Urmare sentintei CEDO in cazul Albert Almos, primarul PCM din Targu Secuiesc vrea sa dea jos drapelul national al Romaniei de pe primarie!

February 24, 2010 •Albert Almos, Covasna, PCM, Racz Karoly, Targu Secuiesc, UDMR •Views: 1354

Primarul municipiului Targu Secuiesc, Racz Karoly, intentioneaza sa indeparteze drapelul national al Romaniei de pe sediul primariei, conform unui articol aparut ieri, 23 februarie, in publicatia de limba maghiara Szekely Hirmondo.
Karoly a luat aceasta decizie dupa ce fostul primar al municipiului Sfantu Gheorghe, senatorul UDMR Albert Almos, a castigat la CEDO procesul intentat Romaniei in urma unei amenzi primite pentru ofense aduse insemnelor nationale dupa ce acesta a indepartat drapelul national al Romaniei de pe sediul primariei Sfantu Gheorghe.
Karoly este de parere ca sentinta CEDO confirma faptul ca fapta comisa de Almos nu este ilegala si ca atare el va indeparta drapelul national al Romaniei de pe primarie, intocmai ca si Albert Almos.
Karoly sustine ca a mutat de mai multa vreme drapelul national al Romaniei pe turla primariei tocmai pentru ca acesta sa nu mai fie amplasat pe frontispiciul primariei, dar ca intentioneaza sa-l indeparteze de tot pentru ca legea nu il obliga sa arboreze drapelul, conform sentintei CEDO pe care o invoca. “Daca nu e obligatoriu atunci il dam jos”, afirma Karoly.
Mai mult, Karoly afirma ca a identificat in oras, cu ajutorul organizatiei “Miscarea celor 64 de comitate” (n.m. – cele 64 de comitate ale Ungariei Mari!) mai multe inscriptii in limba romana si ca intentioneaza inlocuirea sau combinarea lor cu cele in limba maghiara, inclusiv cele de pe stalpii de electricitate care avertizeaza pericolul de electricitate.

Vezi si http://www.napocanews.ro/2008/10/primarul-racz-karoly-monument-al-sovinismului-maghiar.html

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Urmare sentintei CEDO in cazul Albert Almos, primarul PCM din Targu Secuiesc vrea sa dea jos drapelul national al Romaniei de pe primarie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Urmare sentintei CEDO in cazul Albert Almos, primarul PCM din Targu Secuiesc vrea sa dea jos drapelul national al Romaniei de pe primarie!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/urmare-sentintei-cedo-in-cazul-albert-almos-primarul-pcm-din-targu-secuiesc-vrea-sa-dea-jos-drapelul-national-al-romaniei-de-pe-primarie-2/