UDMR-istul Marko Attila, condamnat la închisoare: ”Justiţia din România nu este una independentă”! UDMR scoate maghiarimea în stradă pe 1 septembrie și face lobby în ”toate forurile internaţionale posibile”

August 6, 2012 •antiromanism, discriminarea romanilor, extremism maghiar, iredentism, Marko Attila, Marko Bela, PCM, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 2068

Marko Attila, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

Cotidianul de limba maghiară Szekely Hirmondo publică în numărul său din 27 iulie a.c. un interviu fulger cu fostul secretar de stat Marko Attila, membru UDMR, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în cazul restituirii ilegale a clădirii Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe către Eparhia Reformată din Ardeal.

În scurtul interviu în limba maghiară Marko afirmă că justiția din România nu este independentă și face apel la toți maghiarii să iasă în stradă pe 1 septembrie pentru a protesta împotriva condamnării sale.

Rană provocată maghiarilor / Interviu-fulger cu secretarul de stat Marko Attila

Este a doua săptămână de protest mut în faţa Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe. La începutul săptămânii trecute li s-a alăturat protestatarilor şi secretarul de stat Marko Attila, în semn de mulţumire pentru strădaniile depuse la Sfântu Gheorghe în interesul validării dreptăţii. Profitând de această posibilitate, am realizat un scurt interviu cu el.

– Cum apreciaţi situaţia în momentul de faţă?

– Nu este una foarte roză. Din păcate, trebuie să spun că justiţia din România nu este una independentă. In cazul de faţă, pentru a ne demonstra dreptatea nu este suficient să ne bazăm pe argumente juridice, ci trebuie să arătăm şi că această rană provocată maghiarimii şi durearea pe care o provoacă ea nu pot fi uşor anesteziate.

– În afară de recurs, ce intenţionaţi să mai faceţi?

– Vom apela la toate mijloacele care ne aduc mai aproape de adevăr, atât în ţară cât şi în străinătate, în presă şi în rândul populaţiei, deopotrivă. Suspendarea preşedintelui a făcut ca umilinţa noastră publică să ocolească atenţia presei naţionale, motiv pentru care nici nu am planificat până acum o mişcare în masă, în schimb la 1 septembrie vom fi pregătiţi.

– Pe ajutorul cui mizaţi?

– Pe ajutorul tuturor maghiarilor . Bineînţeles că trebuie să avem de partea noastră şi opinia publică din străinătate, motiv pentru care trebuie să derulăm o activitate extrem de amplă şi de convingătoare în toate forurile internaţionale posibile.

Îi rog pe compatrioţii mei să se pregătească pentru ziua de 1 septembrie ca pentru naşterea unui copil. Trebuie să ne fortificăm conştiinţa dreptăţii şi determinarea necesară luptei pentru această conştiinţă!

Sursa: cotidianul Szekely hirmondo, nr. 138 din 23.07.2012, autor Bedo Zoltan (Traducere: Centrul European de Studii Covasna – Harghita)

Vezi și UDMR-istul MARKO ATTILA LA BRUTĂRIE. Fostul secretar de stat Marko Attila, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

PRIN MINCIUNĂ maghiarii din Covasna sunt instigați împotriva României. Bisericile maghiare și UDMR au dat mâna cu Csibi Barna în cazul „renaţionalizării” Colegiului Szekely Miko
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to UDMR-istul Marko Attila, condamnat la închisoare: ”Justiţia din România nu este una independentă”! UDMR scoate maghiarimea în stradă pe 1 septembrie și face lobby în ”toate forurile internaţionale posibile”

 1. […] UDMR-istul Marko Attila, condamnat la închisoare: ”Justiţia din România nu este una independent… […]

 2. Nea Nicu says:

  da cu Lazlo Tokes si Cseke Attila cum ramane? ei de ce nu servesc inchisoarea ? asa, vre-o 20 de ani

  • Alex says:

   Tokes are imunitate, celălalt are magazin de maşini străine. În afară de Csibi Istvan, “omul de afaceri” care era protejat de UDMR dar a fost renegat, nimeni nu a dat socoteală, de la cel mai mic viceprimar homosexual până la “marele scriitor” delapidator Belo Marcu.

 3. Nea Nicu says:

  asta era de asteptat oricum asta fac tot timpul,circ si amenintari

 4. Alex says:

  La puşcărie cu el!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR-istul Marko Attila, condamnat la închisoare: ”Justiţia din România nu este una independentă”! UDMR scoate maghiarimea în stradă pe 1 septembrie și face lobby în ”toate forurile internaţionale posibile”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-istul-marko-attila-condamnat-la-inchisoare-justitia-din-romania-nu-este-una-independenta-udmr-scoate-maghiarimea-in-strada-pe-1-septembrie-si-face-lobby-in-toate-for/