UDMR ANTIROMANIA. 20 de ani de administratie maghiara in Covasna: judetul, pe loc fruntas la saracie!

June 3, 2010 •antiromanism, Covasna, PCM, UDMR •Views: 1781

Ziarul Financiar: Cele mai sarace judete au cei mai multi bugetari locali

Cele mai sarace judete din tara, cum sunt Vaslui, Salaj, Tulcea, Valcea sau Covasna, unde PIB-ul pe cap de locuitor este cu mult sub media nationala, au cel mai mare numar de bugetari din administratia locala raportat la numarul de locuitori, arata o analiza obtinuta de ZF de la Ministerul Finantelor.

Astfel, in Salaj, Valcea sau Tulcea sunt circa 3,5- 4 bugetari locali la suta de locuitori, fata de o medie nationala de trei bugetari locali la suta de locuitori. In judete bogate precum Timis, Constanta sau Prahova, raportul este intre 2,5 si 3. Cei mai multi functionari publici din administratia locala lucreaza in Bucuresti (60.900), Iasi (27.100), Prahova (23.500), Timis (23.000) si Bacau (22.100), unde exista cate trei functionari la 100 de locuitori. Economiile pe care le-ar putea face statul prin concedierea a jumatate din angajatii care lucreaza exclusiv in birouri ar putea ajunge la aproape trei miliarde de euro pe an. Numarul de functionari publici a crescut de patru ori in ultimii 20 de ani, insa cresterea efectivului de personal nu a avut ca rezultat o crestere a eficientei acestor bugetari. Reducerea de costuri prin disponibilizarea partiala a aparatului de “birocrati” ar putea fi o solutie pentru ca statul sa nu se atinga de salariile si de efectivul personalului productiv, reprezentat de medici si profesori.

Sursa: Ziarul Financiar

Vezi si http://tanasadan.blogspot.com/2008/12/la-sfantu-gheorghe-culmea-magazinului.html

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to UDMR ANTIROMANIA. 20 de ani de administratie maghiara in Covasna: judetul, pe loc fruntas la saracie!

  1. Bozgoros Attila says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR ANTIROMANIA. 20 de ani de administratie maghiara in Covasna: judetul, pe loc fruntas la saracie!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-antiromania-20-de-ani-de-administratie-maghiara-in-covasna-judetul-pe-loc-fruntas-la-saracie/