UDMR IMPOTRIVA ROMANIEI. Raportul “Discriminarea impotriva minoritatii nationale maghiare in Romania” va fi prezentat la Geneva, in 9-10 august

August 6, 2010 •antiromanism, discriminarea romanilor, extremism maghiar, Laszlo Tokes, Marko Bela, PCM, Romanian Global News, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 4826

“Minte! Minte !Minte ! Si in cele din urma minciuna ta va fi crezuta” – deviza extremistilor maghiari la Geneva

Minciuna este din vremuri imemoriale utilizata ca arma de lupta. Ea te poate face sa castigi razboaie atunci cand o utilizezi sub forma dezinformarii inamicului. Dar minciuna gogonata, in timp de pace, te coboara in specia imunda a celor lipsiti de demnitate si caracter, te transforma intr-o nevertebrata care se taraste prin mocirla si care crede ca intreaga lume este aceea mocirla. Aflata, aproape permanent la guvernarea Romaniei si avand practic sub dictatura sa de 20 de ani, autoritatile locale din Harghita si Covasna, Uniunea Culturala a Maghiarilor din Romania cunoscuta sub numele de UDMR, a continuat si continua sa “latre” la Romania si la romani, prin proprii politicieni sau prin intermediari.

Trei dintre acesti intermediari, aflati si in gratiile Budapestei si incurajati de aceasta, se pregatesc ca pe 10 august a.c., in cadrul celei de-a 77-a sesiuni a Comitetului ONU pentru Eliminarea Discriminarii Rasiale, care va avea loc la Geneva, sa debiteze unele dintre cele mai gogonate minciuni despre situatia minoritatii maghiare din Romania, si in special a maghiarilor din judetele Covasna, Harghita, unde, culmea, 100.000 de romani sunt supusi unor discriminari fara precedent pentru un stat european, de catre oligarhia maghiara care stapaneste cele doua judete de 20 de ani, aici fiind singurele judete din tara in care nu a existat rotatia puterii, singurii stapani fiind UDMR-ul si instrumentele sale.

La sesiunea din 9-10 august de la Geneva, Asociatia Pro Regio Siculorum, Comitetul de Initiativa Bolyai si Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania vor prezenta un raport intitulat “Discriminarea impotriva minoritatii nationale maghiare in Romania”.

Raportul este o minciuna uriasa de la un capat la altul incercand sa impuna o denumire artificiala cum este cea de “Tinutul Secuiesc”, denumire care nu are o istorie si care nu denumeste geografic, ci etnic, o parte a teritoriului Romaniei, utilizarea lui incurajand nu turismul si dezvoltarea economica ci segregarea etnica.
Demersul mincinos da si un capat de linie al rezolvarii tuturor asa ziselor probleme pe care le au maghiarii din judetele Covasna, Harghita si Mures. Este evident solutia gregara, de ev mediu a segregarii pe criterii etnice: “o mare autonomie a Tinutului Secuiesc care sa se transforme intr-o zona de dezvoltare independenta…”, cum zice raportul.

Lansarea raportului a fost in mod evident pregatita de declaratiile si interviurile date de curand de Vicepresedintele Parlamentului European, extremistul Laszlo Tokes. Demersurile conjugate lasa sa transpara o strategie si tactica bine pusa la punct a extremistilor maghiari, la care deocamdata statul roman nu pare sa raspunda eficient.

Dealtfel, conform contactelor date in raport, la Consiliul National al Ungurilor din Transilvania este dat Zsolt Szilagyi cu emailul: laszlo. tokes – assistant@europarl.europa.eu!

Acesta a fost deputat al UDMR intre 1990-2004, iar la alegerile europarlamentare din 2009 a ocupat a patra poziţie pe lista UDMR.

Unul din multitudinea de exemple mincinoase ale raportului este cel din subcapitolul intitulat “Violente impotriva etnicilor maghiari”, unde raportul celor trei organizatii maghiare sustine ca : “Tensiunile sunt amplificate de violentele etnice impotriva maghiarilor din Romania. Intr-o succesiune de atacuri violente intamplate in ultimele luni, maghiarii au fost atacati, verbal si abuzati fizic pentru simplul motiv ca vorbeau in public maghiara. Este inacceptabil pentru oricine sa fie subiect de violenta pentru ca apartine unei minoritati etnice sau alteia. Din pacate de multe ori autoritatile ignora aceste fapte, sau si mai rau, in anumite cazuri, ei sunt agresorii.”
Fara comentarii!

Apropos! Stiti cine mai face parte din delegatia pe care Romania o trimite la Geneva, pentru a apara punctul de vedere al Statul Roman? Ei bine, iata cateva nume: Csaba Ferenc Astalos, Seful Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, va fi seful delegatiei si a fost desemnat de UDMR, Marko Atilla, seful Departamentului pentru Relatii Interetnice, desemnat de UDMR, Szocs Domokos, director in cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, membru al UDMR.

Mai sunt si altii, dintre care, unii dintre ei, au confirmat pentru Romanian Global News, ca vor apara punctul de vedere al Romaniei. Sa speram ca vor fi lasati sa vorbeasca de seful delegatiei…

Vedeti aici, in exclusivitate, parti ale raportului ce va fi prezentat la Geneva in 10 august.

Sursa: Romanian Global News

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to UDMR IMPOTRIVA ROMANIEI. Raportul “Discriminarea impotriva minoritatii nationale maghiare in Romania” va fi prezentat la Geneva, in 9-10 august

  1. Ion Ciobanu says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR IMPOTRIVA ROMANIEI. Raportul “Discriminarea impotriva minoritatii nationale maghiare in Romania” va fi prezentat la Geneva, in 9-10 august"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-impotriva-romaniei-raportul-%e2%80%9cdiscriminarea-impotriva-minoritatii-nationale-maghiare-in-romania%e2%80%9d-va-fi-prezentat-la-geneva-in-9-10-august/