cu retrocedarea lor. Scoaterea din inventar se face pe baza unor evaluări. S-a discutat despre 3,2 tone aur. Asta era situația în anul 2012 pentru că între timp, au mai apărut documente și aflăm azi că statul român a dat în jur de 4,5 tone de aur, echivalent cu coroane aur și franci de aur prin Fondul Agrar. Nu este o problemă a justiției, ci o problemă a instituțiilor, de regelementare din 1991 până în zilele noastre”, a mai explicat profesoul.

Video pe antena3.ro

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

18 Responses to TRĂDARE NAȚIONALĂ. Retrocedări de 60 de MILIARDE de euro în Transilvania

 1. Foarte bine face d-ol profesor ca aduce in discutie publica , faptu ca Romania a platit cu virf si indesat optantilor unguri (cei care au optat sa pleca din Romania)averile ramase in Romania si deasemeni sailor si germanilor plecati,astfell incit tara sa nu le fie datoare,Deasemeni ungurii au fost scutiti de datoriile de razboi datorate Romaniei,tot in contrapartida averilor optantilor plecati,De retocedari nu mai poate fi vorba,desi vedem ca se actioneaza mereu in acest sens,atit de maghiari cit si de germani (sasi),in frunte cu Iohannis,, Istoricii nostrii sa iasa in fata si sa vorbeasca zilnic despre aceste fapte,alungindu-le orice speranta , iar acolo unde s-a gresit deja,sa se revina si sa se reia in proprietatea statului roman ceea ce de drept ni se cuvine !!!

 2. Balogh Andras says:

  Cert este că după 1948 au fost naționalizate fabrici,școli, case,fond forestier si teren agricol fără vreo despăgubire și exploatat gratis 70 de ani vi se pare putin?

  • Maria says:

   Partea proasta este ca nu s-au retrocedat numai bunurile ce au fost nationalizate de comunisti, ci si cele care au fost platite cu aur de statul roman inainte de venirea comunistilor la putere. Ce spuneti de asta d-le Balogh Andras? Ungurii, care nu aveau nici un drept sa ceara sa li se retrocedeze terenuri pentru care statul roman a platit cu aur valoarea lor la plecarea din Romania a proprietarilor, sunt corecti? Asta este cinstea ungurilor? Si cu proprietatile Gojdu cum s-a intamplat? Sper sa se limpezeasca odata si odata lucrurile si Ungaria sa plateasca la randul ei valoarea proprietatilor Gojdu si sa nu faca circ cand statul roman va retrage dreptul de proprietate insusit pe nedrept de diferiti profitori unguri.

 3. calin says:

  Multumiti ilici,nastase , tariceanu TARICEANU , ungureanu .
  Si votantilor psd si udmr.

  • Iulia geng says:

   Multumeste-i si lui Iohannis ca a retrocedat urmașilor naziștilor jumătate din clădirile de patrimoniu din Sibiu, în valoare de “numai” vreo 18 miliarde de euro !

  • Peste tot sa intamplat la fel .Si la noi la Vintu de jos sa intamplat la fel cu padurea si mai ales cu terenurile agricole . Sau emis cate 3-4 titluri de proprietate unor indivizi in baza unui singur drept .Am dovezi in acest sens dar la cine sa apelez ca au procurorii si judecatorii lor si primaria Vintu de jos angajaza aparatori priceputi pe banii nostrii a cetatenilor si ii apara pe cei carora le.a emis titlurile de proprietate si te trezesti ca cel din poveste si …si cu banii luati .Caci judecatorii lor 1-2 de la judecatoria Alba Iulia si 2-3 si o grefiera de la Tribunalul Alba sant la dispozitiia lor si noi cei de rand fara relatii nu avem nici o sansa .Coruptie si hotie in justitie si acesta este motivul principal care a generat retrocedarile ilegale .

  • daniel ionescu says:

   basescu si iohanns sunt fete mari?!! las-o mai moale!!

 4. dumitru says:

  din cate stiu statul Roman a platit despagubiri in urma procesului de la Paris tuturor celor care au parasit tara dupa 1945.sunt sume importante aur si $.trebuie sa fie in arhiva statului documente.

 5. Rusine pentru ce se intampla!

 6. anonim says:

  Multe din retrocedarile astea sunt pentru urmasii criminalilor de razboi horthysti neoficiali. Exista un segment de criminali de razboi horthysti care nu puteau fi judecati dupa 1950 pentru ca eram dezarmati si riscam un razboi pe doua fronturi: unul cu yugoslavii si al doilea cu ungurii. Acestia sunt criminalii cei mai duri introdusi la ratiuni de stat pentru care se ardeau de la certificatele de nastere si pana la diplomele de bacalaureat ca sa nu existe o proba despre existenta lor. bineanteles, primeau ce meritau ca de restul se ocupau lupiii din padure ca doar si astazi avem cei mai multi lupi din Europa. Acesti urmasi de criminali horthysti primesc nestingheriti propietati de la statul roman si crimele familiilor lor raman la secret si astazi. Asta stiu, asta am spus.

  • Petrea says:

   Așa este !Iohannis și-a însușit patrimonul GRUPULUI ETNIC GERMAN(grupare fascista) care trebuia să intre in patrimoniul statului.Evreii de ce tac ?

   • Sorin Iulian says:

    Eronat! Grupul Etnic German NU AVEA NICI UN PATRIMONIU! Mai ales pentru ca G.E.G. a fost desfiintat, interzis, iar PATRIMONIUL SAU A FOST CONFISCAT de statul roman in toamna lui 1944! Fostul patrimoniu al GEG a devenit PROPRIETATEA STATULUI ROMAN! Asa incat, ceea ce si-a insusit FDG (nu Joiana in mod direct) a fost proprietatea / patrimoniul statului roman. Adica, decizia judecatoarei Maria Morar de la Sibiu NU A RETROCEDAT, ci A IMPROPRIETARIT FDG cu bunuri ale statului roman provenite din confiscarea bunurilor organizatiei hitleriste respective.

    • lunetistu says:

     `Mai ales pentru ca G.E.G. a fost desfiintat, interzis, iar PATRIMONIUL SAU A FOST CONFISCAT de statul roman in toamna lui 1944! ` –prin hotarirea tribunalului de la Nuremberg .

    • Teșileanu Marian says:

     În sfîrșit, o abordare corectă!

 7. cornel says:

  Si in Formula AS au aparut articole cu jaful ungar;au antrenat degeaba brigazile care au actionat in’89? Dar despre CONCORDAT nu vorbeste nimeni.Daca s-ar_anula, at fi rezolvata problema_generata_de Ugri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "TRĂDARE NAȚIONALĂ. Retrocedări de 60 de MILIARDE de euro în Transilvania"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/tradare-nationala-retrocedari-de-60-de-miliarde-de-euro-in-transilvania/