Traian Basescu, academicianul manelistilor. Subscriu la editorialul lui Cornel Nistorescu!

March 13, 2010 •Cornel Nistorescu, Romania, Traian Basescu •Views: 1591


Omul nu este infinit nici în trăsăturile morale şi nici în cele fizice. Ieri am văzut o gură pe care o ţin minte de 25 de ani. Buzoasă în margini şi subtire exact în mijloc, pe unde scapă vorbele. Era o gură de femeie care m-a bătut când m-a prins la caise.

Soferul unui ministru se umfla ca gânsacul în faţa săracilor cartierului. Toţi cunoscuţii mei care au ajuns parlamentari mi-au pierdut telefonul. Călcătura precaută, de teama monturilor, o ştiu de la un unchi. Omul nu-i infinit decât teoretic. Practic, e doar o combinaţie neaşteptată de trăsături şi forme. Uneori parcă şi Dumnezeu ar scoate dintr-o căciulă crochiuri de Salvador Dali şi din ele, pe nevăzute, ar zămisli nişte personalităţi sortite să devină personaje. Aşa şi Traian Băsescu. S-a trezit cu trăsăturile unui marinar din vremea descoperirii continentelor şi a visat să semene cu Nicolae Ceauşecu. Nu la frizură, ci la cuprindere intelectuală. Şi la cunoaşterea vastă a României şi a românilor.

Simţind ridicolul situaţiei, Traian Băsescu n-a avut curajul să intre direct la Academie. S-a gândit că-i prea de tot. Şi la asemănarea cu precursorul, şi la titluri. Aşa că a luat-o pe ocolite. A dat mai multă atenţie Academiei Oamenilor de Ştiinţă, a mai pus o vorbă bună pentru o clădire mai făţoasă pentru instituţie. Ca din întâmplare, această academie secundară a început să se trezească luată în seamă şi cu buget în creştere. În 2008 avea 1,5 milioane euro. În 2009 a sărit aproape la 2,5 milioane euro. Progresul naţiunii, cum spuneam. Şi atenţia acordată cercetării. Ştiţi care a fost una dintre acţiunile importante ale relansatei Academii? În afara trecerii preşedintelui României în rândul membrilor de onoare? A organizat la Dorna Arini o reuniune intitulată “Ştiinţă şi religie”. Mă feresc să presupun despre ce au discutat academicienii acestei academii aflate în subordinea Academiei Române. Nu vreau să presupun că această sub-academie a discutat despre parapsihologie, flacăra violetă, bioenergie şi altele.

Un amic cârcotaş m-a sunat să-mi zică un amănunt. Cică în holul acestei academii redescoperite de Traian Băsescu s-ar afla două plăci. Una, că instituţia a fost fondată pe vremea mareşalului Ion Antonescu şi a doua, că sediul Academiei a fost acordat de preşedintele Traian Băsescu (împreună cu familia). Şi măgarul meu amic a zis, Cornele, este loc şi pentru a treia, pe care să treacă propoziţiile antologice din Elena Băsescu!

Pentru a nu fi bănuit de gânduri netrebnice, mă feresc să râd sau să trag o concluzie. Nu am dreptul nici să înjur. Aşa că reproduc cu exactitate ştirea unui biet ziar din provincie: “Preşedintele Traian Băsescu a fost ales astăzi, prin vot, membru de onoare al reputatei Academii a Oamenilor de Ştiinţă din România, instituţie care funcţionează sub prezidiul Academiei Române şi grupează câteva dintre cele mai luminate minţi ale ţării, academicieni, universitari, cercetători, literaţi, informează inpolitisc.ro. Între membrii acesteia se numără membri ai Academiei Române, precum Emil Săndulescu, dar şi somităţi precum Ecaterina Andronescu, medicul Irinel Popescu, istoricul Ioan Scurtu, jurnalistul Ion Cristoiu, generalul Eugen Bădălan, scriitorul Dinu Săraru, academicianul Răzvan Theodorescu, ÎPS Teodosie, academicianul Mihai Drăgănescu, preşedinte fiind prof. univ. dr. Virgil Cândea”.

Eu propun ca, începând cu deschiderea sezonului de navigaţie, portul Constanţa să se numească “Portul Traian Băsescu”. Iar digul, Emil Boc!

Sursa: http://www.infonews.ro/stire/508095-cornel-nistorescu-marinarul-academicianul-traian-basescu.html

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to Traian Basescu, academicianul manelistilor. Subscriu la editorialul lui Cornel Nistorescu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Traian Basescu, academicianul manelistilor. Subscriu la editorialul lui Cornel Nistorescu!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/traian-basescu-academicianul-manelistilor-subscriu-la-editorialul-lui-cornel-nistorescu-2/