UDMR refuză ,,trocul" propus de PSD: un subprefect contra un vicepreşedinte al Consiliului judeţean În consecinţă, PSD va numi şi al doilea subprefect

March 10, 2009 •Borboly Csaba, iredentism, Miercurea Ciuc, Mircea Dusa, PSD, semidoct, separatism etnic, sovinism, Tinutul Secuiesc, UDMR •Views: 984

Preşedintele social-democraţilor harghiteni, deputatul Mircea Duşa, susţine că PSD este hotărât să numească şi al doilea subprefect în Harghita, dacă UDMR nu va fi de acord să cedeze un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ). Mircea Duşa a declarat că această problemă s-a analizat în Biroul Politic al partidului şi s-a ajuns la concluzia că PSD cedează un post de subprefect al judeţului Harghita, dacă UDMR este de acord ca un post de vicepreşedinte al CJ să revină social democraţilor. Liderul PSD Harghita a afirmat că mesajul a fost transmis deja conducerii UDMR şi urmează ca săptămâna viitoare să aibă loc discuţii pe această temă. ,,Considerăm că este just ca românii să fie reprezentaţi şi în funcţiile alese, nu numai în cele numite. Şi este normal ca după 18 ani să fie şi un vicepreşedinte român la Consiliul Judeţean Harghita”, a spus Mircea Duşa.

UDMR nu negociază

În replică, preşedintele executiv al UDMR, deputatul Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea nu cedează un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, în schimbul unui fotoliu de subprefect, aşa cum au propus liderii PSD. ,,Nu dăm postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, pe cel de subprefect al judeţului. Funcţia de subprefect este importantă, dar este mult mai puţin importantă decât cea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Harghita”, a declarat Kelemen Hunor. Acesta spune că ar putea exista o eventuală negociere doar dacă în funcţiile de conducere ale serviciilor deconcentrate vor fi numiţi maghiari, în funcţie de raportul etnic existent în judeţ. Preşedintele executiv al UDMR susţine că mesajul PSD a fost transmis prin presă şi nu este stabilită nici o întâlnire între reprezentanţii celor două formaţiuni.

Romfeld Mária-Magdolna, unul dintre subprefecţii Harghitei, susţinuţi de UDMR a fost înlocuită săptămâna trecută cu Andrei Jean Adrian, reprezentant al PSD. Al doilea subprefect al Harghitei, susţinut de UDMR, care ar putea fi înlocuit este Ladányi László. Liderii UDMR au protestat vehement şi au ameninţat cu manifestaţii de stradă dacă cei doi subprefecţi şi şefii serviciilor deconcentrate de etnie maghiară vor fi schimbaţi din funcţie.

,,Tradiţia existentă de 20 de ani este mai importantă decât nişte înţelegeri pentru scurt timp”

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, nu este de acord cu schimbul propus de liderul PSD, deoarece consideră că cele două funcţii nu sunt similare, dar este de părere că românii pot fi reprezentaţi la nivelul conducerii unei direcţii generale care ar putea fi înfiinţate în Consiliul Judeţean. ,,Avem mai multe soluţii pe care le vom propune domnului Duşa. Este vorba de înfiinţarea unor direcţii în cadrul Consiliului Judeţean, chiar direcţii generale, iar conducătorul să fie la rang cam acelaşi cu subprefectul”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Borboly a subliniat că tradiţia existentă de 20 de ani, ca preşedintele CJ şi vicepreşedinţii să provină din cele trei zone ale Harghitei, Ciuc, Gheorgheni şi Odorhei, este mai importantă decât nişte înţelegeri pentru scurt timp. ,,După cum s-a văzut zilele trecute, cred că acest Guvern nu va rezista şi chiar dacă acum domnul Duşa va schimba pe toată lumea, eu cred că aceste acţiuni pot fi repede remediate în cazul în care componenţa Guvernului se va schimba”, a conchis Borboly.

LIA MATEI(Informatia Harghitei)

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR refuză ,,trocul" propus de PSD: un subprefect contra un vicepreşedinte al Consiliului judeţean În consecinţă, PSD va numi şi al doilea subprefect"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-refuza-trocul-propus-de-psd-un-subprefect-contra-un-vicepresedinte-al-consiliului-judetean-in-consecinta-psd-va-numi-si-al-doilea-subprefect-2/