Valori ale culturii nationale: 4 ani de la moartea cantaretei Laura Stoica

March 9, 2010 •Laura Stoica, muzica, poezie, valori nationale •Views: 1255

Laura Stoica (numele complet Adriana-Laurenţia Stoica) (n. 10 octombrie 1967 – d. 9 martie 2006) a fost o cântăreaţă, compozitoare pop-rock şi actriţă din România.

S-a lansat în 1990 la festivalul de la Mamaia. Un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia “Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului.

În perioada anilor 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, Laura Stoica reuşind foarte repede să intre în preferinţele publicului. Ca actriţă, Laura Stoica a jucat cu succes pe scena teatrului din Ploieşti.
A decedat în urma unui accident de circulaţie alături de viitorul ei soţ, bateristul Cristi Mărgescu, în data de 9 martie 2006, pe când se întorcea de la un concert susţinut la Urziceni.
În 2007 a avut loc prima ediţie a Festivalului Laura Stoica, organizat de fratele acesteia, Alexandru, care doreşte să promoveze tinerele talente din Romania. Acest festival se doreşte un tribut pentru Laura Stoica. Sursa: Wikipedia

Vezi pagina oficiala a Laurei Stoica la http://www.laurastoica.ro/

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Valori ale culturii nationale: 4 ani de la moartea cantaretei Laura Stoica"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/valori-ale-culturii-nationale-4-ani-de-la-moartea-cantaretei-laura-stoica/