Veneticul primar Antal Arpad la un an de mandat…

July 23, 2009 •Antal Arpad, antiromanism, iredentism, semidoct, separatism etnic, Sfantu Gheorghe, sovinism, Tinutul Secuiesc, UDMR •Views: 2708

Aspecte pe care primarul nu le-a amintit la evaluarea mandatului sau

Motto: „Am speranta ca presedintelui Basescu nu-i va placea daca romanii din secuime vor ajunge sa impartaseasca soarta sarbilor din Kosovo. Trebuie sa se orienteze si sa se decida ce vrea sa devina, adica un Milosevich sau un Tito al Romaniei”
Antal Arpad

Milioane de euro sparte pe achizitii de vile, flori in culorile nationale ale Ungariei, adaposturi pentru caini, automante de taxat pentru parcari, placute si uniforme inscriptionate bilingv…criza economica mondiala nu a ajuns inca si la Sfantu Gheorghe

Iunie 2008

In turul al doilea prezenta la vot in mediul urban, in judetul Covasna, a fost la ora 21:00 de 38.34% (conform Biroului Electoral Central). In Sfantu Gheorghe s-au prezentat la urne 15700 de alegatori, Antal Arpad castigand fotoliul de primar al urbei, obtinand 55.64% din voturi. Un calcul simplu arata faptul ca Antal Arpad nu are niciun fel de legitimitate politica pentru a conduce comunitatea, fiind mai multi cei care nu il doresc ca si primar decat cei care s-au deranjat sa-l voteze.

Iulie 2008
In aparatul de specialitate al primarului sunt angajate 13 persoane.

Septembrie 2008

In aparatul de specialitate al primarului sunt angajate 9 persoane.

Octombrie 2008

O subordonata a primarului Antal Arpad adreseaza o cerere in baza Legii nr. 544/2001 unui cetatean al urbei solicitandu-i acestuia, atentie, o „solicitare de informatii in baza legii 544/2001 privind numarul cererilor depuse de catre Dvs. in vederea solicitării informatiilor (!?)”. Adica statul se foloseste de o lege destinata tocmai cetatenilor pentru a se intoarce impotriva contribuabililor. Angajata primariei nu este sanctionata in niciun fel in urma acestui grav derapaj profesional, dar si psihic, ci este aparata de catre seful ei.

In aparatul de specialitate al primarului sunt angajate 5 persoane.

Noiembrie 2008

Cetatenii urbei afla stupefiati despre faptul ca una din primele masuri ale proaspatului primar al municipiului Sfantu Gheorghe a fost aceea de a redecora biroul sau din primarie. In acest sens domnia sa a cheltuit nu mai putin de 42230 lei. Si cine stie cati bani s-au mai cheltuit fara ca cetatenii sa afle…

In aparatul de specialitate al primarului sunt angajate 7 persoane.

Decembrie 2008

Antal Arpad anunta achizitionarea de catre municipalitate, de la o persoana fizica (?!), a unui bloc de locuinte in valoare de 450.000 euro. Tot acum cetatenii urbei afla ca sunt unii cetateni din oras care vor beneficia de terenuri gratuite puse la dispozitie de catre primarie. Nu se stie unde, cine si ce. Trebuie doar sa ai sub 35 de ani…si sa te ai bine cu primarul.

Primaria este impodobita cu drapelul secuimii, arborat deasupra drapelului national al Romaniei.

In aparatul de specialitate al primarului sunt angajate 3 persoane.

Ianuarie 2009

Primarul declara razboi singurului teatru romanesc din oras, Teatrul Andrei Muresanu. Teatrului i-a fost alocat un buget de doar 700.000 lei, insuficient ca aceasta sa supravietuiasca. Prin comparatie, Asociatia Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI), cea care se ocupa cu activitati sovin-iredentiste si promovarea cultului criminalului de razboi Wass Albert, a avut de chetuit 13.000 in trei luni de zile.

Martie 2009

Municipalitatea, sub bagheta primarului Antal Arpad, contracteaza un imprumut in valoare de 10 (zece) milioane de euro. O suma frumusica nu? Intre timp in tara incep sa se simta efectele crizei financiare…Cu banii se vor cumpara terenuri…nu se stie unde? Ce? Cum? Cand?

Aprilie 2009

Antal Arpad da 500 de lei prime de Pasti angajatilor din subordinea sa. Se ingroasa gluma cu criza financiara. Somerii incep sa se imnulteasca in oras.

Primarul anunta, plin de el, faptul ca municipalitatea va achizitiona din bani publici mai multe obiective in statiunea Sugas Bai de la omul de afaceri brasovean Ioan Niculae. Suma cheltuita din bani publici: 310.000 euro.

Mai 2009

Antal Arpad se arata nemultumit de culoarea blocurilor ANL. De asemenea, acesta anunta in conferinta de presa faptul ca uniformele angajatilor Politiei Comunitare din Sfantu Gheorghe vor fi inscriptionate bilingv. Criza economica afecteaza din ce in ce mai rau economia nationala…

Primarul Antal Arpad cere inscriptionarea bilingva a intrarilor in blocurile din Sfantu Gheorghe. Tot acum anunta o actiune gradioasa de reamenajare a spatiului verde dintr-o piata centrala din oras. Intamplator spatiul este amenajat cu flori in culorile rosu, alb si verde. Dar asta doar intamplator…

Iunie 2009

Antal Arpad si prietenul domniei sale, presedintele CJ Covasna Tanas Sandor, protesteaza in fata Prefecturii Covasna fata de eliminarea maghiarilor din institutiile deconcentrate. Cetatenii orasului si ai judetului raman in continuare in asteptarea unul plan anticriza al alesilor locali.

Vine slavarea! Municipalitatea a achizitionat 30 de camere video, din bani publici, cum altfel. Suma? 150.000 lei. Ieftin, nu?

Primarul si presedintele CJ Covasna anunta foarte mandri personalizarea numerelor de la masinile de servici in vederea promovarii tinutului secuiesc. Oh, da!

Primarul si colegii de partid aduna mai multe zeci de pensionari in centrul orasului la un lant viu pentru a protesta, iarasi, fata de eliminarea maghiarilor din deconcentrate. Umbla zvonuri prin urbe ca fiecare persoana a fost „stimulata” sa participe cu 10 lei.

Primaria infiinteaza un adapost pentru cainii comunitari. Suma: 100.000 lei.

Antal Arpad inmaneaza o diploma de merit redactata exclusiv in limba maghiara unui elev merituos de la un liceu romanesc. Documentul contine antetul si parafa municipalitatii.

Primarul anunta schimbarea placutelor care contin denumirile strazilor din oras. Cum era si firesc limba maghiara va fi deasupra celei oficiale a statului. Cheltuielile vor fi suportate de la bugetul local.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

15 Responses to Veneticul primar Antal Arpad la un an de mandat…

  1. omu cu sobolani says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Veneticul primar Antal Arpad la un an de mandat..."! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/veneticul-primar-antal-arpad-la-un-an-de-mandat-2/