UDMR – partid corupt, misogin şi divizat. Ţinutul Secuiesc, un nou Kosovo

May 20, 2011 •iredentism, separatism etnic, sovinism maghiar, SUA, Tinutul Secuiesc, Traian Basescu, UDMR •Views: 1180

Într-o telegramă confidenţială din 22 iulie 2005, oficialii ambasadei fac o radiografie amănunţită a liderilor maghiarilor din România. Partidul etnic al maghiarilor din România, UDMR, a participat la guvernare din 1996. Ambasada oferea Departamentului de Stat informaţii biografice despre mai mulţi etnici maghiari din interiorul şi exteriorul UDMR care au un impact asupra vieţii politice şi care apar în mod regulat în presă sau în rapoartele ambasadei.

Oficialii ambasadei împărţeau clasa politică etnică maghiară în două grupuri: moderaţii care abordează gradual mai multe drepturi etnice şi autonomie pentru etnicii unguri din România şi aşa numiţii “radicalii” care caută reforme mai rapide. Din 1993, moderaţii conduşi de Bela Marko au dominat politica UDMR şi şi-au atins ţintele printr-un dialog cooperant cu partidele şi liderii din România. Radicalii sunt împărţiţi în multe facţiuni în care sunt şi foşti membri UDMR nemulţumiţi de paşii grei în privinţa schimbării sau lipsa de şanse pentru tinerii membri. Unii caută de asemenea schimbări cum ar fi o autonomie aproape totală pentru secuii din regiunile din centrul Transilvaniei şi un sistem complet de segregare educaţională. Grupurile cheie de radicali includ: Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania – CNMT, Uniunea Civică Maghiară – UCM şi Consiliul Naţional Secuiesc – CNS. Ambasada oferă de asemenea informaţii biografice despre doi tineri tineri etnici maghiari şi doi lideri proeminenţi din Cluj-Napoca şi judeţul Maramureş. 

 
Integral in Jurnalul National 
Citeste aici telegrama oficialilor americana despre UDMR

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR - partid corupt, misogin şi divizat. Ţinutul Secuiesc, un nou Kosovo"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-partid-corupt-misogin-si-divizat-tinutul-secuiesc-un-nou-kosovo/